Rozemarijn chips met Keltisch Zout, vrij van smaakversterkers!

 

Ken je dat? Die lekkere trek, zomaar ineens, niets in huis? Ah, we hadden zo’n zin in chipjes, maar ik ben dus zo’n mama die dat liever niet in huis heeft. Soms halen we wel een zak, maar dan eigenlijk enkel naturel, de rest zit vol gistextract en smaakversterkers als E621. Dan maken we een lekker dipje erbij. Maar dan toch nog zelden, om eerlijk te zijn. Ik ben eigenlijk wel blij dat we dat soort dingen niet in huis hebben, daardoor kom je dus op dit soort heerlijkheden! Op verzoek snel even uit getikt, mijn snackmoment ligt al weer achter mij en ik heb er dus géén foto’s van gemaakt… Hmm.. Niet heel handig.

De ‘how to do it pictures’ ben ik je dus nog verschuldigd en de foto hierboven is ook al niet van mijzelf, dat kun je ook zien, want ik ben een voorstander van verse rozemarijn… But who cares? Het weekend staat voor de deur, dit recept gaat online ;) En op zich is het te simpel voor woorden en zijn ze gewoonweg niet nodig!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 1 grote biologische aardappel met schil
  • Een takje rozemarijn, gevijzeld of klein gesneden
  • Olijfolie, ongeveer 1 eetlepel
  • Zwarte peper in een molen
  • Keltisch Zeezout( Licht gevijzeld, wanneer je grover zout niet zo fijn vindt)

Snij de aardappel, ongekookt met schil, in heel smalle partjes, zo ongeveer een mm. Doe de olijfolie en de rozemarijn in een schaal samen met de schijfjes aardappel. Gebruik een lepel om de schijfjes om en om te scheppen, zodat alle schijfjes de olie en rozemarijn licht geraakt hebben. De schijfjes verspreidt je nu over een bakplaat met daarop bakpapier, ze mogen elkaar wel raken, maar niet overlappen. Bestrooi met wat peper naar smaak.

Robin Zebrowski1Vervolgens plaats je de bakplaat in de oven of grill en bak je ze af. Zorg er voor dat je onder de 160 graden blijft in verband met de olijfolie, maar ik gebruik hiervoor mijn grill met een temperatuur van 140 graden. Ik heb niet zoveel geduld, onder de grill gaat me al te langzaam! Wanneer de randjes licht gaan kleuren en wat gaan krullen, hou de chipjes dan goed in de gaten, het kan heel snel gaan. Na 10 minuten zijn ze in mijn grill ongeveer wel klaar. Maar het verschilt natuurlijk per oven of grill.

Strooi wat keltisch zout over de schijfjes en laat ze afkoelen op keukenpapier.

En daar heb je je eigen rozemarijn chips, zonder smaakversterkers! Een absolute aanrader en ontzettend makkelijk!

Fotocredits: Robin Zebrowski op Flickr

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *