Kennis voor de toekomst

0
108

Er zijn veel ontwikkelingen gaande die de holistische geneeswijzen langzaam maar zeker uitbannen, de kennis gaat verloren.

Natuurgeneeskunde wordt stapje voor stapje geëlimineerd uit ons bestaan. Daar is een opzettelijke route voor uitgestippeld en we bevinden ons in deze tijd in een tussenfase.

Ik schrijf dit niet om je bang te maken, als je me enigszins kent heb ik een broertje dood aan angst en al zeker aan angstzaaierij. Angst is de laagste energie op aarde en in deze tijd doet men er alles aan om je bang te maken en bang te houden.
Pas daar dus voor op en blijf alert. Zelfs de alternatieve media sites staan vol met angstzaaierij, het wordt verkocht als nieuws, maar dat is het niet. Veel van deze berichtgeving kenmerkt zich door frustratie en de mening van de schrijver sijpelt er doorheen. Dat is geen nieuws.
Nieuws is informatief, er zit geen mening in verwerkt, geen angst word je opgelegd. Doet dat het wel, dan heb je gewoon te maken met een blog, een blog wat zich inleest, heus, mensen wakker wil schudden, dat ook. Maar het gebruikt sensatieberichten om de aandacht te trekken.

Dit bericht wat ik nu schrijf is ook geen nieuws, dat je dat even begrijpt.

Toch de laatste jaren beweeg ik mijzelf meer en meer naar een zelfvoorzienend leven en ik ben van mening dat dat een slim plan is. Wanneer je je ogen goed openhoudt en door de sensatie heen leest, je inleest in de geschiedenis zie je een gebeurtenis plaats vinden.

Natuurgeneeskunde wordt stapje voor stapje geëlimineerd uit ons bestaan. Daar is een opzettelijke route voor uitgestippeld en we bevinden ons in deze tijd in een tussenfase.

Nog niet eens zo heel lang geleden waren artsen holistische geneesheren, zij hadden de kennis van kruidenpreparaten, voeding en andere gebruiken (zoals bijvoorbeeld hygiëne) in hun rugzak om hun patiënten te behandelen. De eerste chemische medicijnen werden door de artsen en patiënten geweerd, omdat men zag dat de patiënt er enkel zieker van werd. Medicijnen zijn dan ook geen geneesmiddelen, ook al noemt men ze zo wel. Omdat er wel een winstbelang zat achter deze chemische medicijnen, maar niet achter de kruidengeneeswijze, sprong de elite groep er boven op. Zij sponsorden de dokters opleidingen en namen plaats in het bestuur. Het gevolg was dat de opleiding tot arts beïnvloed werd. De holistische benadering verdween, een arts kreeg enkel nog de kennis behorende tot de chemische medicatie.

Top op vandaag werkt dit nog zo, een reguliere arts heeft zeer weinig basiskennis ontvangen van voeding en alternatieve zorg en gelooft er geregeld ook niet in dat voeding invloed heeft op ziekte.

De farmaceutische industrie besteedt geld voor onderzoek enkel aan de chemische medicatie, daar zijn patenten op aan te vragen, daar valt aan te verdienen.

Geld voor onderzoek naar alternatieve geneeswijzen wordt niet vrij gemaakt, daar wordt niet aan verdiend en áls deze onderzoeken positief uit de bus komen, dan zou dit een bedreiging zijn voor het winstbelang van de de farmaceutische bedrijven. Reken er dus niet op dat een kruidengeneesmiddel ooit, maar dan ook ooit als ‘bewezen effectief’ geregistreerd zal komen te staan.

Sterker nog, men werkt er stapje voor stapje naar toe dat deze geneesmiddelen niet meer verkrijgbaar zullen zijn. Dit soort veranderingen gaan nooit over één nacht ijs, hier gaan lange jaren aan vooraf, met ieniemiene stapjes per keer, zodat het je bijna niet opvalt. Op een dag kijk je terug en vraag je je af…. Wat is er gebeurd, waar is mijn potje echinacea?

Exact op dit moment werkt men er hard aan om de vrij verkrijgbare producten onmogelijk te maken, er wordt getornd aan de regelgeving en het wordt voor de alternatieve fabrikant steeds moeilijker om de klant te vertellen welk kruid of vitamine goed is en voor welke kwaal. Hoe lang kunnen deze bedrijven nog bestaan, wanneer hun handen nog meer gebonden worden? Er wordt hard gewerkt om de alternatieve geneeswijzen van de kaart te vegen en als wij onze ogen niet open houden en deze tendens niet tegenwerken, dan zou dat zomaar eens kunnen lukken.

Eeuwen van kennis gaat verloren, als dat al niet verloren is.
Want… heb jij van je ouders mee gekregen met welke middelen uit de natuur je jezelf kunt genezen? Heb jij dat op school geleerd?

Wat gebeurt er als blogs je niet meer mogen informeren? Wat gebeurt er wanneer de fabrikant niet meer mag zeggen welk kruid je voor welke kwaal kunt gebruiken? Wat gebeurt er wanneer de alternatieve arts je niet meer mag behandelen, omdat het ‘niet bewezen is’ dat het werkzaam is?

Bewezen zal het nooit gaan zijn! Dat wil men namelijk niet.

Ik ben trots op de mensen die strijden tegen deze veranderingen, petities ondertekenen, ik doe dat ook steeds weer! Ga er ook mee door en meer nog, zoek het uit, maak je hard voor het recht wat je hebt. Je hebt gewoonweg het recht om een eeuwenoude geneeswijze in stand te houden, door te geven aan je kinderen, zodat ze geen giftige medicatie hoeven te slikken bij elk klein probleempje.
Maar doe meer dan dat.

Sla informatie op van het internet, leg een bibliotheek aan voor jezelf, zodat je altijd tot de informatie kunt komen en niet afhankelijk bent van anderen. Niet omdat je bang bent, maar omdat je slim bent!

Vind je dat te veel werk? Er zijn talloze boeken verkrijgbaar, waarin alles al kant en klaar voor je verzameld is, je kunt het gebruiken als naslagwerk.
Een goed boek is ‘De groene apotheek’ waarin je op kruid, maar ook op klacht kunt zoeken. En dat is een must!

Waarom is dat belangrijk? Omdat de kans klein is dat de kruiden en planten zelf ooit echt verboden zullen worden.
Het zal waarschijnlijk altijd mogelijk blijven om zaadjes te kunnen kopen voor het groeien van Plantago lanceolata.
Maar zul jij weten waar het goed voor zal zijn?

Onderwijs jezelf!