Zadenreep met abrikoos

Schoolreisjes en uitstapjes komen er aan! Nu maak ik geregeld snacks met kokosolie, RAW, maar die bewaar ik in de koeling. Kokosolie smelt immers. Het werd dus tijd voor een ‘reep to go’, het liefst zo gezond mogelijk, met zoveel mogelijk voedingswaarde en geen suiker!

Schandalig hoe lang het geleden is dat ik een recept met je deelde, maar ik hoop het met deze zadenreep weer goed te maken.

Hij zit bomvol met zaden, pitten, gezond vet én zoete abrikozen en moerbeien, geen rare toevoegingen én absoluut geen toegevoegd suiker. Verantwoord snacken dus én heel lekker! De kids zijn er dol op en missen de suiker totaal niet! Het is één van onze favoriete meeneem snacks, voor de momenten dat je nog wel even door kan. Uiteraard ook een geweldig tussendoortje voor de kids op school of voor op het werk.

De vanille extract welke ik toevoeg maak ik zelf. Je vindt het hier.

Bewaar het in een afsluitbaar doosje, zo blijven ze langer goed! Meenemen kan ook prima, gewikkeld in bakpapier!

Zadenreep met abrikoos

Zadenreep met abrikoos

Wat heb je nodig?

10 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden.
25 gram moerbeien/ eventueel een nacht laten wellen.
25 gram sesamzaad.
60 gram havervlokken.
25 gram zonnebloempitten.
2 eetlepels chiazaad.
2 eetlepels hennepzaad.
3 eetlepels kokosolie.
Mespunt zout.
1/2 theelepel vanille extract.
50 milliliter water.

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en plaats onder in de oven een warmtebestendige schaal met een laagje water.
  • Meet al de droge ingrediënten af en voeg ze bij elkaar, voeg beetje voor beetje wat water toe, het moet vochtig zijn, een smeuïg mengsel, maar ook niet té nat. Meng het geheel goed door elkaar en laat even staan.
  • Bedek een bakvorm of bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het mengsel over de bakplaat en strijk het goed glad.
  • Om de reep nog steviger te maken kun je het bakpapier wat uitsteekt om het deeg heen trekken, alsof je het in
  • wilt pakken en er met je handen wat druk op oefenen. Je krijgt dan een wat compacter reepje.
  • Met een mes of pizzaroller kun je de koeken al wat voorsnijden, voordat je ze afbakt, dat maakt dat ze straks mooier in vorm blijven en je ze makkelijker kunt snijden.
  • Bak de repen af in het midden van de oven, gedurende 25 minuten. De repen zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn.
  • Laat ze goed afkoelen, de kokosolie moet nog even stollen voor ze vaster van vorm worden.

Tip! Let goed op de moerbeien, je wilt niet dat ze gaan verbranden. Worden ze toch wat donker? Leg dan de laatste minuten wat bakpapier over de repen heen.
Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *