Review Luxe basiscreme voor het gezicht

Dussss…. Ik ben mijn horizon aan het stretchen, mijn grenzen aan het verleggen en ik doe baby stapjes terug naar kant en klare producten, als het om beauty gaat.
Wanneer je mijn overpeinzingen gemist hebt, dan vind je het alsnog hier. Mijn geïrriteerde huid werd droger en droger, mijn gezicht deed gewoonweg pijn.
Er moest iets veranderen en steeds vaker keek ik met heimwee terug naar kant en klare producten.

Het is ontzettend leuk om crèmes zelf te maken, dus wanneer je je daar goed bij voelt, dan moet je dat zeker lekker doen. (Hou je product veilig met deze tips)

Maar voor de mensen die net als ik tegen problemen aan lopen ga ik de komende tijd een aantal producten uitproberen die net nog wat synthetische ingrediënten in zich dragen die ook daadwerkelijk iets voor je huid doen en soms het product schoon en veilig houden.

Als back up gebruik ik de lijst van Wholefoodsmarket.com, dit is een lijst met ingrediënten die zij niet toestaan in de producten die zij verkopen. Dat betekent overigens niet, dat wanneer een ingrediënt in deze lijst voorkomt ik het niet zal gebruiken, op basis van die bevindingen zoek ik mijn eigen waarheid. Maar dan weet je waar jij ook het een en ander kunt checken.

Wat blijft er over en wáár te starten?

Ik ben dicht bij huis gestart. Ik weet immers mijn weg wel te vinden in natuurlijk Beautyland. Bij Avantgarde Cosmetics, waar je ook materialen en ingrediënten kunt kopen voor zelfgemaakte cosmetica- en verzorgingsproducten, vind je ook een aantal basiscrèmes.
Wat wil zeggen dat je niet zelf hoeft te mixen, niet zelf hoeft af te wegen. Een crème waar je, wanneer je dat wilt, van alles aan kunt toevoegen. Maar het hoeft niet.
Er zijn verschillende varianten, dagcrème, bodycrème en handcrème. Ik heb ze alle drie geprobeerd!

Voor nu…. vandaag….

De luxe facial basiscreme verkrijgbaar bij Avantgarde Cosmetics

Luxe facial basiscreme Avantgarde Cosmetics

Luxe facial basiscreme Avantgarde Cosmetics

Een crème die bestaat uit heel veel natuurlijke ingrediënten. Ingrediënten die waar het mogelijk was ongeraffineerd gebleven zijn, waarmee je dus ook daadwerkelijk de werking van de natuurlijke stoffen behoudt. Het is een mix van boters, en niet irriterende huidoliën, vitaminen en vetzuren. Er zit géén parfum in, wat ik heel interessant vind. Je kunt hem toevoegen, uiteraard, maar wees je er bewust van dat parfum nu juist heel irriterend voor de huid kan zijn.

Wat zit er dan wel in?

INCI Purified Water/ Vegetable Glycerin/ Emulsifying Wax(Cetearyl alcohol &Polysorbate 60)/Organic Sunflower Oil(helianthus annuus) / Olive Oil (Olea Europae) /Coconut Oil(Cocos Nucifera)/ Organic Shea Butter(butyrospermum parkii) / Apricot Kernel Oil(Prunus Armeniaca)/ Zinc Oxide / Vitamin C (ascorbic acid, Hylauronic Acid)/ Phenoxyethanol / Stearic Acid / Xanthan Gum / Cucumber Seed Oil(Cucumis Sativus) / Co-Enzyme Q10 / Silk peptide protein/ Plantserv P ( Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Propylene Glycol)

Er vallen direct heel wat bekende natuurlijke ingredienten op, waar mijn hartje toch blij van wordt. Water, Q10, Sheaboter, olijfolie, zonnebloemolie, kokosolie, abrikozenpitolie.. fijne mooie ingrediënten met veel vitamine E, dus ze kunnen daadwerkelijk iets voor de huid doen. Vitamine E doet enkel wat voor de huid, wanneer er ook vitamine C aan het product is toegevoegd. En dat is dus ook zo in dit geval. Sterker nog, deze vitamine C wordt als zeer effectief genoemd.(1)

De wat minder bekende ingrediënten zijn wellicht interessanter om eens onder de loep te nemen.
Wat is bijvoorbeeld….

 • Cetearyl alcohol & Polysorbate 60? Dit is een mix van een vettige alcohol en een emulgator. Deze alcohol is eigenlijk een alcholol die het vocht in de huid vast houdt, het is geen slechte alcohol dus. De polysorbate- 60 is een emulgator, een verbinder opgebouwd uit PEG. Het is synthetisch, maar het zorgt ervoor dat de bestanddelen van de crème ook daadwerkelijk worden opgenomen door de huid en er niet op blijft liggen. Ik heb hem oranje geclassificeerd, omdat alles wat met PEG in verband wordt gebracht toch nog in onderzoek ligt.
 • Phenoxyethanol? Dit is een conserveermiddel, wat wordt toegevoegd omdat het product water bevat. Het is antibacterieel. Het bevat geen parabenen, een hoge dosis kan uitdrogend werken, maar in kleine hoeveelheden zou het veilig zijn.
 • Planserv P ? Bestaande uit drie ingrediënten.
  Phenoxyethanol is dus een conserveermiddel. (Zie hier boven)
  Caprylyl Glycol is een moisturizer, wat er voor zorgt dat er minder conserveringsmiddelen moeten worden toegevoegd. Het herstelt de natuurlijke hydratatie van de huid. Het is een stabilisator & moisturizer ineen en wordt door wholefoodsmarket als veilig beschouwd.
  Propylene glycol is een vochtdrager, het is een cosmetische vorm van minerale olie. Het trekt snel in de huid, voorkomt vochtverlies en bevordert de opname van andere werkzame stoffen. Het is een PEG, plantaardige glycerine zou een beter alternatief zijn, maar maakt het product vervolgens wel weer duurder. De meningen zijn verdeeld over dit ingrediënt. Natuurcosmetica raadt het af, Dr. Jetske(2) beschouwt het als irriterend, de Skin Deep Data Base beschouwt het evengoed als irriterend (3) en wholefoodsmarket.com staat het niet toe.
  Maar….. het bevindt zich helemaal onder aan de ingrediëntenlijst, dus er zit gelukkig maar een héél kleine hoeveelheid van in.

De prijs

Voor € 5,95 heb je een pot van 100 gram, dat is absoluut niet duur! Verwacht geen luxe pot of verpakkingen, je bestelt immers geen product van Chanel, dat betekent dus ook dat je niet betaalt voor een fel gekleurd doosje, wat je toch in de prullenbak gooit.

Wat vind ik er van?

Het is dé crème die mij heeft doen besluiten mijn horizon te verruimen. Sinds tijden voelt mijn huid weer goed. Ik gebruik de crème in combinatie met de bijbehorende face wash, waar ik binnenkort aandacht aan zal besteden.
De crème is superzacht en licht, trekt heel fijn in de huid en maakt mijn huid als zijde. Het pijnlijke gevoel van mijn huid verdween al heel snel, waar ik zo gelukkig mee was!
Hij smeert heel fijn uit, je hebt er maar erg weinig van nodig. Het laat geen glimmende laag achter, wat ik absoluut geweldig vind. Ik ben er dus heel blij mee.

Mijn huid ziet er ook weer jonger uit, wat een opluchting, want eerlijk gezegd was ik niet blij met die droge huid die blijvend leek te zijn. Ik heb nu minder rimpeltjes, dus die waren echt van de droogte…. Pfieuw!

Conclusie

Dolblij met deze crème, zonder slechte alcohol en parfum, zonder etherische olie. De synthetische toevoegingen doen ook daadwerkelijk iets voor het product en zijn beperkt gebleven. Er zit én vitamine E in én vitamine C, allemaal bonus. Jammer vind ik de minerale olie, maar dat kleine beetje… Is het het waard om moeilijk over te doen?
Verder zou ik adviseren deze crème in een pompje te bewaren, zodat je er niet elke keer met je vingers in hoeft te gaan.
Een heel fijne crème voor de gevoelige huid, die snel reageert op etherische oliën en parfum. Door de toegevoegde ingrediënten trekt het product ook echt in de huid en blijft het er niet boven op liggen als een vetlaagje.

Ik vind het een absolute aanrader!

De luxe facial basiscreme koop je hier.

2 Comments

 1. Bedankt Cindy voor dit leerzame review. Ben heel benieuwd naar je bevindingen voor de andere artikelen. De conservering die is toegevoegd is 0,05% dus inderdaad heel weinig . Als er water aan een product is toegevoegd is conservering verplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *