Nederland is vol!

Vol, overvol, er kan niets meer bij. Vol is vol! Nederlands is vol, punt uit!
Maar, wees gerust, binnenkort komt er een plekje vrij. Die van mij.

Want als het aan mij ligt, en mijn spaarpot het toelaat, ben ik Nederlander af.

Ik draag niet met trots mijn Nationaliteit, er hangen wat mij betreft teveel schandalen aan ons Nederlanders en als wij als volk nu iets meer als de Duitsers waren, ons keihard bewust bleven van onze geschiedenis, dan konden we wellicht uit deze schandalen groeien. Een toekomst opbouwen.

Maar nee, wij Nederlanders staan elk jaar weer heel hypocriet met ons hand op ons hart het volkslied te blèren, waar we de tekst amper van kennen… 4 mei, dodenherdenking.

Dan herdenken we hoe Amerika de oorlog sponsorde en IBM de ponskaartjes drukte voor de concentratiekampen, een paar jaar vóór de tweede oorlog, waar de gaskamer al gedrukt stond in het materiaal. Wir haben es nicht gewusst!

Dan herdenken we hoe NSB- ers onze landgenoten verraadden voor eigen belang en we herdenken onder andere het aantal Joodse slachtoffers die tijdens deze vreselijke, vreselijke oorlog als dieren werden geslacht. We vieren dat er toch ook nog inwoners wisten te overleven, soms omdat ze het geluk hadden geld op hun spaarrekening te hebben voor een vervalst paspoort. Zo wisten zij met hun geld deze vreselijke oorlog te verlaten voor een veilig oord. Voor henzelf en hun gezin. Wetende dat de rest van de familie het wellicht niet zou gaan redden.

We pinken een traan weg, bij de beelden, de herinneringen en op 5 mei pakken we de draad weer op, voor vrijheid.

We schreeuwen hoe vol Nederland is! Vol is vol!
Vluchtelingen zijn gelukszoekers, eigen land eerst! Ja… precies. Nou dank je, jakkes.

De wederom oplaaiende Zwarte Pieten discussie heeft mij veel inzichten gegeven in mijn medebewoners van Nederland. Verkapt racisme, een discussie wat los zou mogen staan van elke andere Nationaliteit, dan de Nederlandse. Steek je hand in eigen boezem! Hij wordt te pas en te onpas gebruikt tegen ‘de Buitenlander’. Met een hoofdletter, ja, want ik heb respect voor ‘de Buitenlander’ die hier zijn hoofd hoog weet te houden, wil blijven houden.
Persoonlijk heb ik het een beetje gehad met Nederland.

We hangen voorwaarden aan mensen die vluchten uit een vreselijke oorlog, met gevaar voor eigen leven. We verwijten het mensen dat zij hier konden komen, omdat ze wat geld hadden op hun spaarrekening, voor een paspoort, vals of echt. Geld voor een gevaarlijke overtocht, zo wisten zij de vreselijke oorlog te verlaten voor een veilig oord. Voor henzelf en hun gezin. Wetende dat de rest van de familie het wellicht niet zou gaan redden.

Als het aan de Nederlander van vandaag ligt, dan mag de vluchteling best wel vergassen, verbranden of ontploffen… Het liefst ook nog eens in zijn eigen land. Ons land is immers vol.

Vervolgens trekken we op 4 mei weer onze mooiste kleertjes aan, gaan we met zijn allen naar de Dam om ons mooiste toneelspel ooit uit te voeren.
Dan kijken we in de spiegel en geven we onszelf een dikke knipoog.
Wat zijn we goed!

Nederland is vol. Inderdaad.
Vol met egoïsten en narcisten… met een zeer slecht lange termijn geheugen. Veel te vol.

 

 

9 Comments

 1. Hou vol!
  Hoop en liefde is ons enige wapen.
  Vergeet niet dat de mensen die vol=vol roepen slechts slachtoffers zijn. John Lennon wist in 1969 in een interview dit mooi te verwoorden: https://www.youtube.com/watch?v=7HApo3DArzY

  Ik merk dat de wereld aan het veranderen is. Helaas minder snel dan ik had gehoopt. Ik woon zonder problemen in een wijk met meer dan 60 nationaliteiten. Ik werk mee aan diverse projecten voor de deel economie. Er komen steeds meer mensen die delen belangrijker vinden dan bezitten. Een goede vriend van mij gaat binnenkort 4 weken naar Afrika om ontwikkelingshulp te doen. Ik kan nog veel meer voorbeelden geven. Wat mij betreft legt de media, zelfs de alternatieve media te veel nadruk op negativiteit. Wat helpt is minder het nieuws lezen en meer doen. Laat de klagers, maar lekker klagen. Zoals John Lennon het zegt: Als we willen veranderen dan kunnen we het.

  P.S. Bedankt voor je mooie en persoonlijke artikel;

 2. het is prachtig.. dit antwoord/reactie zal ook wel goed moeten worden door de moreel politie? prima.. maar leg mij wel even hoe staatsburger maken van mensen die vluchten voor oorlog als er geen oorlog meer is nodig is?

  en je gaat verantwoorden dat mensen die het meest hulpbehoevend zijn geen geld hebben om te vluchten..

  of de hoofdzakelijk mannen niet uit te leveren voor hoogverraad tegenover hun land..

  maar ik zal het wel weer niet begrijpen.. want iedereen weet dat zogenaamde wetten alleen gelden als het ff zo uitkomt.

  • Ik mis een hoop woorden in je reactie, wat het lastig maakt je reactie helemaal goed te begrijpen.

   Ik zal niet zeggen dat het geen ethisch dilemma is, waar haken en ogen aan zitten en ik zal ook niet zeggen dat elke vluchteling zomaar hier moet blijven ná de oorlog.
   Wat ik wel zeg is dat het onmenselijk is zoals wij op dit moment mensen afschilderen als criminelen, omdat ze vluchten en dat het op dit moment continu gekoppeld is aan racisme en dat gaat me te ver.

   EN… Het is onmenselijk hoe het Zwarte Pieten debat te pas en te onpas wordt gebruikt om mensen met een ander geloof het land uit te wuiven. Toevallig kwam er gisteren weer een plaatje aan mij voorbij waarop stond: als wij geen zwarte pieten meer mogen, dan ook geen Suikerfeest. Het heeft geen millimeter met elkaar te maken, maar mensen gebruiken het debat om de moslim het gevoel te geven niet gewenst te zijn.

   Ieder jaar komt het terug, racisme wat onderliggend aanwezig is in de bevolking wordt ineens openlijk gedeeld, omdat het gekoppeld wordt aan het zwarte pieten debat. Zwarte piet wordt gekoppeld aan plaatjes van vrouwen met Burka’s, met feest vierende gezinnen(moslim feesten), aan vluchtelingen en nog veel meer… Ik vind het walgelijk en ook zo ontzettend dom. Het is de Nederlander die de samenleving kapot maakt, er ontstaat niet enkel een kloof tussen de Nederlander en de ‘allochtoon’, maar ook een kloof tussen de Nederlanders zelf.

 3. Ja ik denk er net zo over. Weg uit dit hypocriete stinkland. Lobby is gif voor de democratie! Mens boven geld! Waar blijf de opstand…micheal more ‘who to invate next’ legt het heel goed uit. We moeten weer menswaardig worden. Of neem de bijbel 1 Korintiërs 13 “zonder liefde is alles zinloos” alleen dat is de weg naar geluk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *