Lift je energie!

Heb je Blue Monday overleefd? De meest depressieve dag van het jaar? Of blijf je nog een beetje hangen in het gevoel dat alles zo lekker tegenvalt, zo in de derde week van januari? Belastingen komen weer om de hoek, afrekeningen van energie en water, die goede voornemens lijken ook al weer te verslonzen en de gezelligheid van december is al niet meer te voelen…. Jakkes. Januari kruipt onder je huid! Het is koud, maar het wil maar net niet sneeuwen. Het is donker en de lente lijkt zover weg…. Ooh, wat een naar gevoel, wat een naar leven!

Geef jezelf een schop onder je kont en verhoog je energie, blijf niet hangen in dat nare vermoeide gevoel, daar wordt het allemaal nog erger van!

Laat de boel de boel en neem actie, laat de depressiegevoelens van anderen los, luister niet meer naar het klaagzang om je heen en bekijk januari vanuit een ander perspectief, een nieuw begin, een nieuw jaar en al die voornemens zijn nog niet weg…. Je hebt ze enkel even geparkeerd, maar er zijn nog 11 maanden om ze na te komen…! En dat gaat je lukken!

Een schop onder je kont zeg je? Nou… ja… het hoeft niet zo agressief, maar laat dat negatieve gevoel los!

10 manieren om je energie weer naar een hoger niveau te brengen!

1. Drink veel water! Voor velen een goed voornemen, maar het is een van de voornemens die ook snel weer de deur uit vliegt, zodra men wat depressieve gevoelens krijgt. Comfort food ligt op je te wachten, je voelt je rot…. Dus waarom water? Water zorgt er voor dat je minder moodswings hebt en je stabieler in het leven staat. Wanneer het lichaam voldoende vocht krijgt, voel je je automatisch veel beter in je vel!

2. Maak tijd voor meditatie! Is het het laatste waar je zin in hebt? Hmm…. Met meditatie breng je je energie terug naar jezelf. Wanneer het donker om je heen is, of wanneer je het gevoel draagt dat je zo anders bent dan anderen, dan lijkt de wereld een hopeloze plek om te zijn. Met meditatie kom je terug op het plekje in jezelf waar het licht schijnt, zodra je ervaart dat jij het licht nog in je draagt en terug kunt halen, dan wordt de wereld direct een stukje fijner.

15734117_s3. Breng tijd buiten door. Ook al is het koud, het is op dit moment heerlijk om te wandelen. Misschien had je meer in gedachten, toen januari begon, maar een goede wandeling, waarbij de frisse lucht je longen kan vullen zorgt voor nieuwe energie, je kunt jezelf opladen en je merkt vanzelf dat de ideeën weer opborrelen..

4. Een blote voetenwandeling. Goed…. Dit is niet voor de watjes onder ons… Maar het is super lekker! Met een blote voetenwandeling maak je contact met de vrije elektronen van moeder aarde, we zijn niet ontworpen om op rubber zolen door het leven te gaan en contact maken met moeder aarde en haar helende energie brengt je nieuw leven en kan je van vele gezondheidsproblemen afhelpen. Gewoon eens die sokken en schoenen uit dus en op je blote voeten door het zand. Koud? Jaaa…. Op dit moment wel! Maar ook heerlijk, je zult je meer geaard voelen en dat zal nog dagen aanhouden.

5. Neem een bad met dode zeezout, epsom salt of magnesiumvlokken. Een therapeutisch bad wat helpt te ontgiften én mineralen in het lichaam aanvult. Het is goed voor de huid én het helpt je te ontspannen.

6. Healing of reiki. Onderga eens een energie behandeling van iemand die daarin is gespecialiseerd. Deze persoon kan energie, die om jou heen hangt en niet bij jou past, weer in beweging brengen en terug sturen naar waar het hoort, zodat je weer helemaal zuiver het jaar in kunt gaan.

7. Reinig je huis. Er zijn vele technieken die je hiervoor kunt gebruiken. Het meest eenvoudig is je ramen open zetten, gedurende een kwartier tot half uur. Maar ook het branden van salie kan enorm veel voor je doen. Hier vind je meerdere tips om energie, wat niet in je huis hoort, de deur te wijzen.

8. Mediastilte! Telefoon, internet en televisie uit voor een dag. Negatieve gevoelens worden door middel van televisie en media gestimuleerd en opgewekt. Wanneer je je toch al niet lekker voelt ben je er extra gevoelig voor en wordt het lastiger je eigen positieve energie te voelen en de situatie om te draaien.
Een dag zonder media brengt je terug naar jezelf, je voelt je meer opgeladen.

9. Breng eens wat tijd door bij water. Water staat bekend om zijn helende en enerverende eigenschappen. Dus beweeg je richting de zee, het meer of een rivier en maak het contact met de kabbelende wateren en hernieuw je energie. Het water van de aarde is eeuwenoud en draagt veel informatie met zich mee, doe er je voordeel mee!

10. Blijf eens bewust uit de buurt van chaotische of negatieve mensen. Zodra je je weer wat lekkerder voelt kun je ze weer opzoeken. Het is helemaal niet erg om de overload van negatieve energie eens even buiten te sluiten en voor jezelf te kiezen.

Blue Monday, je staat er niet alleen voor :)) Over de hele wereld ervaren mensen een dip rond deze periode. Accepteer het en maak bewuste keuzes. Het jaar 2015 wordt jouw jaar! Breng je energie weer omhoog en beweeg mee met de flow, je zult zien dat je je over 2 weken weer vol energie voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *