Vanille extract

Het was zo’n project wat ik al tijden in mijn hoofd had, maar waar ik geen prioriteit aan gaf, omdat mijn persoonlijkheid in de weg stond. Wanneer ik enthousiast raak om iets uit te proberen, dan ben ik niet meer te stoppen, maar het betekent ook dat ik zo snel mogelijk resultaten wil zien! Geduld is dus niet mijn sterkste kant en ik kan enorm gefrustreerd raken, wanneer ik ideeën moet plannen, in de wacht moet zetten of helemaal moet laten varen, omdat anderen het niet zien zitten…
Een van mijn voornemens voor 2015 is geduld. Maar dan ook echt slakkengang- alleskanwachten- gepland- idealistisch geduld. En daar hoort bij….

Zaadjes planten, zodat ik, over veels te ver hier vandaan, kan oogsten!

Nou…. Is dat niet dé uitdaging voor iemand zonder geduld???!

Ik hou enorm van bakken, zoetigheden, brood, mueslikoeken…
Het afgelopen jaar heb ik heel wat dingen gemaakt met vanille in het recept. Aangezien ik dus niet met kant en klare producten wil bakken, met name waar een of andere toevoeging in verwerkt is, heb ik de vanille er geregeld uit gelaten óf verse vanillestokjes gebruikt. Maar dat betekent dat je de stokjes open moet snijden, de donkere kleverige ‘massa’ eruit moet pulken en de rest weg kan gooien. Ik vond het tijd worden voor een wat meer budgetvriendelijke en ecovriendelijke variant, waarmee ik de komende tijd vooruit zou kunnen.

Vanille extract, maar wel zonder suiker en zeker niet in poedervorm!

En daar heb ik dus geduld voor nodig… Grrr…. Maar goed, we hebben het aan onszelf beloofd, het jaar 2015 wordt een jaar vol geduld. En dus gaan we de uitdaging aan!

vanilleextract all rights reserved blissings.nlWat heb je nodig voor jouw vanille extract?

– Wodka
– Vanille stokjes
– Een glazen potje, met deksel
– Veel geduld

En het is zo eenvoudig! Snijd de stokjes over de lengte in, stop ze in het potje en vul het potje met de wodka. Dop er op en vervolgens plaats je het in een donkere kast en ga je 3 maanden lang zuchtend en puffend wachten tot je het mag gebruiken ;)
3 maanden maar…… Hoe moeilijk kan het zijn?!

Om mijzelf iets te helpen deel ik deze informatie nú met jou….. 3 maanden wachen tot ik foto’s kan delen, dat werd me iets te wreed. Dat duurt me veel te lang!
De vanille extract zal donkerder gaan worden met de tijd… Hij is nu nog licht van kleur.
Geregeld het potje even omdraaien, kantelen en alles wat je hoeft te doen is wachten!

Voor de oplettende lezer…. Ik heb de datum maar even dichterbij gehaald, 1 april mag ik hem eigenlijk pas openen….Maar de grap is dat mijn hersenen nét zo ongeduldig zijn…! Ik heb dus verkeerd geteld…. Ik beloof je dat ik er van af blijf tot 1 april en je over 3 maanden de ‘after’ picture zal tonen!

Én…. Daar komen uiteraard ook weer recepten uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *