Makeup remover

OMGZie hier, het bewijs is geleverd….! Mijn zware leven, mijn ‘niemand luistert naar mij’ – leven… Fraude, muiterij onder mijn eigen dak…!
De zwendelaar, de smokkelaar, de huichelaar! Maar ze is gesnapt!

De slechtste der slechtste doekjes, om de slechtste der slechtste make up te verwijderen!

Dacht je dat het hier altijd ‘peace en vree’ was? Nou…… mooi niet! Hoe haalt ze het in haar hoofd?! Hoort ze me dan nooit?! Ben ik een of andere idioot die niks weet, een IQ- loos wezen, wat je uitluistert en aan de kant schuift? Eerst was er de chemisch blauwe mascara, de stiekem opgebrachte lippenstift en de foundation en nu dit?!!!
Makeup doekjes, vol met ‘piep’….. Mooi niet! Niet in mijn huis, niet onder mijn dak! En ik storm met doekjes en al naar boven!

En…. terwijl ik mijn relaas tandenpoetsend en gebarend aan haar ‘uitleg’, met mijn vinger wijzend op de ingrediënten van dit vreselijk stinkend doekenpakket kijkt ze me aan alsof ze zeggen wil…. ‘blablabla’

Mijn stem doet… “Huhuhu,muuu….hie….!”, en ik wijs nog eens naar de eerste ingrediënten op de ingredientenlijst, mijn wijsvinger beweegt zich naar mijn voorhoofd, gaat naar mijn dochter en nogmaals tikt het op mijn voorhoofd….
Met moeite houd ik de tandpasta binnen, ik ben op de totaal verkeerde verdieping om het uit mijn mond te laten stromen en dan ineens… zie ik mijzelf van bovenaf…!

Als een of andere eco idioot die mijn puberdochter probeert te overtuigen….. van iets wat ze allang weet.

Dit moet anders…

“Lamaar… “, de tandenborstel wipt uit mijn mond, op de grond, ik sprint richting wasbak en ik zucht……

Zucht…

Ik draag ook mascara, dus wat valt er te verwijten?

Ik reinig mijn ogen met kokosolie, elke dag. Natuurlijk en super snel. Ik heb haar al meerdere keren bewezen dat deze routine sneller en effectiever is dan wat dan ook, dus dat kan het niet zijn! Ze weet het wel, dus waarom toch die troep?

Omdat ze niet beter heeft…
Mijn kokosolie- routine lijkt niet op die van haar vriendinnen en om eerlijk te zijn kan ze de alternatieven natuurlijk niet betalen, want alles wat een beter alternatief is…. Is duurder. En ik bedenk me dat een puber niets liever wil dan dat dit soort dingen gewoon geregeld zijn, zodat ze het geld niet hoeft uit te geven aan verzorgingsproducten. Tja… de tas van je moeder is erg handig, ook het shirt, de schoenen en…. Dus als het even kan… “Mam, betaal jij mijn maandverband, sokken, snoep…. En makeup- doekjes????”

Nee… Dat laatste doe ik dus niet, maar ze kan wel een alternatief van me krijgen, zodat ze ze niet hoeft aan te schaffen, gewoon omdat het thuis al geregeld is. Speciaal voor mijn dochter dus…

Natuurlijke makeup remover doekjes, die ook nog eens Zero Waste zijn…!

Nou hoe hip mag het zijn?!

Wat heb je nodig?

– Oude handdoeken, t- shirts of in het geval van een puber: hippe restjes stof….
– Een aantal lepels kokosolie of een andere plantaardige olie
– Eventueel water

Ik heb gekozen voor kokosolie, omdat het minder vlekken achterlaat en ik de doekjes keer op keer wil gebruiken. Maar, wat wij al snel in de praktijk merkten is dat onze koude badkamer de doekjes wat opstijft, geen probleem overigens, even tussen je handen en ze zijn zacht… Maar het kan een optie zijn om bijvoorbeeld DSC04991amandelolie te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen de olie te mengen met water, maar ik vond het in ons geval niet nodig, enkel olie maakt de houdbaarheidsdatum toch ook langer. Verder is het erg simpel….

De doekjes knip je in vierkante lapjes, of rondjes wat esthetisch mooier oogt, maar…. Vierkantjes creëren minder afval… ! Verwarm de olie, stop de doekjes in een potje en schenk er de olie overheen. Zorg dat de doekjes doordrenkt zijn met olie.

De doekjes gebruik je zoals je je make up gewoonlijk verwijdert, wellicht heb je nog wat water nodig om alles weg te spoelen. De doekjes werken prima en het doel is bereikt…

Pubers zijn eigenlijk heel simpel…
Niet teveel zeuren en gewoon aanreiken! Alles wat hun gratis aan komt waaien is uiteindelijk toch het beste alternatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *