Wat staat heling in de weg?

Hoe schoner je energie, hoe hoger je trilling. Hoe hoger je trilling, hoe lichter je leven.

We praten vaak over healing, heling. Een ieder van ons maakt situaties mee in het leven, waarbij verwerking nodig is en op spiritueel niveau komt het woord healing geregeld voorbij. Reiki is er een voorbeeld van, maar ook visualisaties en meditatie, soul retrieval, klankhelingen, yoga en zo zijn er nog wel 1000 healing- technieken op te noemen.

Healing brengt onze energie weer in beweging, waarbij blokkades in onze aura en chakra’s zich tijdelijk tot voorgoed kunnen oplossen. Het wordt dan ook vaak als proces gezien, als blokkade, waar je op dat moment je hoofd over kan breken en wanneer dat probleem lijkt weg te ebben, op te lossen, heb je het proces doorlopen.

Prachtig is dat, maar wanneer je dieper kijkt is het werk daar nog lang niet mee klaar.

Heling is geen losstaand, kort proces, waarbij je intensief aan het werk gaat. In feite is het hele leven één grote healing, een groot proces vol mogelijkheden om jezelf te helen. Bij de geboorte beginnen de eerste processen al te lopen, de scheiding met het alles, de identiteit die continu betwist wordt door alles om je heen, de teleurstelling die je als kind opdoet, omdat het leven zoveel harder is dan je ooit had kunnen vermoeden, werken op je in. En zo moet het ook zijn. Deze ervaringen geven je keer op keer de kans je problemen op te ruimen. Problemen die je meestal al levens bij je draagt en waar je je niet eens van bewust bent dat je ze elk leven weer uit leeft in de hoop dat je ze een keer opruimt.

Heling of healing is dan ook een doorlopend proces, waarbij bewustzijn het handvat van verwerking is.

Hoe meer je opruimt in je leven, hoe schoner je energie wordt en hoe lichter je leven zal zijn. Je trilling zal verhogen en steeds minder drama komt op je pad. Daarnaast brengt een hoge trilling ook je natuurlijke zijn aan het licht. Je zult makkelijker contact kunnen maken met je intuïtie.

Het opschonen van je energie, of je trilling verhogen, is niet enkel iets wat je energetisch kunt doen, we hebben als mens de neiging alles te verdelen in subcategorieën, waarbij we onze focus op een punt hebben. Het valt me op dat velen hun focus hebben liggen bij spirituele opleidingen en/ of behandelingen, waar op zich niets mis mee is, om hun blokkades te doorbreken. Toch is het opschonen van je energie een veel breder en ruimer proces.

Heb jij het gevoel dat je ondanks al je healingen, meditaties toch niet verder komt, wellicht kun je eens kijken naar andere gebieden in je leven die aandacht vragen. Het aanpakken van ook deze aandachtspunten brengen je leven in de richting van totale heling, een holistisch proces waar je uiteindelijk naar toe wilt.

Wat staat heling in de weg?

  • Voeding. We zijn ons er wel bewust van dat voeding een grote impact heeft op onze gezondheid, onze organen en ons welbevinden. Toch holistisch gezien doet voeding nog veel meer. Slechte voeding, voeding met veel toxines belast het systeem. Misschien ben je (nog) niet ziek, maar veel van je energie gaat naar het uitdrijven van gifstoffen die niet in je lichaam horen te zijn. Je verspilt er als het ware energie mee, hoe zuiverder je voeding, hoe zuiverder je energie kan zijn, hoe hoger je trilling. Spiritueel gezien is gezonde voeding tegelijkertijd een teken van zelfliefde, zodra je jezelf helende voeding kunt gunnen en niet meer aangetrokken wordt door voeding, waarvan je weet dat het je slecht doet, heb je een groot spiritueel proces doorlopen. Je bent in staat van jezelf te houden en eert daarmee jouw voertuig hier op aarde. Je wilt geen slechte voeding meer, want je houdt van jezelf en daarmee ook je lichaam. Zelfliefde lift evengoed ook weer je trilling en werkt helend op diverse niveaus. Wat je in je lichaam stopt staat dus in direct verband met je aura en energiesysteem.
  • Slechte contacten. Het hebben van contacten, waarbij je geregeld pijn ervaart en je onbegrepen voelt is een proces wat om aandacht vraagt. Uiteindelijk zijn we allemaal als kind gekwetst. Niemand van ons heeft de ultieme liefde ontvangen waar we naar hunkerden, hoe perfect onze ouders ook geweest hadden kunnen zijn. Het is de scheiding, de geboorte die we ons hele leven bij ons dragen en we zullen altijd zoeken naar het één zijn met liefde. Diep weg hebben we allemaal behoefte om ons geliefd te voelen, welkom te voelen, veilig te voelen en dat is een proces in het leven wat we zelf moeten doorlopen. Ook dit proces valt of staat met zelfliefde, wil je deze heling doorlopen, dan zul je moeten leren contacten te leggen met mensen die je doorzien en van je houden voor wie je bent. Wanneer je op het pad bent waar mensen nog veel kritiek op je hebben, dan ben je daar nog niet. Je zult voelen dat je dit proces hebt geheeld, wanneer er meer en meer mensen in je leven komen die hun waardering gaan uitspreken en durven te zeggen: ik hou van jou. Jij hebt deze mensen aangetrokken, dat doe je zelf, omdat je meer van jezelf bent gaan houden. Je gunt jezelf liefdevolle contacten en daarmee trek je ze naar je toe.
  • Belastende producten. Net zoals voeding gifstoffen met zich mee brengt doen andere producten dat ook. Soms praten we dan over verzorgingsproducten die de huid belasten met ingrediënten die uit het systeem gewerkt moeten worden, maar het kunnen ook evengoed producten als kleding zijn, waarbij het lichaam continu moet strijden tegen de aanvallen van buitenaf. Denk aan giftige verfstoffen, of polyester waarbij het lichaam continu te maken heeft met statische elektriciteit. Hoe meer je je bewust bent van deze aanvallen van buitenaf, hoe meer je je energie kunt sparen. Aanvallen van buitenaf werken op je trilling als een steentje in je schoen, het irriteert je, soms bewust, soms niet zo bewust.
  • Negatieve gedachten. De eindeloze stroom aan gedachten, over jezelf, over anderen; het staat algemene heling gigantisch in de weg. Ons lichaam en ons energiesysteem heeft de magische capaciteit zichzelf te helen in periodes van ultieme rust. Ontspanning brengt heling, het malen over wat dan ook in je leven brengt een zware uitputtende energiestroom met zich mee, waarmee je niet enkel je energieniveau belast, maar ook je gezondheid. Wanneer je de neiging niet kunt onderdrukken tot denken, dan zal je energie als vanzelf rond het hoofd gaan klonteren, energie zal niet meer stromen en de rest van het lichaam wordt verwaarloosd. Ongeaard sta je op deze planeet. Een niet goed stromende energie kan voor ziekte zorgen, maar het haalt ook je trilling naar beneden. Leer jezelf dus rust te nemen, gun jezelf voldoende slaap en werk aan de continue stroom van gedachten.
  • Trillingen en frequenties. Jouw trilling, jouw energiesysteem is verbonden met alles om je heen. Hoog sensitieve mensen zijn zich er maar al te bewust van. Zij nemen de emoties van anderen op zich, voelen de pijntjes van voorbijgangers en raken uitgeput wanneer ze in grote groepen zijn. Er is geen onderscheid tussen jou en de ander en jouw energie danst als het ware met de energie van al hetgeen op jouw pad komt. We praten dus over de trilling van anderen, zoals in je contacten en op je werk, maar we praten ook over wifi, gsm- straling, elektriciteit, enzovoort. Ook muziek kan voor je werken, of tegen je werken. Heb je problemen met een zware bas in muziek? Reken maar dat het in werkt op je aura. Daarentegen kan je muziek ook juist inzetten om je energie op te schonen en te helen. Het is een kwestie van bewustzijn. Neem voldoende tijd om je los te maken van anderen en frequenties die niet bij je passen. Zoek de natuur op, zet de wifi uit wanneer je hem niet gebruikt, weet hoe je eigen energie aanvoelt.
  • Weinig beweging. Bewegen brengt alles in balans, niet enkel je conditie, je spieren en gewrichten… Ook energie wat klontert rond je zwakke plekken in de aura wordt weer in beweging gebracht. Met bewegen begint energie weer te stromen, dit is dan ook de reden dat je emotioneel kan worden, wanneer je weer begint met sporten, dit is waarom je enorm moe kan zijn na een lange wandeling. Je brengt onbewust heel veel processen op gang en doorbreekt blokkades, waarvan je niet eens wist dat je ze had. Emotie betekent letterlijk ‘energie in beweging’. Je bent met processen bezig. Stop dus niet, wanneer het moeilijk wordt, maar ga er doorheen. Beweging, wat je ook doet, is een grote healing voor jezelf.

Hoe schoner je je lichaam houdt, hoe schoner je je aura houdt, hoe hoger je trilling kan zijn. Hoe bewuster je omgaat met je processen, je denkpatronen en je contacten, hoe sneller je zult voelen dat je trilling wordt beïnvloed. Hoe hoger je trilling zal zijn, hoe intuïtiever je zult zijn en des te makkelijker het weer wordt je trilling hoog te houden én je lichaam gezond te houden.

Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk komt het altijd uit op zelfliefde. Hoe meer je van je zelf houdt, hoe meer je een prettige trilling zult koesteren en hoe schoner je je aura en lichaam zult willen houden.

Het is allemaal met elkaar verbonden, dus het maakt werkelijk niet uit waar je begint!
Het is een holistisch proces en hoe bewuster je bent, hoe meer je er uit zult halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *