NachtKapers

Met de eerste sproetjes op mijn neus heb ik er zin in… De zomer! De temperatuur stijgt weer naar normale waarden, we genieten van lekker eten, van samen zijn en naar buiten gaan! De dagen lijken langer te duren en het leven borrelt door je lijf! Tijd voor leuke evenementen en dagjes uit!

Met de eerste zonnestralen en dus ook die eerste sproetjes klim ik elk jaar weer achter de laptop, op zoek naar de leukste evenementen, zodat mijn agenda lekker gevuld is met heel veel fun! Het wordt overigens wel steeds lastiger om mijn puberdochter mee te krijgen, veel gezinsuitjes zijn met name voor de kleinste kids bedacht, de oudere kids vallen er vaak toch wat buiten.

Maar dit jaar niet!
Dit jaar gaan we naar Hoorn! Hoorn? Ja, Hoorn!

Hoorn viert dit jaar de ontdekking van Kaap Hoorn én daarnaast óók het feit dat ze inmiddels zijn uitgegroeid tot een heerlijke stad, waar je fijn kunt overnachten, winkelen en uit eten kunt gaan. Hoorn kom je misschien nóg niet geregeld tegen als citytrip, maar het is absoluut een aanrader!

Hoorn is een oude VOC stad. Dé periode waarin Nederland zich wist te plaatsen op de wereldmarkt, waar we elke dag nog van profiteren.

400 jaar geleden startte een Nederlandse ontdekkingsreis die eindigde in het zuidelijkste puntje van het huidige Chili. Overwonnen en toegeëigend noemde men de ontdekking ‘Kaap Hoorn’, als eerbetoon aan hun thuishaven.
Waar onze Nederlandse cultuur over het algemeen een beetje in een vergeethoekje is geraakt pakt Hoorn juist flink uit dit jaar met het evenement… NachtKapers!

In de nacht van 13 op 14 juni 2015 is Hoorn ‘the place to be’!

NachtKapers, wat is het, wat kun je verwachten?

NachtKapers is een museumnacht, maar eigenlijk meer een festival vol cultuur, geschiedenis, theater, dans én kunst.

Musea zijn open, restaurants hebben speciale menu’s opgesteld én ter ere van dit historisch moment is er een speciaal bier ontwikkeld, Kaap Hoorn 400, en een rumlikeur van Schermer Wijnkopers. Voor de liefhebbers dus een absolute ‘must’ om uit te proberen.

Verhalen leven er op straat, historische figuren begroeten je…
Op 20 verschillende locaties kun je er van alles beleven, heel divers, dus voor iedereen is er wel iets.

Wil je niet uitgebreid uit eten gaan? In het Julianapark vind je heerlijk gezonde smoothies en street food.
In de Oosterkerk geeft mode-icoon Sepehr Maghsoudi een kleine show én als al de gezelligheid begint te kriebelen kun je er ook nog blijven dansen.

Kinderen vinden bijzondere brief in flesOok voor kids!

Zijn de meeste festivals of evenementen met name op volwassenen gericht, in Hoorn denken ze ook aan de kinderen en dat maakt het toch wel extra leuk!

Zo is er een Museum Stoomtram, waar je zelf op de tram mag rijden en naar oude verhalen kunt luisteren.
In het Westfries museum kun je aan boord van het schip ‘De Eendracht’ en zelf ervaren hoe het voelt te leven op een schip en met een Virtual Reality bril kun je zelf ‘de Kaap ronden’.
Terug de geschiedenis in, de 17e eeuw ervaren, hoe belevend leren wil je het hebben?!?!

In het Julianapark is een nieuw museum, waar je kunt luisteren naar verhalen én met een echte stadsjutter op zoek kunt gaan naar heuse schatten in de stad.
Voor de meer creatieve kids( 8+) is er een D.I.Y. recycling workshop en Kunstenaar Boxie werkt aan een levengroot kunstwerk, waar je ook aan mee mag werken..
Sorry, wil jij dat ook? Het mag! Dus leef je uit!

Om middernacht sluit het evenement met een spannend spektakel in de haven met een Sail- off, geregisseerd door Wouter Hakhoff. Vanaf Oostereiland of het Julianapark beleef je op een moderne manier nogmaals de uittocht van de expeditie!

Kortom… een totaalbeleving! Plezier, lekker eten, musea, historie, dansen en cultuur voor het hele gezin op een zomerse avond in Hoorn.

Heerlijk toch?!

Vind je het leuker om er een heel weekend weg van te maken? Ook dat kan!

Hoorn staat namelijk bekend om zijn gezellige sfeer, de vele modewinkeltjes, én om zijn heerlijke en zelfs super hippe restaurantjes.
Een echt citytrip dus! Van der Valk Hoorn biedt deze zomer dan ook speciale Kaap Hoorn of NachtKapers-arrangementen aan.
De arrangementen kun je vinden op www.hotelhoorn.com/arrangementen

Wat je ook doet, hoe lang je ook gaat, Nachtkapers in Hoorn mag je echt niet missen!
En wie weet… kom ik je er tegen?!

Wat, waar en hoe?

Evenement: NachtKapers
Datum: Zaterdag 13 juni 2015
Tijd: 19.30 – 01.00 uur
Toegang: Gratis

Startpunten: Station Hoorn, het Jeudje, het Pelmolenpad, Oosterpoort
De locaties: Westfries Museum – Varend Erfgoed – Museum 20ste eeuw – Cinema Oostereiland – De Egberdina – Oudheidskamer – Schippershuis – Oosterkerk – Boterhal – Statenlogement – Roode Steen – Hotel Maria Kapel – het Pakhuis – Zwarte Olifant – het Huis Verloren – Muziekschool Boedijn – Grote Kerk – Museum Stoomtram – Affiche Museum – Baatland – Julianapark.

Voor meer informatie over het evenement ga je naar:
www.nachtkapers.nl
www.kaaphoorn400.nl

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *