Ruim baan voor bewustzijn

Wat is de magie van meditatie, van yoga, van rust? Waar ligt de heling van een wandeling in de natuur? Waar ligt de emotie op de loer, waar brengt spanning je dag in de war? Wat maakt dat het zo ingewikkeld lijkt in deze wereld te staan, zonder af en toe te wiebelen?

Is het de buitenwereld die jou van alles aan doet, of kan het zo zijn dat je je zo identificeert met wat er gebeurt, zodat je jezelf naar beneden haalt?

Is het de meditatie die jou de ontspanning brengt of neem je even afstand van al je denkpatronen,tijdens die 20 minuten rust om je heen, en is dát de weldaad die je ervaart?  Gewoon even los van dat ego wat de hele dag maar aandacht vraagt..!
Is het de file die alles in de war schopt of gaan eindeloze stemmetjes aan de haal met alles wat mis kan gaan in het leven op dit moment… of ergens in de toekomst?

We leven teveel op de automatische piloot om contact te maken met onszelf. Een ‘zelf’ wat overzicht ervaart en creëert , wat weet wat het wil en de weg kan leiden zonder te wiebelen.

Ben jij ook steeds aan het wiebelen en lijkt het leven je te leiden in de meest vreemde bochten?
Misschien wordt het tijd contact te maken met wie je echt bent en te gaan leven vanuit je innerlijke weten. Een innerlijk weten wat je kan leiden naar rust en eenvoud, als vanzelf weg zal varen uit de chaos, op zoek naar rust.

Ruim baan voor bewustzijn!

  • Stop met oordelen. Negatief denken over situaties of mensen werkt beperkend en het is een geweldig excuus om niet te hoeven voelen, niet stil te hoeven staan bij wat er van binnen gebeurt. Het is de makkelijkste manier om jezelf af te leiden van een innerlijke onrust die aangeeft dat je op een weg zit die niet de juiste kant op gaat. Zodra het innerlijke stemmetje begint te mopperen, zeg het dan dat je wilt luisteren, maar vraag het ook wat er echt aan de hand is. Ga voelen en besef je dat het klagen, het mopperen en het vingertje wijzen slechts een symptoom is van iets wat binnen in jou aandacht wil.
  • Geef ruimte aan meningen. Heb je de neiging een mening te vormen over alles wat voorbij komt en vind je het lastig om de mening van een ander te laten zijn voor wat het is? Vraag je dan eens af wat de absolute waarheid kan zijn, wanneer iedereen vanuit zijn eigen perspectief naar de wereld kijkt.? Hoe kan er één waarheid zijn en waarom zou het nodig zijn om die waarheid te verdedigen? Is dat haalbaar, is het zinvol of kost het je enorm veel energie om niets? Probeer te rusten in de wetenschap dat jouw waarheid slechts een reflectie is van het moment, gebaseerd op jouw verleden en creëer ruimte voor mogelijkheden die je nog niet hebt ontdekt. Stuit een mening je tegen de borst? Sluit dan eens je mond en open je oren, waar komt de mening vandaan en waarom raakt het jou eigenlijk, ben jij die mening, is dat de reden dat het je raakt? Of ben jij slechts iemand die observeert wat er zich aandient?
  • Laat aandacht voor wat het is. Wanneer je handelt uit je diepste weten, vanuit een motivatie die binnen in jou huist, dan zul je gaan ervaren dat bevestiging er niet toe doet. Zodra je op de route bent van jouw innerlijke drijfveer heb je geen behoefte meer aan complimenten, je volgt gewoon je drive en bent er zeker van dat je doet wat je hoort te doen. Word je boos wanneer mensen je geen waarde toekennen om iets wat jij hebt gedaan voor een ander? Vraag je dan eens af wat je ware intentie was in het moment. Ligt die intentie buiten jezelf, om een ander te behagen? Dan wordt het tijd meer te gaan luisteren naar je innerlijke stemmetje. Leer nee te zeggen tegen handelingen die je niet uit liefde wilt doen.
  • Wat je hebt en doet is niet wie je bent. Er is niets mis met de liefde voor mooie spullen, zolang je er van kunt genieten, zonder er over na te denken wat een ander er van zal vinden. Jezelf identificeren met materiaal is jezelf ontkennen. Jij bent niet je prachtige huis, je nieuwe auto. Er is geen wet op deze wereld die zegt dat je niet mag genieten van al het moois wat de aarde heeft, je bent niet spiritueler dan een ander wanneer je die prachtige auto geen blik gunt. Wat wel telt is of jij jezelf kunt zijn zonder al die bezittingen. Voel je je nog net zo goed in een goedkope jeans, in een tweedehands auto of zonder carrière of wordt het dan moeilijker om van jezelf te houden? Wat gebeurt er met jou als het er niet meer is? Bekruipt je dan een onbehagen? Dan wordt het tijd om te versimpelen en ruimte te maken voor wie jij bent achter al de bling bling.
  • Maak contact. Ben je steeds bezig met hoe de ander naar je kijkt? Dan ben je stiekem bezig met jezelf en niet met de ander. Het is blijkbaar belangrijk dat de ander een goed beeld van jou heeft en dus heb je geen aandacht voor wie de ander ís. Deze benadering zorgt ervoor dat echt contact bij je weg blijft. Geef jezelf, zonder verwachtingen en zonder angst dat de ander je niet goed genoeg zal vinden en je zult leren ervaren dat mensen meer open gaan staan voor wie je bent en niet zozeer wat je meebrengt. Onthoud dat negen van de tien mensen zich ongezien voelt, hoe mooi, sterk of succesvol ze ook lijken. Begin te geven wat je zelf mist, zonder iets terug te verlangen.
  • Wees je bewust van het gevoel beter te zijn dan een ander. Soms is onzekerheid slechts een vermomming van arrogantie, maar komt het niet tot uiting omdat je niet in je kracht durft te gaan staan, uit angst de valkuil te beleven die je een ander verwijt. Wanneer je echt bij jezelf komt heb je geen behoefte meer jezelf te toetsen aan een ander, of te vergelijken. Er is geen afleiding of jaloezie, er is geen gevoel van superieur zijn, maar simpel een ervaring van zijn wie je bent.
    Er is geen bedreiging, maar enkel een weg vooruit, die gedreven wordt door je innerlijke beweging. Soms leidt een leven vol streven naar verbetering je exact naar waar je niet wilt zijn. Heb jij het gevoel dat je beter dan een ander bent, omdat je ecologisch leeft of contact maakt met alles wat spiritualiteit brengt? Pas op voor die valkuil, ook dat is een illusie, niemand is beter, verder of meer ontwikkeld.. we zijn allen precies waar we moeten zijn.

Leer te luisteren naar wat je ziel je toefluistert en durf te vertrouwen op jouw weg, los van wie dan ook. Word je bewust van alles wat je kan afleiden, van wie je bent en wat je hier komt doen, en volg… volg jouw innerlijke verlangen zonder anderen naar beneden te halen.
Luisteren naar de puurheid in jezelf maakt je gelukkig, je zult gaan stralen en onzekerheid valt als vanzelf van je af.

Alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, ontspannen te zijn en te stralen zit in jou en is niet afhankelijk van wat dan ook in de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *