Review bodycrème

Het is op dit moment mijn heilige crème, de bodycrème van Avantgarde cosmetics. Ik vertelde je al eerder dat ik een aantal basiscrèmes gevonden had, nadat ik tot de conclusie kwam dat huidoliën voor mij in de winter niet voldoende waren.

In de zomer vaar ik prima op producten als sheaboter, arganolie of amandelolie, maar met het gure weer waar de wind mijn huid teistert kom ik net wat verzorging tekort. Ik had al diverse combinaties gemaakt met natuurlijke oliën en boters, maar het bleef allemaal net wat op de huid liggen. Mijn huid werd droger en droger. Ik werd me er dus steeds meer bewust van dat het zelf samenstellen van crèmes het deze winter niet mocht zijn en dat ik terug moest grijpen naar kant en klare producten, in de hoop dat mijn huid zich zou herstellen.

Ik ben op zoek gegaan naar crèmes die zo natuurlijk mogelijk zouden zijn. Het liefst ook nog zonder parfum en ik vond ze dus… Ik deelde al eerder mijn ervaring met de facial crème, maar Avantgarde cosmetics verkoopt ook een bodycrème en handcrème. Vandaag de bodycrème.

Net als de dagcrème is het een erg fijne crème. Hij is parfumvrij, wat overigens niet betekent dat hij geurloos is. De natuurlijke oliën en boters geven hun eigen geur af, wat ik zelf een heel fijne natuurlijke zachte geur vind. De body crème is wat dikker van structuur, in vergelijking met de dagcrème, maar smeert toch goed uit en trekt heel snel in.

De eerste dagen dat ik de crème testte was het alsof mijn huid begon te juichen van enthousiasme! Wekenlang werd ik al gek van de droogte en ik had dan ook kriebels overal, ik probeerde niet te krabbelen, maar ik werd er alleen maar chagrijnig van. Ik was dan ook zo blij toen de crème mijn huid in trok en de jeuk verdween.

Het is mijn favoriete crème op dit moment en het zit boordevol natuurlijke oliën en boters, met maar een paar ingrediënten die wellicht als toevoeging door het leven gaan, maar die er wel voor zorgen dat de crème dus ook daadwerkelijk iets voor je doet.
Laten we dus eens kijken wat er in zit, zodat ook jij kunt bepalen of het product voor jou geschikt is.

INCI ;Purified Water/ Organic Shea Butter(butyrospermum parkii) /Olive Oil (Olea Europae)/ Emulsifying Wax(Cetearyl alcohol &Polysorbate 60)/ Avocado oil(Persea Gratissima)/ Organic Sunflower Oil(helianthus annuus)/ Coconut Oil(Cocos Nucifera)/ Organic Palm Oil(elaeis guineensis/ Hemp Seed Oil(Cannabis Sativa)/ Phenoxyethanol / Stearic Acid/ Xanthan Gum / Plantserv P(Phenoxyethanol,Caprylyl Glycol,Propylene Glycol)

Zoals je ziet bestaat het product hoofdzakelijk uit water, sheaboter en diverse plantaardige olien, die alle bekend staan om hun verzachtende werking. Met name Avocado olie doet ontzettend veel voor een droge huid en die is dan ook ruim vertegenwoordigd in de creme, fijn! Verder zitten er een aantal toevoegingen in, welke ook in de dagcreme zitten, ik heb ze dan ook al behandeld, maar voor degene die dat hebben gemist zal ik nogmaals de informatie met je delen.
Bij het beoordelen van de toevoegingen gebruik ik zelf de lijst van wholefoodsmarket.com. Zij zijn enorm streng in het beoordelen van de producten die ze aangeboden krijgen en hebben een lijst samengesteld van toevoegingen die zij niet toelaten.

Laten we starten met Cetearyl alcohol & Polysorbate 60. Dit ingredient staat immers redelijk vooraan in de ingredientenlijst, wat betekent dat het belangrijk is te weten wat het is. Hoe meer een ingredient vooraan de lijst staat, hoe meer er van in het product zit. Deze emulsifying wax is een mix van een vettige alcohol en een emulgator. Deze alcohol is eigenlijk een alcholol die het vocht in de huid vast houdt, het is geen slechte alcohol dus. De polysorbate- 60 is een emulgator, een verbinder opgebouwd uit PEG. Het is synthetisch, maar het zorgt ervoor dat de bestanddelen van de crème ook daadwerkelijk worden opgenomen door de huid en er niet op blijft liggen. Ik heb hem oranje geclassificeerd, omdat alles wat met PEG in verband wordt gebracht toch nog in onderzoek ligt.

Dan bijna aan het einde van de lijst vind je Phenoxyethanol. Dit is een conserveermiddel, wat wordt toegevoegd omdat het product water bevat. Het is antibacterieel. Het bevat geen parabenen, een hoge dosis kan uitdrogend werken, maar in kleine hoeveelheden zou het veilig zijn. Het is geen toevoeging waar je je heel veel zorgen om hoeft te maken dus. Het is wel synthetisch.

Helemaal aan het einde van de lijst vind je Planserv P, een toevoeging wat maar 0,5% van het product vult, maar ik ga het wel behandelen. Bestaande uit drie ingrediënten.
Phenoxyethanol is dus een conserveermiddel. (Zie hier boven)
Caprylyl Glycol is een moisturizer, wat er voor zorgt dat er minder conserveringsmiddelen moeten worden toegevoegd. Het herstelt de natuurlijke hydratatie van de huid. Het is een stabilisator & moisturizer ineen en wordt door wholefoodsmarket als veilig beschouwd.
Propylene glycol is een vochtdrager, het is een cosmetische vorm van minerale olie. Het trekt snel in de huid, voorkomt vochtverlies en bevordert de opname van andere werkzame stoffen. Het is een PEG, plantaardige glycerine zou een beter alternatief zijn, maar maakt het product vervolgens wel weer duurder. De meningen zijn verdeeld over dit ingrediënt. Natuurcosmetica raadt het af, Dr. Jetske(2) beschouwt het als irriterend, de Skin Deep Data Base beschouwt het evengoed als irriterend (3) en wholefoodsmarket.com staat het niet toe.
Maar….. deze drie ingrediënten samen zijn bijna verwaarloosbaar met hun 0,5%.

De prijs
€ 5,95 voor 100 gram bodycreme.

Conclusie
Ik heb het al verklapt, het is op dit moment mijn favoriete crème. Een crème die absoluut roet in het eten gooit voor mijn website. Ik vraag me namelijk af of ik na deze wel een andere crème wil uitproberen, enkel voor het schrijven van een review voor Blissings. Nu mijn huid zo enorm is opgeknapt heb ik helemaal geen zin meer om te mixen met oliën, te DiY of verschillende producten uit te proberen. Ik heb de neiging honkvast te zijn, juist omdat ik zo tevreden ben!
Tja…. We zullen zien of ik dat vol hou, maar voor nu kan ik dus zeggen dat deze crème geweldig is!

Je koopt deze crème hier.

One Comment

  1. Beste, eerst mezelf voorstellend, ben erg voor natuurlijke producten, hoe puurder, hoe beter. Ben zelf in werkzaam geweest met produceren van natuurlijke cosmetica. Nu is het zo dat het menselijk lichaam ook een natuurproduct is, en de lipiden zal aanmaken waar en wanneer nodig. Maw als je regelmatig lippenbalsem smeert zal het lichaam hierop reageren door geen vet aan te maken. wanneer je dan geen lippenbalsem smeert, dan voelt dit droog aan, en is het ook droog. Wanneer je dit een week of 3 niet doet, zal je eigen natuurlijke systeem dit (weer) gaan aanmaken. Tip; kokosolie;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *