Mini Deodorant

Soms moet je praktisch zijn. Een pot zelfgemaakte deodorant is niet altijd prettig in je tas naar het werk, naar school of wanneer je een weekendje weg gaat. Dat was dan ook de enige conclusie die voort kon komen uit mijn propwerk en de geknapte toilettas voor  mijn neus. Wat vol is… is vol! 

En hoeveel deo heb je eigenlijk nodig, verdeeld over twee dagen…?

En dus heb ik nu mijn eigen Deo To Go… voor de snelle wegrenmomenten, voor op reis, of naar het werk. Even betrouwbaar als zijn grote broer die trouw in mijn badkamer staat, maar in een ieniemienie variant. Lekker praktisch en super snel gemaakt!

Er zijn speciale deodorant tubes, maar die zijn ook weer wat groter. Ik heb dus gekozen voor de tube die eigenlijk voor lipbalsems bestemd is. Who cares?!

Wat heb je nodig voor jouw Deo to go?

Het is natuurlijk gewoonweg een kleinere versie van de deodorant die ik eerder met je deelde, maar om de deo in de huls te krijgen zul je de kokosolie wel iets vloeibaar moeten maken, voor je de andere ingredienten toevoegt. Dat kan heel simpel door een klein bakje met de kokosolie in een kommetje heet water te zetten. De olie wordt dan zachter. Vervolgens kun je de Baking Soda en maizena toevoegen. Om het mengsel in de huls te krijgen moet de olie nog wat vloeibaar zijn, maar eerder stroperig dan waterig. Wanneer je het er te snel in giet dan zakt de baking soda naar de bodem van de huls, waardoor je de eerste keren enkel kokosolie onder je oksel smeert. Zet de huls vervolgens in de koelkast of de vriezer zodat het snel hard kan worden.

Onthoud dat kokosolie boven de 23 graden vloeibaar wordt, dit is dus een deo die niet heel makkelijk mee gaat naar warme landen! Maar hier in ons kikkerlandje kun je er heel wat kanten mee op! Ook kun je er wat etherische olie aan toevoegen, mits je er qua huid niet op reageert!

Nou…. Tijd om te gaan! Succes met jouw zelfgemaakte Deo!

 

Bij Bol.com…

€ 15,95

€ 15,95

€ 6,90

€ 6,90

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *