Valentijn

Het zit er weer aan te komen, Valentijn! Een dag waar iedereen zijn pijlen richt op een ander, de dag waar verborgen verwachtingen aan het licht komen. Aan de ene kant de liefhebbers, aan de andere kant de Valentijn haters en het leuke is….
Meestal vormen ze samen een stel!

Het is ontzettend grappig om vanaf de zijlijn naar deze dag te kijken, ik ben geen liefhebber, maar ook geen hater. Ooit vond ik Valentijn hartstikke leuk, voor het commerciële belangen kreeg, nu wordt het net als andere zaken steeds meer een gewoonte, een verplichting. Toch nog even wat voor je vriend kopen, voor je moeder, je kind, al is het maar een kleinigheid.

Wanneer ik langs de rekken van magazines loop, bedrijven en de media zou geloven, dan draait Valentijn om uiterlijkheden. Hoe maak je jezelf mooier en leuker voor de ander, welke makeup, welk lingeriesetje, hoe hou je hem of haar geïnteresseerd? Hoe haal je iemand over om iets te doen, tips om er een fantastische dag van te maken, feesten waar je heen moet gaan, spullen die je moet kopen.

Singles hopen toch op dat ‘echt’ niet verwachte kaartje van die ene persoon, die totaal geen idee heeft dat het van hem of haar verwacht wordt…

Stellen roepen dat ze er echt niet aan mee gaan doen, maar stiekem hadden ze het toch leuk gevonden als 1 van de 2 actie had ondernomen…
Maar wie van de 2 dan?! En áls de een dan spontaan eens iets bedenkt, dan voelt de ander zich schuldig… Niets bedacht, niets gekocht…! We zouden er niets aan doen!

12195670_sHet is de dag, waar mensen massaal gaan denken dat de ander hem of haar gelukkig zal maken, met
een onverwachte uiting van liefde. Maar niemand máákt jou gelukkig!

Je bent gelukkig of je bent het niet. Er is niemand anders verantwoordelijk voor, behalve jouw eigen persoontje dan. En hoe meer je naar anderen kijkt om je bevestigd te voelen van hun liefde, hoe meer je je zou kunnen afvragen of je wel van jezelf houdt. Hoe meer je naar (andere) stellen kijkt, omdat het bij hen allemaal romantischer lijkt, hoe meer je naar jezelf moet gaan kijken. Het zegt iets over jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde én hoeveel je van jezelf houdt. Het zegt niets over hoeveel anderen van jou houden.

Valentijn is de dag bij uitstek om gevoelens en verlangens die boven komen drijven eens te observeren, wat speelt er nu diep in mij waarom ik dit denk, voel of ervaar?
Wanneer je behoefte hebt mee te gaan in het feest van Valentijn, laat het dan zijn vanuit luchtigheid en plezier, geen verplichtingen, gewoon niet doen!

Is dat wat je had en wie je bent niet al goed genoeg? Houdt je partner niet van jou, gewoon omdat jij bent wie je bent? Of…. is single zijn niet gewoon een heel leuke tijd, waarin je zelf alles kunt bepalen, kan doen en laten wat je wilt?!
Valentijn kan absoluut een leuke dag zijn! Maar het is wel een dag die je eens anders zou kunnen benaderen!

Het ligt allemaal buiten jezelf, waar blijf jij, waar ben jij?

Geef jezelf eens een dosis liefde voor Valentijn!
Het draait niet om de ander!

Wanneer je een partner hebt, dan draait het om 2 belangrijke individuen en daar ben jij er dus 1 van!

En ben je single?! Supertof! Het is hartstikke leuk om single te zijn, geniet er van! Ga niet droevig op de bank liggen simpen, omdat je weer een Valentijn alleen viert…
Zelfliefde is veel belangrijker! Zonder zelfliefde zul je nooit kunnen genieten van wat anderen je te bieden hebben.
Vier Valentijn, ga uit eten, slaap eens lekker uit, gun jezelf een gebakje, een luchtje, een bos bloemen of een dagje wellness… het maakt niet uit wat je doet, maar geniet!

Valentijn, de dag van de liefde. Maar niet alleen voor stellen, ook voor jou, los van wie dan ook!

Richt je pijlen eens niet op de ander, maar richt ze dit jaar eens op jezelf!
Of je nou single bent….
Of in een relatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *