PH strips de deur uit

Ik moet toegeven, ik ben er toch wel volledig in getuind! Ik was dan geen aanhanger van het zuur – base dieet en ook de truc baking soda of alkalisch water drinken liet ik lekker links liggen, maar ik was er toch wel van overtuigd dat het drinken van mijn appelcider azijn of citroen mij zou helpen met het ontzuren van mijn lichaam. En niets blijkt minder waar!

Natuurlijk is het gezond om bepaalde voeding opzij te schuiven, wat bekend staat als zuur vormend. Denk daarbij aan wit brood, chips en frisdrank bijvoorbeeld. Natuurlijk zijn verse groentes gezonder dan de opwarm lasagne van de supermarkt, met al zijn e-nummers er in. Maar dat je minder noten zou moeten eten, omdat ze verzurend werken dat is grote onzin.

Dat je je PH waarde van je bloed kunt wijzigen is al helemaal een fabeltje…. Zucht.

Ons lichaam heeft een aantal mechanismes om de PH waarde van het bloed te reguleren, zodra er ook maar enig verschuiving qua PH waarde is, dan springen deze mechanismes daar direct op in. Een verhoogde PH in het bloed is namelijk niet zo goed voor ons lichaam.

Een van deze mechanismes is heel simpel… Onze ademhaling. Wanneer de PH waarde in ons bloed te laag wordt beginnen we automatisch sneller te ademen, gaat het omhoog? Dan ademen we automatisch langzamer.
Het bloed in reguliere aderen is sowieso iets lager qua PH waarde dan bloed wat door onze slagaderen loopt. Dat heeft alles te maken met het aanwezige kooldioxide.

Dát heeft invloed op de PH waarde en wij hebben daar zelf maar weinig invloed op.
Gelukkig maar, want het is een zeer nauwkeurig spelletje daarbinnen. Wanneer de PH waarde van je bloed buiten de normwaarden zou komen en onbehandeld zou blijven, dan zou je al snel overlijden.
De PH waarde van ons bloed is dus niet te beïnvloeden.

Het testen van de PH waarde met behulp van strips, met behulp van urine, is al helemaal zinloos. Natuurlijk kun je de PH waarde testen, maar het zegt niets over de waarde van het bloed of het gehele lichaam. Het zegt alles over de PH waarde van je urine…. En die waarde zegt eigenlijk ook maar zeer weinig!
Met het testen adviseert men een PH waarde tussen de 6,75 en 7,25 te behalen, dat zou de normale waarde van ons lichaam zijn. Maar de PH waarde van ons lichaam verschilt op vele, vele plekken en in de urine is een normale PH waarde….5 tot 7 in de ochtend, 4 tot 8 gedurende de dag.
Hoeveel mensen ik wel niet heb horen tobben met hun PH waarde omdat de urine maar op 5 bleef hangen?!

Hoe hoog of laag de PH waarde in je urine is, dát hangt wel een beetje af van wat je eet! Voor de vertering van het voedsel en de opname van vitamines en mineralen wordt er ook in de darmen een balans gecreëerd, ook deze balans moet optimaal zijn. De PH waarde zal zich aanpassen aan de hand van wat je eet, een overschot aan zuren zal je lichaam verlaten, maar evengoed ook een alkalisch overschot en dát meet je in je urine…

Het is de kwaliteit van voedsel, niet of het zuur of basisch is, wat de darmconditie optimaal maakt en een effect heeft op de darmsappen. In je urine meet je vervolgens het afval, wat je lichaam niet nodig had, meer niet.
De PH waarde in de urine zegt dus eigenlijk niets over de PH waarde van het lichaam, je bloed of… überhaupt iets over je gezondheid.

Is het dan allemaal maar onzin?
Nee, natuurlijk niet! Gezonde voeding heeft invloed op alle processen in het lichaam en kan de darmconditie enorm verbeteren, waardoor je weerstand omhoog gaat en bijvoorbeeld allergieën zich stabiliseren. Alle ziektes komen voort uit de darmen, de darmen zijn de motor van ons lichaam, dus waarom zou je ze geen kwalitatief voedsel geven?!

bnW1TuTV2YGcoh1HyWNQ_IMG_0207Dat is zorgen voor je lichaam op lange termijn!

Maar, het onthouden van voedingsstoffen, omdat je meer basisch dan zuur vormend zou moeten eten berooft je van belangrijke vitamines en mineralen. De darmen passen de balans wel aan, dus neem gerust een handje knetter gezonde noten en een glas vers geperste vruchtensap. Kies voor kwalitatieve voeding en laat je niet meer misleiden door of het nu zuur of basisch is.

Het drinken van appelcider azijn of citroen, heeft dat dan nog zin? Voor wat ik op dit moment geloof is dat ja… Omdat het veel meer doet dan het zogenaamde ontzuren, het helpt met de vertering van voedsel en beschermt je tegen schimmels, daarbij draagt het ook nog heel wat aan vitamines bij.

Uiteindelijk is ons lichaam een geniaal instrument, een perfect werkend wonder van de natuur, zolang we het maar de juiste benzine geven doet het alles wel zelf!

De strips gaan bij mij de prullenbak in en voor dat geld koop IK een fruitschaal vol goodies!

 

 

Bronnen

http://www.naturalnews.com/041623_alkaline_diet_pH_level_myths.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3195546/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22081694
http://preventcancer.aicr.org/site/News2?page=NewsArticle&id=13441
http://authoritynutrition.com/the-alkaline-diet-myth/

2 Comments

 1. Hallo, ik ben benieuwd waarom je het gebruik van baking soda een truc noemt. Kun je dit wat meer toelichten?

  • Ik noem het een truc, omdat ik er zo naar kijk. Baking Soda is niet iets wat in ons normale voedingspatroon hoort. Het wordt al eeuwen in gezet als medicijn, als ontgiftingskuur en het kan heel veel parasieten en andere rommel uit je darmen halen. Het drinken van Baking Soda is iets wat je tijdelijk mag doen en niet op een lange termijn.
   Vervolgens zijn er nu heel veel gezonde mensen die dit dus nu wel dagelijks doen, om hun PH waarde omhoog te brengen. Maar zelfs Dr. Sircus geeft aan dat er veel contra-indicaties zijn. Het is een veilig alternatief voor chemo… maar wat is dat niet?! Chemo is het slechtste wat er bestaat op de aarde.
   Daarbij heb ik nu voldoende mensen om mij heen gezien die de Baking Soda geprobeerd hebben en totaal geen resultaten hebben geboekt.
   Ik ben niet overtuigd.
   Ik noem het dus een truc, omdat men denkt snelle resultaten te kunnen bereiken. Je zult je levenspatroon aan moeten pakken, je voedingspatroon aan moeten pakken en als je het al wilt gebruiken om een ziekte uit te roeien, dan adviseer ik alles tot op de bodem uit te zoeken en niet zomaar te starten, het liefst onder begeleiding van een behandelend alternatief arts die weet wat hij doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *