The law of attraction

De eerste keer dat ik de film of docu zag, dat moet zo 2008 zijn geweest, kon ik niet anders dan beamen… Dit werkt. Het was voor mij herkenning, een fenomeen wat ik zelf al had ervaren en inzette. Niet altijd, niet de hele dag door, maar het was wel een soort reminder wat me eigenlijk al mijn hele leven om de oren sloeg, wanneer het leven in een neerwaartse spiraal zat of wanneer ik juist iets heel graag wilde. Op één of andere manier was ‘the Secret’ voor mij geen geheim en ik dacht dat iedereen zich wel bewust was van deze manifestatie. The secret werd een hit, de docu én het boek.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen expert in de manifestatie, dagelijks moet ik mijn gevoel en gedachten nog in bedwang houden, om te komen waar ik wil komen, maar ik heb een lijst vol ervaringen die tot stand zijn gekomen, vanuit deze ‘techniek’, goede ervaringen en minder goede ervaringen. En ze zijn alle van mij, ik heb ze zelf gecreëerd. Misschien is dat dan ook wel de reden dat ik me altijd zo bewust ben van eigen verantwoordelijkheid voor het leven, omdat ik ook ervaar dat ik er invloed op heb?

Ik weet ook dat heel wat mensen ‘the Secret’ opzij hebben geschoven, zij hebben de film gekeken, het boek gelezen en ervaren dat het niet werkte. Dat snap ik wel, ‘The Secret’ werd ook zo enorm als een ‘techniek’ neer gezet dat het bijna een stappenplan werd wat je moest volgen, van daaruit zou je alles ontvangen wat je wilt ontvangen… Oh.. nee… het woordje ‘wil’ is natuurlijk helemaal fout!
‘Wat je al ontvangen hebt’…. Tja…

Ik wéét dat het werkt, ik ervaar het geregeld, maar het is niet zo simpel als een techniek. Ieder moment dat je bijvoorbeeld het woordje ‘wil’ moet gaan vervangen ben je al te laat. Helaas pindakaas en ik weet dat er gesproken wordt over een vertraging, waarbij je je denkpatronen aan zou kunnen passen, maar het gaat zoveel dieper.
De wet van de aantrekkingskracht geldt, maar het is zoveel meer en veel ingewikkelder dan het boek je verteld heeft en daarom werkt het ook niet altijd.

Hoe pak je de law of attraction bij zijn kladden, waar gaat het mis?

1. De wet van aantrekkingskracht vaart op je onderbewustzijn. Simpelweg je gedrag aanpassen gedurende de dag werkt dus gewoonweg niet. Je kunt de hele dag je woorden draaien, lekker rationeel, maar het draait juist om die momenten dat je niet oplet. Het is een weg naar binnen, naar authenticiteit, waarbij je gaat voelen wat je werkelijk voelt. Niet altijd makkelijk, omdat velen van ons met diep geworteld verdriet tobben. Zolang je je teleurstellingen, je onmacht, je boosheid en pijn niet verwerkt, maar wegschuift, kun je de magische vibe niet hoog houden. De vibe die de law of attraction in werking stelt komt van binnen uit, een puur hart, een puur gevoel. Verwerk dus je ellende, wees eerlijk naar jezelf toe én naar de wereld toe. Er is niets zo donker aan jou, wat licht niet kan helen.

2. Begin je dag positief. Het moment tussen slaap en wakker worden in is het belangrijkste moment van de dag. Baal je van het opstaan, van die wekker die je weer het bed uit schreeuwt? Hier ligt de valkuil, want alles wat je op dit moment denkt en voelt stuurt je dag aan. Juist op dit moment gebeurt er nog ongelooflijk veel in je onderbewustzijn en het gaat gewoon zijn invloed hebben op de komende uren. Hoe laat je ook wakker wordt, neem even een minuutje of 5 om echt helder wakker te worden, vóór je je dag begint en begin positief! Wees dankbaar voor het moment en niet zozeer voor het lijstje wat je naast je bed hebt gehangen, wat je zo graag zou ontvangen. Wees gewoon dankbaar voor het nu. Heb je geregeld depressieve en nare gedachten tussen slaap en wakker worden, of in de ochtend… Ga dan toch eens terug naar punt 1, blijkbaar zit er het een en ander verborgen, waar je nog niet naar durft te kijken.

3. Zoek geen perfectie. Denk jij dat je de techniek helemaal onder de knie had/ hebt? De kans is groter dat je jezelf een beetje voor de gek hebt gehouden, we worden de hele dag overspoeld met negatieve momenten die ons uit balans brengen, het is echt erg moeilijk om ongeraakt te blijven en niet uit balans te raken. Bleef je echt positief en in ‘de vibe’, toen die collega een sneer naar je gaf? Of was je je heel bewust van ‘de techniek’ en hield je je hoofd hoog, om maar positief te blijven? Dat is de techniek niet beheersen, het is de pijn wegduwen, ontkennen en het gaat zijn effect hebben! Maak je iets vervelends mee? Dan maak je iets vervelends mee, het heeft geen zin om het weg te wuiven, op het moment dat je geraakt wordt, dan is dat nu eenmaal zo. Veel beter is het om het even goed te voelen, te doorleven om vervolgens jezelf weer op te kunnen pakken. Daarmee hou je je energie zuiver en puur en sleep je niet in je onderbewustzijn verdriet of boosheid met je mee.

4. Leef in het nu. De beste manier om je onderbewustzijn in het gareel te houden is leven in het nu. Ooit zul je het gaan voelen, begrijpen. Er is geen toekomst. Er is geen verleden, hoe pijnlijk dan ook, het bestaat niet. Het is slechts een herinnering aan een herinnering, slechts een droom of voorspelling die nog plaats moet vinden. Het enige wat echt bestaat (en zelfs dat valt soms te betwijfelen) is het nu, want ook al is het nu er… over 1 seconde is het al weer verdwenen. Geef jezelf dus de kans je leven te leven in de tijd waar je hoort te zijn, vind je het lastig om daar te blijven? Gun jezelf technieken die je leert door te mediteren of yoga te doen, mindfulness… Grijp alles aan wat je bewust maakt van het nu!

5. Dump de lijstjes! De lijstjes werken niet, je ontvangt namelijk altijd wat je in je onbewuste creëert of vraagt. Leef het leven wat je wilt leven, maar focus je vooral op het geluk wat daarbij hoort, het gevoel wat je tot in je tenen zal raken. Wil jij een dikke vette auto, maar focus je je niet op je onderbewustzijn of geluk… dan wens ik je succes! Materiële zaken naar je toetrekken kán, maar pás wanneer je de vibe hebt gevonden.

Met vallen en opstaan leer je het geheim van de wet van aantrekkingskracht wel en je gaat leren voelen wanneer het je gaat lukken én wanneer niet.

Zelf creëer ik geregeld prachtige momenten en opwaartse spiralen, om dolgelukkig te zijn in de vibe, om vervolgens lekker weer over mijn grenzen te gaan, óf knetter onzeker te worden, en daarmee de vibe te doorbreken. Toch… alles wat ik in die periodes heb neergezet blijft staan. Het is accepteren dat het gebeurt en de vibe proberen te herpakken, zodat ik met een lange adem weer mee kan surfen in de opwaartse spiraal.

Elke dag aan mijzelf blijven werken zorgt ervoor dat ik die vibe langer en langer kan vast blijven houden en het loont…
Geduld is nu eenmaal een schone zaak!

 

Bij Bol.com…

9200000014954399

€ 20,-

1001004004798402

€ 29,99

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *