Ziekte is winstgevend

Men vraagt het me wel eens, wat ik van de medische wereld vind. Dat doen ze in Real Life, maar tegenwoordig ook per mail.
Nu men weet dat ik zo natuurlijk mogelijk leef, iets wat ik vroeger niet zo rond strooide, trekt men dan ook de conclusie dat ik anti- dokter, anti- medicijn ben.

Gedeeltelijk klopt dat wel, maar in de regel eigenlijk niet.
Een verwarrend antwoord voor mensen, ze kunnen het niet combineren met wat ik schrijf, zeg en leef.

Ik heb niet veel ervaring met dokters en ziekenhuizen. Ik kom er nooit. De laatste problematiek over dokterspraktijken die samenvoegen en problemen met vergoedingen rondom de zorgverzekering ken ik dus enkel theoretisch. Ik kan mij de dag niet heugen dat ik medicijnen heb gebruikt, dat geldt ook voor mijn partner en zeker ook voor mijn kids. We maken er gewoonweg geen gebruik van, we bezoeken de arts enkel bij bijvoorbeeld een blessure.
Ik heb een geweldige arts. Wanneer er echt iets met me aan de hand is ga ik vol vertrouwen naar hem toe, ik vertrouw op zijn expertise en ik weet dat hij mij nooit medicijnen zal geven wanneer het niet nodig is. Mijn huisarts weet echter ook van mij dat ik nooit zou komen, als er niet iets is waar ik me echt zorgen om maak. Maar….
Mijn huisarts is anti- natuurgeneeskunde, daar kan hij gewoonweg niets mee.

Ik ben er heilig van overtuigd dat mijn leefstijl de reden is dat wij nooit ziek zijn. Zelfs een verkoudheid is ons eigenlijk vrij onbekend. Gezondheid ligt voor mij bij preventie. En dáár heb ik wel een mening over.

Ik leef gezond, ik eet gezond, ik beweeg en doe eigenlijk alles om mijn lichaam zo fit mogelijk te houden. Ontspanning en plezier gaan voor stressvolle momenten en ik zoek altijd naar balans. Mocht ik eens iets kleins ervaren, dan kijk ik naar de natuur en leer daar mijn les in. Voor kleine lichamelijke ongemakken is er altijd wel iets wat het kan oplossen.

De eerste arts die ik zou bezoeken zou een natuurarts zijn. Een homeopaat of bioresonantie arts of bijvoorbeeld een orthomoleculaire arts. In mijn hoofd is dat de meest logische route voor beterschap, genezing.
De huisarts is voor mij het korte, snelle oplappen. Voor acute situaties, niet voor langlopende kwesties. Elk symptoom heeft immers zijn oorzaak. Waar de medische wereld mij een pil voorschrijft, daar pakt de natuurgenezer mijn gedrag en voeding aan. Iets wat het probleem daadwerkelijk weg zou kunnen werken. Genezing dus.

AllrightsreservedCvdH1Ik ben niet van mening dat reguliere artsen en geneeskundigen, ofwel medisch personeel er bewust aan mee doen, maar men houdt mensen wel afhankelijk van medicatie en neemt de alternatieve sector maar zelden serieus. Daar kunnen ze niet erg veel aan doen, zo wordt men ook opgeleid.
Het enige wat telt zijn de ontwikkelingen binnen de farmaceutische industrie.
Helaas vindt de farmaceutische industrie enkel maar lapmiddelen uit, nooit geneesmiddelen. Met elk nieuw medicijn ontstaat een nieuwe klacht, een bijwerking. Voor de bijwerking slikken we vervolgens een ander medicijn. De oorzaak wordt niet aangepakt, de oorzaak is niet van belang.

Zolang men maar afhankelijk blijft van de medicatie worden er medicijnen verkocht. Het verkopen van medicatie is booming business. Het zal je dan ook niet verbazen dat de rijkste der rijkste alle aandelen in handen hebben en dat de farmaceutische industrie geleid wordt door een groep rijken, die boven alles staat met hun macht. Het is in hún voordeel dat jij ziek blijft. Immers, wanneer jij ziek bent…maken zij winst. En deze mensen doen dat dus wél bewust en zij kennen geen meerdere. Zij zijn de rijkste der rijkste, zij heersen ook over de overheid.

Waarom zou men ooit een medicijn ontwikkelen wat jou echt geheel geneest? Waarom zou men de kern aan willen pakken? De farmaceutische industrie is geen filantropische instelling. Het is serieuze business, waar winst gemaakt moet worden.

Ziekte is een signaal dat er ergens in het lichaam iets mis gaat, maar wat… dat kan voor een ieder verschillend zijn. Dit zorgt er voor dat alternatieve resultaten niet serieus genomen worden door de medische wetenschap, want de wetenschap wil een resultaat zien conform de richtlijnen.
Ik heb de wetenschap hoog zitten, ik hou van wetenschap. Maar laten we eerlijk zijn…. De wetenschap zal nooit ergens duidelijk over zijn. Je kunt er op wachten, op hopen, maar dat is onzinnig. De wetenschap is een eindeloos weerleggen van de bevindingen van een ander. Dát is de intentie van wetenschap en daarom wordt het ook nooit duidelijk wat je moet doen.
Daarnaast worden veel wetenschappelijke onderzoeken gesponsord of uitgevoerd door de bedrijven die daar belangen bij hebben.

Artsen, maar ook de overheid én onze minister van gezondheid varen op de resultaten van diezelfde wetenschap. Op alle gebieden. Zolang iets nog niet aantoonbaar slecht voor je is wordt het niet verboden. We hebben geen voorzorgsysteem, we hebben een calamiteiten systeem.

In Frankrijk is bijvoorbeeld de straling van wifi verboden op scholen, uit voorzorg… Omdat de resultaten van wetenschappelijke onderzoeken niet duidelijk zijn. Het ene onderzoek toont aan dat er schadelijke effecten zijn, het andere sluit het uit. De gevolgen zijn nog niet te toetsen, dat moment ligt ver in de toekomst. Frankrijk zegt dan: zolang het niet bewezen is dat wifi géén schade levert aan de hersenen van onze kids beschermen we onze kwetsbaren uit voorzorg.
Nederland daarentegen doet dat niet. Wij beschermen niet, wij reageren achteraf. Wanneer het te laat is.

En zo verloopt ons zorgstelsel. Wij beschermen niet, maar wij cashen wel in op de gevolgen ervan. Een omgekeerde wereld!
Er zijn teveel kwetsbare mensen in onze samenleving die zich niet kunnen verdiepen in wat goed is voor hen. Zij vallen in de klauwen van een winstgevend systeem en dát vind ik sneu.

Nee, ik ben dus niet tegen medicatie wat ons kan helpen bij hartfalen of bloedpropjes, absoluut niet. In acute situaties zijn acute middelen nodig.

Het hiaat ligt in de samenwerking tussen het reguliere systeem en de alternatieve zorg én bij preventie.
Het voedingscentrum, de ziekenhuizen, artsen… de overheid… Elk individueel persoon die er werkt heeft heus goede bedoelingen en zal ook geen persoonlijke duit in zijn hand ontvangen voor het uitdragen van de informatie.
Maar, helaas wordt de informatie die zij uitdragen wél geleverd door instanties… allen gekoppeld aan een farmaceutische industrie die hun winstbelang hoog heeft zitten.

En dát…. Dat kan in mijn ogen nooit zuivere koffie zijn.

 

Bovenstaande foto’s gebruiken? Dat kan…Photocredits

Bij Bol.com

1001004011273375

€ 19,99

9200000002831799

€ 15,00

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *