waterkringen op hout

Nee, het was niet heel erg handig. Wel erg lief…. De kruidenplantjes water geven, zonder dat ze in een pot staan of op een bordje, zodat het overbodige water weg kan lopen of opgevangen kan worden. En ik had het ook niet direct door, dus het kreeg ook nog eens de tijd om door de niet meer zo goed functionerende beschermlaag van het hout door te dringen en zich te vestigen tot een lelijke grote zwarte vlek op het hout van onze keukentrolley.

In eerste instantie dacht ik nog dat het slechts wat zand of viezigheid was, maar toen ik er een doekje overheen haalde zag ik het direct, het was echt een diepe watervlek. 
En ook al is het materie…. Ik baalde als een stekker! Ik ben niet heel materieel ingesteld, maar ik doe wel mijn best mijn huisje mooi te houden, dus wat ik heb, daar ben ik zuinig op… Balen dus… Maar ik had nog hoop!

We hebben veel hout in huis, veel onbewerkt hout ook en de meeste vlekken zijn er gewoon met wat zeep of soda af te krijgen. En met het bewerkte hout is het soms heel simpel een kwestie van opnieuw olie op het blad.

Dus, ik probeerde in eerste instantie de olie, maar het hielp niet!
Vervolgens Marseille zeep, maar ook dat werkte niet….
En met grote hoop Baking Soda, gestrooid op de vlek, om het vervolgens even te laten rusten….in de hoop… in de hoop. Heel even dacht ik… het werkt! Maar toen ik het afnam was er niets veranderd.

Een grote zwarte vlek op het kleine tafeltje en ik vroeg me af of ik het om zou draaien, zodat de vlek wat meer aan de kant van de muur zou zitten, wat minder opvalt.

Maar dan plots vialt mijn oog op… citroen. Een klein restantje citroen, wat er nog ligt van mijn ochtendsapje, op de hoek van het tafeltje. Zal ik?

De tafel is nu toch al verpest…

En ik squeeze wat sap op de vlek!DSC05040

De vlek verdwijnt op de plek van het sap… Als sneeuw voor de zon! Mijn hart maakt een sprongetje en heel voorzichtig knijp ik het vocht uit de citroen over de gehele vlek en kijk gespannen toe.

Ja! Het werkt!
De vlek wordt heel snel lichter en lichter….!
Ik neem het af met een doek en zie nog wat restantjes van de vlek, dus nogmaals kieper ik er wat citroensap erover… Ik pak er nog eens een schuursponsje bij… En ook dat helpt nog iets..!

Na het schoonmaken en het drogen van het hout, vet ik het bovenblad in met olijfolie, dat had ik al lang geleden moeten doen!

Dom, maar ja…

Ik bekijk het van een afstandje..
De vlek is niet gehéél weg, er blijven wat donkere plekjes achter, maar wat een geweldige verbetering!

Pffieuw….. Wat fijn!

Jeetje… citroen…. !
Dat hadden we eerder moeten doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *