Verzachtende lipbalsem met Aloë Vera

Laten we eerlijk zijn, wanneer je voldoende water drinkt, niet aan je lippen pulkt, dan heb je het nergens voor nodig… Lipbalsem. Maar, blijkbaar ben ik nog niet zover, want in de winter kan ik toch echt niet zonder vet op mijn lippen. Ik drink me een slag in de rondte, om vervolgens toch een velletje of twee los te pulken.

De reguliere lipbalsems koop ik niet, dus ik ben al snel een 4 tot 7 euro verder, wanneer ik de natuurlijke variant aanschaf. Eigenlijk heb ik alle ingrediënten zelf in huis, dus waar ben ik mee bezig?!
Ik maak ze voortaan zelf!

Er is een legio aan opties, qua materialen, maar ik kies in dit geval voor sesamolie en Aloë Vera én roze klei. 3 krachtige ingrediënten, waar ik stuk voor stuk dol op ben.

Aloë Vera beroemd om zijn helende kwaliteiten bij zonnebrand en brandwonden heeft ook een grote hoeveelheid aan mineralen en vitamines. Bijvoorbeeld magnesium en vitamine C & E… Het heeft een verkoelende werking en heelt open wondjes, zoals bijvoorbeeld lipkloofjes. Aloë Vera boter is niets anders dan Aloë Vera extract in kokosolie. Je kunt het kant en klaar kopen, je kunt er ook voor kiezen zelf een mix te maken.

Sesamolie is een dikkere, zwaardere olie, welke dieper doordringt in de huidlagen. Het zit vol vitamine E en wordt snel opgenomen. Ook geeft het de lipbalsem wat glans, wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind. Ik heb wel gekozen voor een geurloze sesamolie. Iets bewerkt dus, maar de geur van sesamolie kan namelijk nogal overheersend zijn.

Roze klei is enorm weefselversterkend en verzacht de huid. Alle vormen van klei werken ontgiftend, roze klei is een van de zachtste vormen en met name geschikt voor de droge en gevoelige huid. Het geeft de lipbalsem een licht roze kleur, maar verwacht geen tuitende roze lippen… Deze lipbalsem is heel zacht, geeft een zeer lichte gloed af, maar ik heb de klei met name om de helende kwaliteiten toegevoegd. Hij geeft dus meer glans dan kleur.

Lipbalsem Aloe Vera all rights reserved blissings.nlDeze ingrediënten heb je nodig voor de Aloë Vera lipbalsem.

– Een leeg hulsje voor lipbalsems.
– 1 theelepel bijenwas
– 2 theelepels Aloë Vera boter
– ½ theelepel roze klei
– 1 theelepel sesamolie geurloos, koud geperst.

Deze balsem smeert heel makkelijk uit, wat ik erg prettig vind. Wil jij een iets stevigere balsem, voeg dan minder sesamolie toe en meer Aloe Vera boter. Kokosolie wordt immers harder, zodra het stolt. (Deze balsem is echt voor de winter en wordt zacht wanneer je hem in je broekzak draagt, u bent gewaarschuwd!)

Smelt de bijenwas au bain marie in een glazen potje, zet de warmtebron uit, voeg er de Aloë Vera boter aan toe en roer goed door, voeg de sesamolie en de roze klei toe. Wacht tot alles zich goed mengt en giet nu heel zorgvuldig het mengsel in het hulsje. In één keer goed, want anders heb je heel veel werk om het hulsje schoon te krijgen! Laat het heel even koelen, zodat je niet zult morsen en zet hem vervolgens in de koeling om op te stijven.

Klaar is je zelf gemaakte lipbalsem! Super voedend en zacht, ik ben erg tevreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *