Opliftende momenten voor het jaar 2015

Heb je ook zo’n zin om de mensen waar je van houdt eens te vertellen hoe belangrijk ze voor je zijn? Met de feestdagen voor de deur is het nu hét moment!

Koop eens geen duur cadeau, maar maak eens tijd vrij voor de persoon waar je van houdt, door speciale berichtjes, briefjes of quotes te verdelen over het gehele jaar, zodat je er op elk moment voor de persoon kan zijn!

Mijn kids krijgen geregeld briefjes van mij. Gewoon tussendoor, of wanneer ze ’s morgens wakker worden, dan ligt er een briefje klaar. Korte kattebelletjes met een knuffel in woordjes, of gewoon een appje tussendoor, waarin ik even laat weten dat ik aan ze denk.
Ik ben trots op mijn kinderen en ik heb daar ook al het recht toe. Met hun 13 en 8 jaar zijn het ontzettend zelfstandige en authentieke wezentjes met een heel ruim bewustzijn en dat mag gezegd worden. Ze maken beiden met hun gevoeligheid voldoende situaties mee, waarin ze om zouden kunnen vallen, maar ze staan stabiel in het leven en komen altijd op voor anderen.

Dit jaar heb ik dus besloten mijn briefjes concreter te maken en ze te bundelen tot een attent…

‘You’DSC04848ve got mail’- pakket voor het jaar 2015.

Wat heb je nodig?
Niet meer dan een paar enveloppen, een printer, wat touw en heel veel inspiratie, ideeën, google én liefde :)

Kies een aantal situaties in het leven van je kind, waarvan je weet dat ze zich herhalen. Bijvoorbeeld de momenten dat ze je missen, wanneer ze boos op je zijn, wanneer ze ruzie met vriendjes hebben of juist de eigenschappen die je kind heeft, die jou zo trots maken!

Maak voor elk moment of gedachte die je wilt delen een envelop aan. In de envelop stop je wat je maar wilt. Het kan een handgeschreven briefje zijn, waarin je je kind ondersteunt of vertelt hoeveel je van hem houdt of hoe trots je wel niet bent. Het kan een opsomming zijn van kwaliteiten…. Wees origineel en alleen jij weet wat jouw kind bezig houdt!

Zo heeft mijn puberdochter geregeld te maken met drama. Vriendinnen op deze leeftijd zijn licht ontvlambare wezens en dat doet haar pijn. Een envelop met wat reminders over hoe je hier mee om kunt gaan is dus geen gemiste kans! En een beetje humor en relativiteit al helemaal niet! Maar ook haar creatieve talent mag onder de aandacht komen. Stuk voor stuk momentjes, waarop ze zullen ervaren dat je ze ziet, door en door kent en van ze houdt….!

Druk hen op het hart dat ze het pas openen, wanneer zij voelen dat het het juiste moment is en ik weet zeker dat ze blij zijn met jouw kleine koesteringen gedurende het jaar.

Zo’n ontzettend klein gebaar, met zoveel betekenis!
Laat ze weten hoeveel je van ze houdt… En dit keer zonder geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *