Yoga online

Ik ben een beetje verliefd. Al heel lang. Ik kom er dan nu ook open voor uit, ik ben verliefd op Adriene. Ze is druk, maf, soms veel te druk, maar ik vind haar toch geweldig.

Ik ben niet zo’n vaste Yogi, sommigen doen graag altijd hatha, anderen liever power yoga. Ik ben zoals met alles, een variatie van alles, wat het niet altijd makkelijk maakt met het volgen van les, ik volgde ooit een yogaopleiding, om mijzelf te onderwijzen. In dat proces heb ik geleerd dat ik maar gewoon met de flow mee moet gaan, ik voel wat ik nodig heb en soms is dat zelfs tijden helemaal niets. Soms is het alleen mediteren, soms zijn het gewoonweg dutjes. Vervolgens kan ik wakker worden en me gigantisch stijf voelen en dan is de beoefening van Yoga asana’s weer volledig terug. Op zijn minst doe ik braaf mijn zonnegroetjes, de ene dag heel ritmisch, de andere dag als conditietraining. Yoga is zo divers!

Adriene Mishler Photo: Findwhatfeelsgood.com

Adriene kwam ik een paar jaar geleden ‘tegen’, zomaar was zij daar online. Een heel rustige flow van Yoga en zo lekker no nonsense. Soms te no nonsense voor mijn collega yogi’s, maar juist daarom vond ik haar zo leuk! Ze was een herinnering aan mijzelf, zo maf als ik normaal kan zijn, zo serieus was ik toch nog in mijn ambities. De druk moest er af en Adriene liet mij zien dat dat ook kan.

Ik vond haar geweldig, juist omdat ze zo heerlijk zichzelf is, zo authentiek en veel te druk voor een yogajuf, soms….

Maar na een lesje van Adriene besefte ik me altijd weer waarom ik zo van Yoga hou. Yoga is niet zweverig, het brengt je altijd weer heerlijk in balans, je voelt hoe de energie daalt, je voelt hoe je voetjes de aarde weer raken. Je hart is weer geopend, je voelt je met alles verbonden, maar tegelijkertijd ben je zo heerlijk ‘down to earth’…. Love it!

Adriene vertegenwoordigt mijn visie op Yoga… Gewoon geïntegreerd in het leven, niet zo’n ophef er om heen. Ik vind haar geweldig!

Maar….. Ik heb het volledig gemist! Haar 30 dagen challenge! En zoiets mag niet gebeuren!! Nee! En jij mag het ook niet missen, maar jij hebt het ook gemist… Hoe kan het?!

Gelukkig, gelukkig…. Alles staat nog online! 30 dagen lang elke dag een korte yogales, om jezelf op gang te brengen, of gewoon om eens aan Yoga te proeven.

Ja! Gewoon doen! 30 dagen Yoga!

Aflevering twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, misschien ook negen, tien, elf, twaalf, dertien, veertien, vijftien, zestien, zeventien, achttien, negentien, twintig, eenentwintig, tweeentwintig, drieentwintig, vierentwintig, vijfentwintig, zesentwintig, zevenentwintig, wellicht zelfs achtentwintig, negenentwintig en zeker dertig vind je op haar website! :)

 ♥ Yoga met Adriene! ♥

Photocredits: YogawithAdriene.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *