Stop die azo’s!

Dat ik een fan ben van de activiteiten van Foodwatch, dat mag wel duidelijk zijn. Foodwatch maakt zich sterk voor eerlijke informatie over producten.

Ik ben niet van de betutteling, ik vind dat iedereen een vrijheid van keuze heeft en toch… Als het gaat om de voedselindustrie, reclame en of medicatie vind ik dat wij met zijn allen duidelijkheid moeten verschaffen, voor ons recht op moeten komen en helaas, hoe betuttelend ook, soms ook voor het recht van anderen. Anderen die niet beter weten of niet beter willen weten. Simpelweg om te beschermen.

In Nederland hebben we een vreemd beleid. Mensen moeten eerst met bosjes omvallen voor men in actie komt. Voorzorg kent ons land niet.

Dat de omstreden additieven, die in vele andere landen al verboden zijn, bij ons nog steeds in de schappen mogen liggen op ooghoogte van jouw kids… Is dat niet gewoon een schande? Ik zelf, maar ook mijn kinderen, hebben de effecten altijd heel goed gemerkt, bij ons komen ze dus niet in huis, no way! Het feit dat jouw kind misschien niet extreem reageert op additieven betekent niet dat het er geen schade van ondervindt!

Foodwatch start een nieuwe e-mail actie en natuurlijk heb ik hem al ondertekend! Jij ook? Samen staan we sterk, samen maken we eerlijke voeding normaal, zoals het zou moeten zijn!

Onderstaande tekst is van Foodwatch… Doe mee met de actie, kom op voor je rechten én die van anderen.

E-mailactie omstreden kleurstoffen

Stop de verkoop van dubieuze kleurstoffen

Zes kleurstoffen die mogelijk schadelijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen, worden gewoon gebruikt in snoep en frisdranken. Nederlandse supermarkten verkopen deze producten, hoewel al jaren bekend is dat de kleurstoffen omstreden zijn.

De schoolprestaties van kinderen kunnen verslechteren door de effecten van deze Southampton Six, laat onderzoek zien. E102, E104, E110, E122, E124 en E129 zijn in verband gebracht met hyperactiviteit en verminderde concentratie.

Ondanks de mogelijke risico’s zijn fabrikanten alleen verplicht tot een waarschuwing op de verpakking die vaak onzichtbaar is voor jou als consument: “kan de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden.” Natuurlijk zou de overheid moeten ingrijpen, maar dat doet ze vooralsnog niet.

wtk_FW_350x250_kleurstoffenDaarom maakt foodwatch samen met jou een vuist richting supermarkten. Wij willen dat zij producten met de omstreden kleurstoffen uit hun schappen halen. We beginnen met onze actie bij Albert Heijn en Jumbo, de twee supermarkten die samen ruim de helft van alle Nederlandse boodschappen verkopen.

Doe mee! Verstuur nu jouw e-mail aan Albert Heijn en Jumbo. Vraag ze te stoppen met de verkoop van dubieuze kleurstoffen!

Ja, ik doe mee, breng mij naar de actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *