Van 9 tot 5

Hebben we niet allemaal op dit moment een sterk verlangen naar eerlijkheid? Klaar zijn we met de politiek, de bedrijven, profielen en het vertrouwen is ver te zoeken!
Het is verwarrend, het is een prestige kwestie, altijd alles vergelijken en maar weer voelen en ervaren dat jij… er eigenlijk gewoon niet toe doet. Het is voor veel mensen een innerlijke pijn die elke keer weer getriggerd wordt, waardoor er als het ware een korstje op de ziel komt te liggen. Wanneer er te weinig rauwe eerlijkheid in het leven is, wanneer er te weinig oprechte diepgang in het leven is stomp je af en word je koud.

Erger wordt het nog, wanneer mensen het echt niet meer weten, het gevoel krijgen dat ze niet mee kunnen in de jacht, zich falende voelen en denken dat zij de mislukkeling zijn.

Deze week kregen we het bericht dat er wéér iemand zichzelf van het leven heeft afgescheiden, ik zeg weer inderdaad… wéér. En weer iemand die zijn plek niet kon vinden in deze maatschappij, die zijn druk op elk individu legt.
Zoveel mensen lopen vast, wanneer ze hun baan kwijt raken, of wanneer ze zich benauwd voelen door al de verwachtingen die komen kijken bij deze presterende maatschappij, veel mensen zijn niet geschikt om in de molen mee te draaien, zoals hij nu draait.

Ik vind het verschrikkelijk dat er mensen zijn die niet tot dat stukje helikopterview kunnen komen en afstand kunnen nemen van wat er speelt, die illusie die je horendol kan maken, op welk punt of onderwerp dan ook. Ik weet ook dat wanneer mensen zover zijn dat je ze er niet uit kunt halen, maar het is wel onze verantwoordelijkheid om als maatschappij ruimte te creëren voor de denkers en de gevoelsmensen én de mensen die niet het lichaam hebben om als werkpaarden te dienen. Deze mensen lopen keer op keer tegen een heel harde muur, omdat ze het niet trekken. Het wordt tijd dat we ruimte gaan creëren voor authenticiteit, zonder oordeel.

Wanneer iemand zich niet in het standaard werkritueel bevindt betekent het niet dat hij niet werkt, het betekent zeker niet dat iemand nutteloos is en al helemaal niet dat iemand lui is.
Denkers die vastlopen in onze maatschappij zijn types die geniale ideeën uit kunnen brengen, maar vaak niet gehoord worden en gevoelsmensen hebben een zeer effectieve invloed op de lijm van onze maatschappij, maar worden overbelast en overschaduwd. Al deze mensen moeten in een stroom mee, die niet bij hen past qua persoonlijkheid en ze lopen geregeld vast.

Zoals mijn vriend altijd zegt: “Het wordt tijd dat de economie de mens gaat dienen, op dit moment dient de mens de economie. En dat is triest”.

Tijd voor een nieuw systeem, een nieuwe economie en het is er al.

Aan de ene kant zie je nog steeds de oude economie, werkend volgens het oude systeem, vol profilering en vaak onzuivere motieven.
Maar aan de andere kant zie je een beweging tot stand komen van mensen, zoals ik eigenlijk ook, die daar helemaal klaar mee zijn en zeker wel mee willen draaien in de maatschappij, maar op hun manier. Vanuit Blissings en mijn shop kom ik ze al geregeld tegen.

Zelf ervaar ik dat het dan alsnog een zoektocht is, die oude en nieuwe maatschappijen vloeien namelijk in elkaar over. Voor nu nog moet ik zeggen, want als ik íets geloof dan is het dat het nieuwe systeem gaat overwinnen. Er is een wereld aan het ontstaan, onder de huidige bestaande maatschappij, waarbij echt contact meetelt, ik hoop dat we daarmee van een koude regeltjes en voorwaarden maatschappij terug gaan draaien naar een bezielde menselijke samenleving.

De oude maatschappij ligt echt op zijn gat, niets werkt meer of start nog op volgens het oude systeem… en gelukkig maar.

En voor al die mensen die vast lopen in het oude systeem… hang in there! Alles is een profiel, je bent niet de enige die zich daar niet in thuis voelt!

Er is niets mis met thuis zijn, dat zegt niets over wie je bent. Er is niets mis met niet weten wat je wilt in een maatschappij, wat een en al chaos is. Jouw verwarring is geen falen, het is een teken dat je moet gaan luisteren naar wat jij wilt en ga dat volgen.
Financieel is dat niet altijd makkelijk, maar geef het tijd. Richt je wereld in, naar jouw behoeften en stap niet meer in het hamsterwiel, waar je niet in mee kunt of mee wilt.
Er is meer dan van 9 to 5, 24/7, 365… Ook al ligt het niet altijd binnen bereik… Ga er naar op zoek.

‘Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid’. Albert Einstein

 

 

Lees ook ‘Leef je passie, leef je talent’, hoe vind jij jouw mojo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *