Met de paplepel ingegeven

Als vrouw probeer ik de mannen om mij heen nog wel eens wat overzicht te geven in het vrouwelijke hoofd, soms voel ik me net de infiltrant voor de mannen en een vertegenwoordigster voor de vrouwen. Blijkbaar is dat nodig, zelf verbaas ik mij af en toe over het onbegrip op het mannelijke gezicht.

“Waarom zijn alle vrouwen zo onzeker?
Bestaan er eigenlijk wel vrouwen die zelfverzekerd zijn?
Waarom dragen ze zo’n laag plamuur op hun gezicht, zien ze zelf niet dat je dat ziet?
Ze weten toch dat alles ge-fotoshopt wordt, dus waarom maken ze zich druk om dat vetrolletje?
Als ze niet op hakken kan lopen, waarom doet ze het dan?
Waarom is er zoveel onderling gekonkel onder vrouwen?
Waarom blijft ze bij die man, hij heeft totaal geen respect voor haar!”

Ik heb overigens ook al vele mannen de illusie afgenomen dat vrouwen de hakjes, de make- up en rokjes voor hen dragen. Met name de trends komen nog wel eens voorbij. Dan volgt de opmerking: “Mannen houden daar niet eens van, waarom doen ze dat?”
Huh???
Vrouwen kleden zich voor mannen? Makeup dragen voor mannen? Nee, joh! Wat een grap!
Vrouwen doen dat soort dingen niet voor mannen, vrouwen doen dat voor zichzelf en dat menen ze nog ook.

Het betekent niet dat ze het altijd fijn vinden, of mooi vinden, maar ze zijn er van overtuigd dat ze zonder niet geaccepteerd zullen worden, die baan niet zullen krijgen of dat ze overblijven. En het irritante is… Het is nog geregeld waar ook.

Vrouwen zijn onzeker, omdat het nooit duidelijk is wat er van hen verwacht wordt. Ze moeten sterk zijn én gevoelig, naturel zijn, maar ook mooi. Ze moeten slank zijn, maar tegelijkertijd tevreden zijn met hun rondingen. Ze moeten sporten, maar mogen niet zweten, ze mogen niet enkel op salades leven, maar tegelijkertijd ook niet dicht slibben. Ze moeten altijd alles in uitersten doen.
En omdat dat er met de paplepel in is gegeven is het zo subtiel in hen aanwezig dat ze er zelf niet eens altijd zo bewust van zijn en dat is verwarrend!

Huffington Post maakte een filmpje waarmee ze laten zien wat vrouwen in hun leven wel niet allemaal te horen krijgen.

48 kleine opmerkingen die vrouwen te horen krijgen, zo subtiel met zoveel invloed!

Kleine op zich onschuldige opmerkingen, maar allemaal tezamen begin je goed te voelen waarom vrouwen zich nog steeds ondergeschikt voelen, nog steeds onzeker zijn.

Dus mannen….hier is je antwoord! En vrouwen…. Zullen we in 2016 deze stiekeme affirmaties in ons hoofd eens aan gaan pakken?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *