Mannen met ballen

Alles is veel duidelijker en opgeruimder in een mannenhoofd. Een gangenstelsel, met slechts een paar deuren, geen doolhof zoals bij vrouwen. Wat gebeurt, gebeurt in het moment, nu….

Geen oude koeien die plots weer uit de sloot komen en bij onvrede barst de bom, wanneer hij moet barsten. Geen schuine blikken, zodat je maar moet gissen wat er aan de hand is.

Wanneer een man boos op je is, dan doet zelfs zijn vriendengroep nog normaal tegen je, want hé…. Het is zijn probleem!
Kijk, dat zijn mannen….!

Vriendschap met mannen is direct, rouw, vrij en ongecompliceerd.

Wanneer je een man bent.

Voor een vrouw wordt het allemaal wat ingewikkelder. Geweldige vriendschappen heb ik gehad met mannen… Schaterbuiken, tranen over de wangen, eindeloze gesprekken en puurheid.
Maar van die vriendschappen zijn er nog maar weinig over.

Er is geen ruzie geweest, ze waren gewoon ineens voorbij om de meest vreemde redenen, soms zelfs van de een op andere dag, zonder enig bericht.
De helft van de geflopte vriendschappen had blijkbaar een ander doel, waarmee het logisch is dat het toch ergens stopt, maar de andere helft is geflopt door vrouwen.
Ja, vrouwen…. Nou ja…
Nee, het is niet helemaal waar… Het komt natuurlijk door de man zelf.. . Maar wel in de ban van vrouwen.

Wanneer een man een vriendin krijgt, dan is de vriendschap voorbij. Ze kan het niet aan, ze is een beetje jaloers of onzeker, soms laat ze het tijdelijk toe, maar uiteindelijk doet ze haar beklag en de man schuift a la minute een langdurige vriendschap opzij.

Is het mogelijk vrienden te zijn en te blijven met een man? Ja! Ik heb bewijzen, een aantal trouwe vriendjes aan mijn zijde, maar het kan alleen met mannen met ballen. Ehm, de spreekwoordelijke, he?… Niet de fysieke.

Mannen met ballen komen voor in alle soorten en maten, soms lijken ze helemaal niet zo stoer of sterk, maar dat is slechts de buitenkant. Mannen met ballen weten wat ze willen en weten wat ze belangrijk vinden, ze laten zich niet afleiden en houden niet van gezeur.
Mannen met ballen vallen voor vrouwen… met ballen.

Wederom de spreekwoordelijke, niet de fysieke.

Mannen met ballen waarderen meer in het leven, dan hun (nieuwe) partner en houden vriendschappen brandend en hoog. Ze voelen zich niet gedwongen mensen te laten vallen, wanneer het vriendinnetje haar lipje laat hangen, haar pruiltuitje op zet. Hij blijft bij zijn eigen normen en waarden. Een jarenlange vriendschap, waarin hij toch echt heeft bewezen geen romantische relatie te willen, vindt hij een statement, waar zijn nieuwe relatie maar aan moet wennen. ‘Mijn persoon als geheel… of niet”, is het motto.

Vrouwen met ballen hoeven dit motto niet eens twee keer te horen, zijn motto is haar motto. Ook zij vindt haar vriendschappen belangrijk, zij weet heus ook dat de lijn tussen man en vrouw snel overtreden kan zijn, maar vertrouwen staat hoog op haar lijstje. Mocht er ooit iets gebeuren, dan vergaat de wereld niet…. Zij is een vrouw met ballen, die haar man laat leven, omdat zij zélf wil leven.

Mannen met ballen zijn er niet veel. Het is een zeldzaam exemplaar. Vrouwen met ballen zijn er ook al niet zoveel. Toch ga ik door met mijn waardevolle verzameling ‘mensen met ballen’.
Ik poets ze en ik knuffel ze. Ik druk ze aan mijn borst.

Ik hou van al mijn mannen met ballen. En omdat mijn mannen met ballen geweldige vrouwen met ballen kiezen of hebben gekozen, hou ik ook van al mijn vrouwen met ballen.

En al zeg ik het zelf….

Dat maakt mij… een vrouw met ballen!

2 Comments

  1. Mannen met ballen weten hoe met een vrouw om te gaan en dat is door ze te ondersteunen waar en wanneer nodig zonder gezeur! Niet meer, niet minder. (punt) Zelf ben ik man maar dat het duidelijker en opgeruimder is in onze mannenhoofden klopt toch niet hoor of het is toch niet zo simpel als je denkt. Dat lijkt misschien zo aan de buitenkant en op sommigen gebieden, die meer op het innerlijke slaan, lijkt het alsof we opgeruimder zijn maar dat is allemaal schijn. Wij zijn meer naar buiten gericht en dan komt meer het materialistische om de hoek kijken. Dus maw. de onbelangrijke zaken regelen en dat is wat gemakkelijker maar ook oppervlakkiger dan wat jullie aan de ‘hand’ hebben. Jullie zijn meer naar binnen gericht, naar de gevoelskant, en dat is allesbehalve oppervlakkig indien een bewuste vrouw natuurlijk of anders is het ook maar een kermistent. Dus jullie zijn meer in de weer met jullie innerlijke persoonlijkheid en dat lijkt alsof het ingewikkelder is maar op hetzelfde moment is dat wel wat telt. Dat heeft ook alweer met jullie Moederschap te maken en dat staat nu eenmaal een stapje boven het vaderschap. Maw. jullie zitten in de Kern van het leven en wij als scheppertjes staan er langs en dat maakt dat het lijkt alsof we het gemakkelijker hebben maar van de andere kant heeft het ook de minste betekenis. Dit even een inzichtje van een op het eerste gezicht doolhofloos manneke :)

    • :D Ik weet het hoor Kevin, ik heb ook heel wat mannen om me heen die tollen in hun gedachten. En toch als vrouw kijkende naar mannen en pratende met mannen…. doen mannen minder moeilijk om kleine dingen en dat is voor een vrouw echt een verademing. Vrouwen doen soms moeilijk over de kleinste, maar dan ook de kleinste dingetjes. Maar het is natuurlijk altijd overgeneralisatie en er zijn zoveel verschillen individueel te vinden.
      Dank je wel voor het inzicht in een op eerste gezicht doolhofloos manneke :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *