Mijn liefde voor Etsy

Ik weet het, het spijt me zo, het is zo stil hier op Blissings! Ik heb me er regelmatig toe gezet om even te gaan zitten en even met je te socializen, maar het lukte maar niet. Ik heb het ook zo druk op dit  moment en mijn pijlen staan allen dezelfde richting op. Ze wijzen met al hun spitse punten naar één site… en dat is Etsy. Ik ga dus een beetje vreemd wellicht, als ik bijna niet omkijk naar Blissings.

Begin april heb ik besloten er weer volledig voor te gaan, sommigen van jullie wisten wellicht al wel dat ik wat meditatieproducten maakte en ze op Etsy verkocht, maar dat was vooral gewoon.. nou ja, voor de leuk. Meer een hobby eigenlijk. Maar dit jaar sloeg het om, 1 april.. geen grap, ben ik mij officieel gaan inschrijven en bepakt en bezakt met KvK en BTW nummer ben ik hard aan de slag gegaan. Ik heb nu officieel een echte yoga/meditatielijn: Pure Prana Label, met een echte website en natuurlijk een leuke Etsy shop.

Waarom toch dat Etsy, he? Want Nederlanders zijn volgens mij nog steeds niet om. Nou ik wel! Ik ben de standaard winkelcentra zat, overal dezelfde winkeltjes, Blokker, Albert Heijn, Bijenkorf, het lege pand van V&D en daar binnen gekomen overal ook weer dezelfde producten, met het naadje misschien net weer even op een ander plekje, maar eigenlijk altijd hetzelfde.

Ik vind het saai en al jaren kan ik er niets meer vinden. Daarnaast wordt het verschil tussen rijk en arm steeds groter, multinationals hebben de markt in handen en de kleine ondernemer kan er niet meer tegen op. Dat vind ik een enge gedachte… We willen echt niet afhankelijk zijn van grijpgrage zakenlui.

Op zoek naar cadeautjes vind ik het dus al jaren niet meer bij de grote bekende zaken, hoe origineel is jouw cadeautje nog?

En daar komt Etsy om de hoek.

In Nederland wordt ‘zelf gemaakt’ of ‘hand gemaakt’ al snel in verband gebracht met de knutselende oude vrouwtjes op de hoek. Wij kennen hier enkel de braderietjes en marktjes waar kraampjes met knutselitems geplaatst worden, vaak voor een habbekrats, want men is niet uit op winst, als de materialen er maar uit kunnen. En daar is niets mis mee, maar ik begrijp wel dat trendy Nederland daar met een boog omheen loopt… want dat doe ik ook. Het spijt me.

Maar handgemaakt betekent eigenlijk vaker.. ambacht, detail en originaliteit, vergeten? Dat was ik ook, heel lang vergeten! Tot ik in contact kwam met Etsy verkopers, kleine ondernemers met super ideeën en geweldige ontwerpers met kwaliteit ‘craftmanship’. Ik was om! Het kopen bij hen is veel leuker, veel persoonlijker en je kunt met al je vragen direct terecht bij de maker. Geen klantenservice die net als jij de verpakking nog moet bestuderen om je antwoord te kunnen geven, de maker weet wel degelijk hoe het product in elkaar zit. Het is een verademing! Korte lijnen en super service, want elke kleine ondernemer wil dat zijn klant tevreden is.

De tijd van onpersoonlijke cadeautjes is dus voorbij. Mijn dochter was dit weekend jarig, heerlijk was het om te zien hoe ze een dag onder de indruk was van haar cadeautjes. Niemand die zoiets ooit nog gezien had… veel leuker!

Covers black mandala 2En voor mij als ondernemer( ha! dat klinkt nog steeds heel gek) geldt het evengoed. Ik studeerde ooit af als ‘meester kleermaker’, vanuit een modeopleiding. Ik werd aangenomen op een kunstacademie, maar kreeg koudwatervrees… want toen was het nog bijna onmogelijk om succesvol een eigen lijn op te zetten. Nu met internet en bijvoorbeeld een Etsy krijgen alle creatievelingen een plek op het web en dus ook een kans. Daarmee bedoel ik dus een echte kans. Ik vind het heerlijk contact te hebben met mijn klant, zonder tussenpersonen. Ik vind het heerlijk om reviews te ontvangen, mailtjes, foto’s. Ik weet waar het product naar toe gaat! En dus… ben ik even in katzwijm op Etsy en minder op Blissings. Ik ga niet bij je weg, maar verleg dus even mijn focus.

Ik zou het natuurlijk super tof vinden als je even bij me op bezoek komt in mijn shop, mij helpt met groeien door te’ liken’, te ‘sharen’ of te volgen… Daar maak je me heel blij mee, als startend ondernemer kan ik dat goed gebruiken!

Je vindt mijn shop hier: Etsy.com/shop/purepranalabel

De officiële site: Purepranalabel.com

Op Pinterest: Pinterest/purepranalabel

Was jij nu net aan het overwegen zelf een shop te openen? Wacht dan even en doe het met deze link. Dan krijg je 40 gratis listings, omdat je via mij start! Dat scheelt je toch weer!

Ik maak dus even schaamteloos reclame vandaag voor mijzelf :)

Maar ik maak het met je goed. Ik ga eens heerlijk overdenken hoe ik mijn trouwe lezers een cadeautje zou kunnen geven! ♥ Stay connected en ik hoor eigenlijk ook graag jullie bevindingen!!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *