All natural 2 in 1 scrub/masker voor puistjes

Met mijn supergevoelige en droge huid zijn niet heel veel verzorgingsproducten goed genoeg voor mij. Waar anderen nergens last hebben, daar begint bij mij alles te trekken, rood te worden of er ontstaat een maanlandschap aan kleine oneffenheden. Gevoelig voor parfum en allerlei andere toevoegingen heb ik heel veel producten aan de kant geschoven. Een aantal jaren terug vond ik amandelolie en dat deed mijn huid zo goed! Het werd kalm en zacht en langzaam herstelde mijn huid zich. Toen mijn dochter de puberteit in schoof en aan de gang ging met crèmepjes, maskertjes en make- up was ik dan ook niet heel erg verbaasd dat ook haar huid heel hard ‘HELP’ begon te schreeuwen. Net als ik reageert ze geregeld op producten die ze uit probeert. Het werd dus hoog tijd om als ‘natural mama’ een naturel alternatief te vinden voor de probleempjes waar ze tegen aan liep.

Project1Ik combineerde mijn favoriete amandelolie met antibacteriële honing en haver en toverde er een super easy, maar ooooh zo’n goed werkende scrub/ masker van. Het gevolg…. een masker die puistjes en oneffenheden te lijf gaat bij pubers én de huid verzorgt. En ik vind hem stiekem ook zelf super fijn.. sttt…!

Amandelolie voedt en ondersteunt het vochtgehalte van de huid, helpt littekens van puistjes te genezen en vervagen, helpt bij jeuk en kalmeert de huid.

Honing werkt ontsmettend, heeft een vochtherstellend effect, maakt de huid minder rood, ondersteunt het herstelproces van puistjes en eventuele littekentjes.( En ook verjongt het de huid, voedt het de huid en stuurt rimpels en kleine lijntjes de deur uit… Ik zei toch al dat ik hem ook super fijn vind!)

De havervlokken hebben een licht scrub- effect, kalmeren de huid en verwijderen de dode huidcellen op zeer zachte wijze.

 

Wat heb je nodig?

  • 100 gram biologische havervlokken
  • 3 eetlepels biologische honing
  • 1 eetlepel koudgeperste amandelolie
  • 4 eetlepels warm water
  • Klein beetje warm water achter de hand

En dan?

Roer de honing door het warme water, roer goed door en voeg de amandelolie toe. Roer de havervlokken er beetje bij beetje doorheen, voeg eventueel nog wat extra warm water toe om er een zachte pasta van te maken.

Hoe gebruik je het?

Gebruik de pasta als masker of scrub voor het gezicht of op andere delen van het lichaam.

Laat het als masker ongeveer 15 minuten zitten, voor je het afwast met lauw water kun je je gezicht nog licht scrubben, door ronddraaiende bewegingen over de huid te maken.

Als een enkele scrub gebruik je het door zachte ronddraaiende beweging over de huid te maken. En vervolgens spoel je het af met lauw water.

Het resultaat is een schone, zachte huid, puistjes verminderen en worden minder vurig. Als je nu ook nog je tiener/ puber bij de chemische make-up en crèmepjes weg kan houden, (ik weeeet het… dat is heel lastig), dan kan de huid op de lange termijn zich herstellen! Ook een ideaal middel in noodgevallen, wanneer de make-up weer eens zijn werk gedaan heeft… Ai! Onze huid reageert heel goed op dit masker, ik hoop dat ik je er een plezier mee doe! Laat me weten hoe het je bevalt! Altijd leuk om te horen…

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *