Waarom ik geen Halloween vier

En jij misschien ook niet meer..

Nu de dagen korter worden en het buiten kouder wordt, komen feestdagen als Halloween, Sinterklaas en Kerst ook weer om de hoek kijken. Een aantal jaren geleden keek nog niemand om naar, het toen nog vrij Amerikaanse feest, Halloween. Nu, wat jaren verder lijkt het niet meer weg te denken en overal waar je kijkt zie je nu monsters, duiveltjes en enge kostuums. Voor ons volwassenen allemaal heel nep, maar toen ik een paar dagen terug een peuter in grote paniek naar zijn ouders zag rennen was ik me er weer even heel bewust van hoe realistisch dit soort verkleedpartijen voor kleine kinderen zijn.

Ik vier geen Halloween. Voor mij is Halloween een feest gebaseerd op angst, net als Sinterklaas overigens, en angst is voor mij een staat van zijn die je niet stimuleert of opwekt.
Om dat te kunnen begrijpen moet je eerst iets meer weten van energie.

Alles op onze aarde bestaat uit energie, dat is inmiddels wel een vaststaand feit. En energie kent een bepaalde trilling. Zie het maar als een frequentie, een frequentie zoals een radio dat uit kan zenden én kan ontvangen. Elke energie, elke trilling zendt informatie uit én trekt informatie aan.
Emoties zijn ook energie, emotie betekent ook letterlijk ´energie in beweging´, een trilling dus. Er zijn ontelbaar veel soorten emoties, maar wanneer je zou filteren en terug zou herleiden, kun je ze altijd terug brengen naar 2 basisemoties.

23179305_sLiefde en angst.

Liefde is een heel hoge trilling, angst een zeer lage trilling. De laagste zelfs.

Angst als basisemotie behoort tot ons overlevingsmechanisme, wanneer je je in een levensbedreigende situatie bevindt kan angst een nuttig iets zijn. Maar wanneer de situatie voorbij is, dan hoort deze emotie, met zijn bijbehorende hormonen af te zwakken en uit het lichaam te verdwijnen. Deze acute angst kennen we niet  zo heel vaak in ons leven, gelukkig maar! Toch zijn we geregeld bang of angstig voor zaken. Deze angst is gebaseerd op denkpatronen, aangeleerd gedrag, aangepraat, en soms al van jongs af aan..

Wanneer je liefde en angst nu als frequentie kunt bekijken dan kun je heel simpelweg de conclusie trekken dat liefde een positieve trilling is die warmte, liefde, samenzijn, overvloed en geluk uit kan zenden én ook naar je toe kan trekken. Angst is vervolgens een trilling die negatieve energie uit straalt en ook negatieve energie naar je toe trekt.

Wat voor effecten kent de langdurige aangeleerde angst?

  • Het zorgt voor langdurige stress in het lichaam, welke het lichaam niet verlaat zoals acute angst dit doet en heeft sterke invloed op de gezondheid.
  • Zorgt voor primaire denkpatronen, overlevingsmechanismen die niet nodig zijn, egoistisch gedrag, het gevoel dat er niet genoeg is voor iedereen, waardoor er onderlinge strijd kan onstaan.
  • Deze emotie zorgt ervoor dat je het overzicht kwijt raakt en je zodoende volgzamer bent. Je legt de verantwoording sneller bij anderen en vertrouwt minder op jezelf.
  • Je kunt minder helder nadenken
  • Angst trekt lagere energieën aan
  • Angst trekt mensen met problemen aan
  • Angst trekt probleemsituaties aan
  • Angst trekt ziektes aan
  • Angst wordt in gezet door overheden en bedrijven als mind manipulatietechniek. Het is de ‘verdeel en heers’ techniek. Wanneer er angst is, dan zijn mensen naar je hand te zetten.

Kortom een energie, waarin je niet teveel wilt vertoeven. Het heeft negatieve effecten op je zijn, op je eigen trilling, op je eigen energie en trekt andere negatieve energieën aan, die weer effect hebben op jouw leven.

30683062_sHalloween stamt af van het oorspronkelijke Keltische natuurfeest Samhain. Samhain is een prachtig feest, waarbij de oogstdagen gevierd worden, overvloed, lichtjes en lekker eten is het thema van dit feest. Maar ook viert men dat op deze dag de scheidingslijn tussen onze dimensie en andere dimensies kleiner is en er gemakkelijker contact gemaakt kan worden met bijvoorbeeld overleden geliefden. Een feest waarbij voorouderen geëerd worden en welkom geheten worden weer aanwezig te zijn binnen de familie. Een extra bord aan tafel tijdens het eten staat symbool voor deze aanwezigheid.
Deze dunne scheidingslijn tussen de dimensies is in vele culturen bekend en er worden dan ook vele ceremoniën gedaan in deze periode. Niet om je bang te maken… sorry, woordgrapje, maar ook in andere dimensies zijn energieën die niet altijd even prettig zijn.

Een Halloween feest gebaseerd op angst en met de bedoeling anderen bang te maken is een trip naar deze lagere energie. En dat…. Precies op een moment, waarbij cultureel en historisch gezien over de gehele wereld gevierd wordt dat de scheidingslijn zo klein is. Ik vind het niet zo’n feestje!

Ik kies er voor om met mijn gezin zo puur mogelijk te leven en onze trilling zo hoog mogelijk te houden. Simpelweg omdat we ons lekkerder voelen en we daardoor bijna nooit ziek zijn. Dit doen we door middel van voeding, healing en opschoning, liefde, door zo min mogelijk televisie te kijken en dus ook door weg te blijven van feesten, waarbij angst de motivatie factor is. Ik zie de gillende kinderen om mij heen, de huilende kinderen, rennend naar papa of mama en ik zie papa en mama lachen, omdat het allemaal zo grappig is. Is het… werkelijk  zo grappig?

32327862_sWanneer ik kan kiezen, kies ik voor liefde. Een energie waaruit dingen kunnen groeien, waar samenzijn belangrijk kan zijn en overvloed mogelijk is. Wanneer ik kan kiezen tussen Halloween en Samhain, dan kies ik voor Samhain, waar ik op liefdevolle wijze terug denk aan mensen die belangrijk voor me waren en de aarde verlaten hebben.

Energie… emotie in beweging. Maar welke emotie kies jij? Welke beweging? Opwaarts? Of neerwaarts?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *