Yoga, 8x waarom!

Vanaf dag 1 dat ik in aanraking kwam met Yoga wist ik… Ik ben Yoga, Yoga is mij. Ik voelde het in mijn diepste ‘zijn’, Yoga was op een of andere manier belangrijk om in mijn leven toe te laten en het duurde toch vreemd genoeg nog wat jaartjes tot Yoga dan ook echt een belangrijke plek kreeg in mijn routine.

Eenmaal Yoga gevonden weet je het… Zonder Yoga voel je je minder in je vel. Het heeft een magische uitwerking op de diverse processen van het lichaam en het helpt je met je gezondheid. Hoe kan het toch?

Hoe zacht je Yoga ook beoefent, elke vorm heeft een ongelooflijke kracht voor je hele zijn!

8 redenen om vandaag nog aan Yoga te beginnen!

  • Het brengt het cortisol niveau omlaag. Hoog in de stress? Veel veranderingen in je leven? Een uurtje Yoga en je brengt het zenuwstelsel tot rust! In het begin zul je ervaren dat het direct verbetering brengt, op lange termijn zul je merken dat het zenuwstelsel aansterkt en je beter bestand bent tegen de hectiek van het leven. Je brengt je dagen bewuster door, de tijd lijkt minder snel te gaan en een ontspannen houding wordt je eigen.
  • Het helpt je beter te slapen. Het brengt energie in beweging. Heb je veel zittend werk, gebruik je de hele dag door je scherpe hersenen? Alle energie stapelt zich op in de bovenste chakra’s. In slaap vallen of diep slapen wordt moeilijker. Met Yoga breng je de energie weer in beweging, de energie spreidt zich zodoende weer uit over je gehele aura. Je krijgt een ruimer gevoel, je bent meer ontspannen en slaappatronen verbeteren.
  • Het houdt de spieren en gewrichten soepel. Dat hoeft geen uitleg, is het niet? Toch is het belangrijk te weten dat veel van de klachten, die ontstaan op latere leeftijd, voortkomen uit stramme spieren en gewrichten. Yoga houdt jong en gezond.
  • Het verstevigt de botten. Botten groeien wanneer ze belast worden. Ze passen zich aan aan de omstandigheden. Met Yoga belast je de botten, waardoor ze sterker worden. Sterke botten zijn van groot belang voor een goede oude dag! Nu mee beginnen dus!
  • Het verbetert je houding. We zitten teveel, teveel op een stoel, achter een computer of smartphone. Onze nek buigt naar voren en onze ruggengraat bolt zich. Dit is geen gezonde houding, erger nog… Hij is schadelijk voor je gezondheid! Yoga herstelt je houding, brengt de natuurlijke vorming van de ruggengraat terug en brengt balans.
  • Het geeft je energie voor je dagelijkse bestaan. Energie blokkades geven vermoeidheid. Diepe vermoeidheid, ze brengen slaappatronen uit balans en dat maakt het cirkeltje verder rond. Met Yoga doorbreek je de cirkel, waardoor alle lichamelijke processen weer gestimuleerd worden. Een goed functionerend lichaam geeft energie! Langdurige energie, minder pieken en dalen.
  • Je voelt je verbonden. Of je nu spiritueel bent ingesteld of niet. Door Yoga ga je ervaren dat we meer zijn dan dit lichaam. Veel mensen raken hun gevoel van eenzaamheid kwijt door Yoga te beoefenen.
  • Het maakt je mooi. Het houdt je strak, stralend en fris. Spieren, huid, organen worden gestimuleerd en dat zie je… aan de buitenkant!

Yoga is heerlijk! Weet je niet welke Yoga bij jou past? Lees hier mijn tips om te starten met Yoga!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *