Water challenge!

We zijn helemaal into the challenges dit jaar, 30 dagen koffievrij, 30 dagen crunches, 30 dagen planken, 30 dagen tibetanen, 30 dagen yoga, 30 dagen foto’s maken, 30 dagen sex (haha, nee geintje… maar het zou wel de grappigste challenge ever zijn!)…

Afijn je snapt het! Challenges dus!

Het begon te kriebelen bij mijn partner, hij wilde nóg actiever worden, meer bewegen, lekkerder in zijn vel. En dat is dan ook het grote voordeel van een partner die op dezelfde wijze in het leven staat, dat motiveert tot op grote hoogtes. Heb ik eens geen zin in mijn zonnegroetjes? Wanneer mijn vriend de tibetanen uitvoert en ik lui op de bank toekijk, wederom met de laptop op schoot een blog schrijvend voel ik me ongelooflijk lui… meer dan lui, ik word geconfronteerd met mijn desinteresse voor discipline én dus ook mijn innerlijk saboteurtje . Voor ik het weet heb ik trouw mijn yogamat uitgerold en mijn spieren tot in de puntjes gerekt. Een positieve stimulans!

En dat zijn de challenges ook, moet ik bekennen. Ik ben nooit heel erg van uitdagingen geweest en al helemaal niet van schema’s. Ik draai ze uit, leg ze ergens op tafel en vergeet ze volledig, ik ren de dag door met een camera om mijn nek, een pen in mijn hand of wat er dan ook is wat me afleidt. Tja, een creatieve geest kent genoeg chaos in het leven….!

Maar! We leven inmiddels in het digitale tijdperk en je hoeft het maar te bedenken of er is een app voor, dus wat nu moeilijk doen met papieren schemaatjes? Ha! Dat vraagt om een upgrade!

Dacht ik toch dat ik al heel wat water naar achteren wist te werken op een dag, maar na het installeren van een water reminder kom ik daar mooi op terug!
De app herinnert mij een glas water te drinken… En dat is dus veel vaker dan ik dacht!

screen568x568.jpegEr zijn zeer veel verschillende apps, gratis én tegen betaling. Ik heb er een aantal uitgeprobeerd, maar op dit moment gebruik ik ‘Drink Water reminder’ op mijn Iphone, een zeer simpele app, zonder teveel poespas. Mijn vriend gebruikt ‘Geef je lichaam water’ voor Android.

Beide apps zijn gratis te downloaden en werken prima. Je vult je gewicht in en de app rekent uit hoeveel water je zou moeten drinken.
Behoorlijk veel overigens! En ik red het dan ook niet zal ik eerlijk bekennen, maar who cares?!
Wel brengt het heel wat op gang… Ik word me steeds meer bewust van de momenten dat ik tijd zou moeten nemen voor water. Tijd vliegt soms voorbij en denk ik dat ik nog maar net een glas heb gedronken, dan is er zo weer een uur om.

Ik ga de challenge dus aan….! Maar nu veel intensiever dan ik ooit deed.

Water is essentieel voor ons lichaam. Wie het boek ‘Water het goedkoopste medicijn’ van F. Batmanghelidj heeft gelezen weet er alles van. We moeten meer water drinken om gezond te kunnen zijn en…. Blijven!

Ken jij de onverwachte symptomen die je vertellen dat ook jij te weinig water drinkt? Lees er hier meer over!

En komt na 10 dagen water drinken het water je neus uit? Hier vind je suikervrije waterrecepten om er net even een feestje van te maken!

Doe je mee? Een challenge met jezelf?! Dan daag ik je uit tot het drinken van water!

Wat je kunt winnen?
Een flinke dosis gezondheid!

 

Bij Bol.com…

1001004006552752

€ 19,95

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *