Limonade van bietjes

Tijdens deze, je hoort mij niet klagen, hittegolf kan ons lichaam wel wat ondersteuning gebruiken. Extra vocht, extra vitamines en mineralen. Helaas zorgt de warmte er ook voor dat we minder eten, minder trek hebben.

Voor mij is dit het ideale moment om mijn vitamines binnen te krijgen middels juicen en smoothies. Drink ik normaal gesproken veel water( en met dit weer een glas extra sole), nu combineer ik de vitamines met water om er voor te zorgen dat ik niet uit luiheid naar iets anders grijp. Juist in de hitte ben je soms een beetje klaar met de smaak van water, je wilt sneller iets zoetigs. Neig je op die momenten naar limonade? Niet doen!

Maak je eigen gezonde limonadedrank!

Boordevol vitamines, zonder onnatuurlijke suikers of zoetstoffen en toch…. Is het zoet!

Bietjes zitten vol vitamine B en C, magnesium, calcium, ijzer en foliumzuur. Het is een groente, maar… zoet. Bietjes helpen je met het schoonhouden van je aderen, ze reinigen de lever en helpen je bij bloedarmoede.

Appels leveren je vitamines A, B en C aan, ook zij bezitten calcium en magnesium en ijzer. ‘An apple a day keeps the doctor away!’

Verder werkt citroen sterk ontgiftend, op de lever en de rest van het lichaam, en zit het bomvol vitamine C. Een echte smaakmaker voor elk drankje, zonder dat het je veel suikers levert.

De citroen houdt het drankje gerust een dag goed in de koelkast, drink het heerlijk koud en profiteer van de voordelen van groente, fruit en water. Ben je van de bruisende bubbelende variaties? Voeg dan koolzuurhoudend water toe en…. Vergeet de ijsklontjes niet!

[yumprint-recipe id=’5′]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *