Waarom je mijn artikel nog eens moet lezen..

Nog niet zolang geleden schreef ik mijn artikel over het nieuws, de kranten, de media. En nu… Tja, de afgelopen week is er weer veel commotie… over wat er nu echt is gebeurd bij het NOS Journaal.
Of ik onder de indruk ben? Niet echt.

Ik wil me niet mengen in de conspiracy theorieën, al denk ik dat er heel wat waarheid in kan zitten. Tegelijkertijd geloof ik ook niet zo even één, twee, drie dat we te maken hebben met simpel toeval of een zogenoemde enkele ‘gek’ of aandachtstrekker.

Dat betekent dus dat ik er niet tegen ben, maar ik ben er ook niet voor, al die theorieën . Dat komt ook omdat ik bij het lezen van beide partijen simpelweg dezelfde energie ervaar. Ik voel een negatieve, baldadige energie, die mij in mijn buik een ellendig gevoel geeft.

Mijn onderbuikgevoel borrelt mij informatie toe, die ik wellicht dan nog niet in woorden kan uiten, maar zuiver is het niet. Een nep wapen, een wat mij betreft veel te vage, vreemde rustige energie tijdens de gefilmde situatie. Vervolgens het alsnog uitzenden van de beelden, met de ‘dader’ volledig in beeld, toen er toch echt al duidelijk was dat er geen echt gevaar was geweest.

Hmmm…Nee, ik ben er niet van overtuigd dat we de waarheid voorgeschoteld krijgen, het is op zijn minst weer uit zijn voegen getrokken om ‘groot nieuws’ te kunnen brengen.

Maar ik ben er ook niet van overtuigd dat het handig is om je continu te richten op conspiracy. Ja, ik lees geregeld mee, maar mijn ervaring is dat ook binnen ‘het verzet’ veel opgeblazen wordt of elke situatie er voor wordt gebruikt, omdat men wil bewijzen dat ze gelijk hebben, dat ZIJ de waarheid hebben, dat het inderdaad allemaal gebeurt onder onze ogen… Wat ook zeker wel zo is, maar of dat altíjd zo is? Zodra men zo hard schreeuwt, wie dan ook, voor welke zaak dan ook….

Dan ligt de waarheid ergens in het midden. In elk geval tot er meer informatie ís.

In mijn artikel over het nieuws schreef ik al over de nuances van onze samenleving, over waarom ik geen nieuws kijk, waarom ik geen kranten lees.

Ik maak geen statement over wat er is gebeurd bij het NOS. Ik weet het simpelweg nog niet, althans niet qua feiten.

Maar er is wel iets wat ik met je wil delen.

Een filmpje, wat ik een geweldige aanvulling vind op mijn eerdere artikel, wat ik nog niet eerder met je deelde, omdat ik het zelf niet kende! Ik vroeg me af of ik het bij het eerste artikel zou toevoegen, maar daarvoor vind ik het te belangrijk, te geweldig, te duidelijk…

Ik wil Arjan Bos van Earth- Matters bedanken voor het delen van dit filmpje. Misschien heb je zijn artikel al gelezen, maar misschien ook niet. Voor wie zich wil verdiepen in wat er zich allemaal afspeelt, het is een mooi duidelijk artikel, waar je zelf verder mee kunt, zelf kunt nadenken over wat jij vindt van het geheel..

In dit filmpje ben je getuige van een stukje college van professor Hamelink, waarin hij uitlegt waarom de waarheid altijd als eerste sneuvelt in een oorlog, maar ook in andere nieuwssituaties. Hij geeft je een aantal voorbeelden, waarin het nieuws werd verdraaid én waarom.

Een helder, objectief college, wat ik gewoon met jou wil delen! Zodat je jezelf kunt informeren en je eigen mening kunt vormen.

Simpelweg omdat het belangrijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *