Biologische kinderkleding

0
41

Het leuke van jong moeder zijn, want ik was er wel vroeg bij, is dat je op mijn leeftijd niets meer te doen hebt met nachten wakker liggen, flesjes geven en een ontzwangerend lichaam, maar wel enorm kunt genieten van mensen om je heen die de sprong nu nog gaan wagen. Ik denk dat het leukste cadeautje wat je kunt kopen een kraam cadeautje is of een cadeautje voor zo’n kleine uk.

Toch merk ik dat het de laatste jaren moeilijker geworden is om iets origineels en natuurlijk biologisch te kopen, de kleine detailhandel is onderuit gegaan met de crisis, enkel de grote bedrijven draaien nog. In elke stad dezelfde winkel, dezelfde artikelen. Niets aan! Ik schreef er al eerder over.. Ik ben verslaafd aan Etsy, ik word er blij van!

Vandaag wil ik een aantal merken met je delen die het ontdekken waard zijn, allemaal op Etsy, dus zelfstandig ondernemers die we graag steunen in deze tijd. De adressen zijn behalve ontzéttend leuk ook nog eens enkel werkzaam met biologische stoffen. Want die ukjes willen we natuurlijk niet in giftige verfstoffen dompelen, toch?!

Of het slim is om mijn gevonden adresjes met je te delen… ik weet het nog niet, maar ze zijn veels te leuk om geheim te houden! Zo schattig! Dus vooruit….Enjoy! 🙂

Back To Beyond uit Engeland

Kelly Lake, eigenaresse en ontwerpster van Back To Beyond kent het probleem waar we allemaal tegen aan lopen. De zoektocht naar leuke, trendy, maar biologische kleding is ingewikkeld, zij ondervond exact hetzelfde probleem. Bio kinderkleding is of heel duur.. of saai. Dat kan anders, vond ze en ze ging op zoek naar de leukste stoffen voor haar shop. Back To Beyond gebruikt biologische stoffen, veelal uit Scandinavie, die uiterst zacht en duurzaam zijn. Speciaal voor de allerkleinsten, omdat het tegen een stootje moet kunnen. Het doel van Back To Beyond is bio kleertjes maken, die ook betaalbaar zijn. Het doel… lijkt mij bereikt. Super leuk! En betalen kun je er gewoon met Ideal 😉

Rocky Racoon Apparel uit de Oekraïne

Rocky Racoon Apparel, van Irina Pushko in de Oekraïne verkoopt kleertjes en accessoires voor baby’s en peuters, alles gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen, geprint met eco vriendelijke verfstoffen. Bij Rocky Racoon vind je niet enkel de meest zoete printjes, maar ook super leuke jurkjes en matching outfit voor de teddybeer. Ook krabhandschoentjes voor pasgeborenen verkoopt zij, maar dan wel nét even wat leuker dan je gewend bent!

Bella Oski in Engeland

Debbie Hawkins, the designer of Bella Oski, heeft jaren als grafisch designer gewerkt. Toen zij haar zoon kreeg was ze zo teleurgesteld in het aanbod van kleertjes, televisiekarakters als print, dat was niet aan haar besteed. Zo begon zij met het ontwerpen van kleding voor de allerkleinsten. Haar ervaring is geweldig af te lezen in haar keuze voor prints in de kleding die zij inmiddels ontwerpt voor Bella Oski. Haar shop kenmerkt zich door de vrolijke prints, de zachte broeken, schoentjes en slabben. Alles uiteraard van biologische stoffen!

In tegenstelling tot veel shops kun je bij Bella Oski, naast paypal en creditcard, gewoon ook met Ideal betalen. Best prettig!