DiY Roomspray, verfrissend en opwekkend

Ik vond het best wel een beetje, heel klein beetje schrikken, toen ik er achter kwam dat mijn favoriete merk (… stttt…. fluisterend) Rituals exact díe ingredienten gebruikt, die ik wilde vermijden. Ik schafte dan ook al snel de cremes en shampoos af, maar.. ik bleef nog wel lang hangen aan de bodymist. Ik was toch wat eigenwijs, ik besloot het enkel en alleen in de ruimte te sprayen en/ of op mijn kleding. Stiekem kon ik gewoon nog geen afstand doen van de heerlijke geurtjes, want die zijn gewoon een feit. Heeeerlijk! Maar toch nog eens vol bewustzijn de ingredientenlijst observerend, moest ik echt tot de conclusie komen dat ik het belachelijk vond dat ik zeker 15 euro betaalde voor een roomspray, waarin het 3e (en dus hoofdingredient) PEG was.

Je moet leven wat je predikt en niet kinderachtig of moeilijk doen over een lekker geurtje, kom op… ! Er is meer op deze aarde! En zo blijf ik tegenwoordig ver uit de buurt van deze aanlokkelijke winkel, die met zijn marketing wat snaartjes weet te raken. Wellness…..oeei…. soms zo’n behoefte aan!

De behoefte aan een verfrissend briesje zo nu en dan in huis blijft wel, gewoon even sprayend, zodat de lucht weer fris wordt, de energie verandert… Maar ik hou absoluut niet van die chemische varianten uit de supermarkt. Ik hou van natuurlijke, niet te overheersende geurtjes, die zachtjes op de achtergrond hun sporen achter laten.

En die maak ik tegenwoordig zelf! Gewoon heel makkelijk met water en essentiële oliën. Geen overdreven, chemische toevoegingen meer, geen ‘klop mijn portemonnee maar leeg’ marketing, gewoon heel simpel thuis, met ingrediënten die ik toch al heb!

En dan ook nog eens heel natuurlijk! Adem ik eens per ongeluk wat in?? Echt verstandig is het niet, maar het is in elk geval niet de PEG en parabenen die rond vliegen in de lucht!

Afijn… Genoeg gebabbeld!

Wat heb je nodig voor deze simpele, maar super verfrissende roomspray?

 • Een kleine sprayfles, ongeveer 150 ml inhoud.
 • 8 druppels etherische olie rozemarijn
 • 8 druppels etherische olie eucalyptus
 • 8 druppels etherische olie pepermunt
 • 120 ml. Water (evt. gedestilleerd, wanneer je het niet geregeld gebruikt)

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de sprayfles… en dat is het. Klaar! Schudden voor ieder gebruik. Begrijp jij nog waarom je daar zoveel geld voor zou betalen?

 

4 Comments

 1. Goeiemiddag :-)

  Kan ik er ook alcohol aan toe voegen?
  Zo ja wat wordt dan de verhouding?

  Met vriendelijke groetjes nancy

  • Hai Nancy,

   Je kunt er inderdaad alcohol aan toevoegen. Dat doe ik zelf normaal gesproken niet, maar voor het toilet heb ik dat onlangs wel gedaan.
   Ik gebruik dan zelf een derde van de hoeveelheid aan alcohol. Maar ik varieer altijd een beetje met de hoeveelheden. Het bevalt prima overigens. Ik adviseer je wel een glazen sprayflesje te gebruiken, sowieso met de etherische oliën, volgens mij staat dat niet in dit artikel. :) Succes!

   • Leuk artikel, ik ga het ook proberen! Wat is het voordeel als je er alcohol in doet?
    Als je de etherische olie in het water erbij voegt, lost dit dan wel op ? Ik dacht dat het op water blijft drijven.
    Groetjes Joyce

    • Alcohol maakt het langer houdbaar, de etherische olie mengt zich niet met het water, de geur en de werkzame delen van de olie wel. Even schudden voor je het gebruikt. Maar inderdaad etherische oliën mengen zich niet. Je kunt het ook zonder alcohol maken, doe ik ook wel eens, maar de geur is minder vluchtig voor mijn gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *