Schmink

Met Halloween vlak voor de deur en Sinterklaas die hem niet lang daarna opwacht is het slim om eens te kijken naar de giffen waar we onze kids mee beladen. Natuurlijk ligt het voor de hand de vinger te wijzen naar al het snoepgoed wat in hun handjes wordt geplant, de groen- geel- blauw- rood gekleurde suikerballen en de bergen chocolade zijn inderdaad niet goed voor hun gezondheid, maar in dit geval heb ik het niet over de giffen in de suiker- overload.

Mijn pijlen zijn gericht op de schmink.

Kids vinden het heerlijk om verkleed te gaan, geschminkt te worden( althans… de meesten) en ik begrijp heel goed dat je als ouder voor die zeldzame momenten niet snel zult investeren in de verf en potloden die daarbij komen kijken. De drogist en de speelgoedwinkels liggen er vol mee en het is ontzettend gemakkelijk om voor een prikkie een vol kleurenpalet te scoren. Maar goedkoop komt met problemen en ook de wat duurdere (schmink) merken zou ik persoonlijk lekker links laten liggen.

Schminkproducten zitten boordevol parabenen, sulfaten, giftige kleurstoffen en andere niet zulke fijne ingrediënten. De huid van je uk is dunner dan van een volwassene en daarom ook extra gevoelig. Letten we daar in de zomer wel op, door ons een breuk te smeren met zonnebrand, in de winter knallen we er maar van alles en nog wat op in de felste kleuren. De huid absorbeert en zodoende absorbeert het evengoed óók de gifstoffen uit goedkope schmink. Los daarvan reageert de huid van vele kids allergisch op deze producten. Een dagje plezier komt al snel samen met een paar weken huid- ellende. Dat wil je dus niet!30661414_s

Maar schminken hoort er toch wel een beetje bij! Hoe los je dat nu weer op?

  • Ga voor vriendelijkere makeup- alternatieven, zoals oogschaduw, oogpotloden of lipstift van merken zoals Boho of Sante.
  • Maak je eigen natuurlijke schmink. Met een potje natuurlijke zinkzalf en natuurlijke kleurpigmenten kom je al heel ver. Je kunt kiezen voor natuurlijke voedselkleurstof, maar ook producten als cacaopoeder, kurkuma, roze klei en andere materialen die in de supermarkt te vinden zijn kun je een begin maken. Het is voor de echte crea bea! Hoe je zelf schmink maakt lees je hier.
  • Voor wie niet al teveel wil knutselen bestaan er ook kant en klare natuurlijke schminksets zoals van Livos en bij Ingeschminkt.nl vind je losse producten, zodat je je eigen schminkset kunt samenstellen.
  • Het merk Sante verkocht ooit ook een kinderschmink-set. Waarom ze er mee gestopt zijn, Joost mag het weten, toch vind je zo nu en dan online nog wat losse producten. Het is even zoeken, maar de mogelijkheid bestaat nog wel.

Het is nog een markt in ontwikkeling en er zijn maar weinig alternatieven, maar het is absoluut het zoeken waard. Heb jij dus nog geweldige natuurlijke tips voor alle mede ouders die op dit moment met hun handen in het haar zitten, omdat Halloween zo dichtbij is? Laat je tip in een reactie achter. Samen komen we er wel uit!

 

Wil jij weten waarom ik géén Halloween vier? Ook dat lees je hier op Blissings!

Wat je ook gaat doen, waar je ook voor kiest, ik wens je veel kleurplezier en een fijne tijd met je kids!

 

920000003033895992000000114999529200000021194353

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *