Reboot jezelf!

Zoooo… Dit is het dan. Dit is het nu. Jouw nu. Niet gisteren, niet morgen. Nu.
En er gebeurt niet zoveel in het nu.
De kans dat jij je nu midden in een overval bevindt is erg klein, ook die inbraak gaat aan je voorbij en de moord aan de andere kant van het land ook al. Jouw nu is eigenlijk best rustig.

De nare gebeurtenis van gisteren, of eergisteren, vorige maand of een paar jaar geleden is niet in het nu.
‘Ja, maar ik heb er toch mooi last van…’, zul je me zeggen. Dat kan.
Maar het is er niet in het nu.

De spannende bijeenkomst morgen op je werk trekt aan je, je voelt het in je buik, je slaapt er maar slecht van. Dat kan.
Maar het is er niet in het nu.

De enige reden dat jij er last van hebt is omdat jij er voor kiest er last van te hebben.

Wie je gisteren was… ben je niet vandaag.
Wie je morgen bent… dat ben je niet vandaag.
Vandaag ben je jij… zoals je nu bent. In het nu.. en er valt niet te voorspellen wie je morgen bent en er valt niets vast te houden van wie je gisteren was.

Alles wat je gisteren was, dat is er enkel in gedachten. Alles wat je morgen zou kunnen zijn, ook dat is een illusie, lucht. Een sprookje wat je zelf creëert, het zijn de gedachten, zij zijn de oorzaak van al je pijn, ze volgen je waar je ook bent. Ze klampen zich vast aan oude patronen en zorgen dat je ze herhaalt en herhaalt. En dat doe je zelf.

Veel denken over wat er ooit gebeurde, of over wat je voor nare zaken op de televisie hebt meegekregen zorgt voor een intern naar gevoel. Een energie wat plakt, wat beperkt.

Energie is een magneet voor gelijksoortige energie. Wanneer je je naar voelt, gespannen voelt, dan is je energie laag. Als een magneet zul je problemen aan trekken, nare mensen aan trekken en als in het domino effect zul je gaan ervaren dat het hele leven maar ingewikkeld is.

Bij mensen bij wie alles voor de wind lijkt te gaan… gaat ook alles voor de wind. Deze personen hebben de neiging positief naar elke situatie te kijken en hun hoge energie te kiezen boven ellende. Ze duiken niet in de zware materie van een situatie. Ze zien het, zijn dankbaar voor het feit dat het er nu niet is en gaan weer door met het leven. Ze zijn vrolijk, gelukkig en dankbaar voor wat ze hebben. Hun energie is licht en als een magneet trekken zij ook lichte situaties aan, fijne mensen en energieke momenten.

Dacht jij dat ze gewoon geluk hebben en dat jij de boot gemist hebt? Think again… Nou ja… eigenlijk dus liever niet!
Reboot jezelf! Zodra je begrijpt dat jouw energie, jouw energieniveau als een magneet werkt kun je hem bewust gaan inzetten.
Stel je voor hoe jij je zou voelen, wanneer je gelukkig bent.
Bij elke gedachte die tegen werkt bouw je een stop in. Stop! ‘Ik ben gelukkig en ik voel me gezond’..
Sluit je ogen voor een minuut, stop met denken en let eens op je ademhaling. Dit is wie je bent. Niets meer, niets minder.
Er is geen verleden, er is geen toekomst.
Het nu is blanco en alles wat er gaat gebeuren is aan jou. Met elke gedachte die je denkt creëer je jouw toekomst en of hij positief is of negatief… Dat zal jouw toekomst een worst wezen. Jij vraagt, jij ontvangt.

Gedachten en emoties zijn jouw toverstaf voor je toekomst. Blijf je hangen in je verleden? Dan wordt het leven zwaar. Leer je het verleden te accepteren en besef je je dat het slechts een hologram van energie is, wat je zelf vast houdt? Dan kun je vanaf nu een toekomst creëren die luchtig is, vrolijk is, energiek en veilig is.

Gedachten en emoties van veiligheid, creëren veiligheid.
Jezelf omhullen in het gevoel van overvloed, geeft je overvloed.
Er op vertrouwen dat er iemand voor jou rondloopt op deze wereldbol, brengt je in contact met de juiste personen die je kunnen voorstellen aan deze persoon.
Zo simpel is het leven.

Reboot jezelf. Zet je herhalende gedachten stil, observeer je emoties en kies bewust voor betere en sterkere vervangers van de situatie, blijf niet hangen in de ellende van anderen. Dat is hun verantwoordelijkheid. Natuurlijk mag je ze bijstaan en mededogen voelen. Maar mededogen is iets anders dan medelijden. Medelijden… is mee lijden.

Nu ben je hier. Je bent nergens anders. Er is niets wat je tegen houdt, er is niets wat je belemmert.
Behalve dan je eigen hersenspinselen die een film creëren die werkelijkheid kan worden. Aan jou de keuze of het een romantisch verhaal, een humorfilm of een horrorfilm wordt.

Ik weet wel wat ik wil. Jij ook? Handel er dan naar!

Reboot jezelf! Nu!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *