Laat de wereld schudden!

Het zijn rare weken geweest voor mij, de wereld heeft zich in al zijn facetten weten te tonen, ik heb gehuild, ik heb gelachen, ik heb me zorgen gemaakt en me verwonderd. Vervolgens heb ik met gebalde vuisten en een frons op mijn hoofd staan stampvoeten én ik heb me uitgeleefd op kussens, de bovenarm van mijn vriend, om vervolgens een half uur in stilte uit het raam te staren naar de voorbij varende wolken en wapperende bomen in de wind.
Tegelijkertijd was ik energiek, hoopvol en vol plannen die werkelijkheid aan het worden zijn. Er was licht en er was donker.

Verbazingwekkend hoe het leven soms kan zijn en ik wilde wel schrijven op Blissings, maar alles in mij was stil en inspiratieloos. Ik wist het gewoon niet, ik wist niet hoe ik jou kon bereiken, ik wist niet of wat ik me bedacht überhaupt zin had om op papier te zetten en alles voelde onzinnig en betekenisloos. Maar ik was druk en in beroering en heb veel met vrienden de tijd door gebracht. Soms heb je dat gewoon nodig, praten met de mensen om je heen om je er door heen te helpen, om inzichten te krijgen.

Ik ondervond hoe belangrijk het is om er voor elkaar te zijn, op welke manier dan ook, soms is het om naar iemands plannen te luisteren, soms is het mee huilen, mee leven en soms is het gewoon een knuffel. Hoe ouder ik word, hoe belangrijker oprechte vriendschap voor me wordt en ik maak zo graag het verschil.
“Hoe maak je verschil?”, bedacht ik me. Wat is inspirerend voor een ander en wat kan een ander doen, wat mij kan raken? Dat bleken toch maar kleine dingen te zijn die voor iedereen bereikbaar zijn en ik wist van mijzelf dat ik velen al bewust in zet om vervolgens ook keer op keer te merken dat de wereld zo slecht niet is. Ik vond het tijd om een stukje te schrijven over een menselijke houding, omdat overal om mij heen de maatschappij zo snel kan verharden en dat is geen goede ontwikkeling. Een betere wereld begint bij jezelf en er zijn kleine dingen die je vandaag nog kan doen om een grote invloed te hebben op deze wereld en je medemens!

10 gedragsveranderingen die de wereld doen schudden, op een leuke manier!

1. Lach naar een ander, naar je buurvrouw, de caissière, de juffrouw. Gun ze een glimlach en loop ze niet in gedachten voorbij. We zijn allen zo druk en merken elkaar soms amper op. Neem je voor daar een inspiratie in te zijn en dit gedrag om te keren. Jouw glimlach bereikt de ander en je zult al snel een glimlach terug krijgen, waarop jij je ook weer blij kunt voelen.

2. Laat eens iemand voor gaan, zo simpel… In de rij, of in het verkeer, waar dan ook en doe dat met een groot gebaar, wedden dat het gewaardeerd wordt?

3. Stop eens een briefje in het broodblik van je partner of je kids, om ze vandaag eens extra te laten weten hoeveel je ze waardeert.

4. Pak eens de telefoon en neem eens contact op met iemand, vraag hoe het met hem of haar gaat en laat het gesprek eens volledig om hen draaien.

5. Helemaal verliefd op de schoenen van die vreemde in de rij bij de supermarkt? In plaats van kwijlen en staren, trek eens je eigen stoute schoenen aan, klop hem of haar op de schouder en geef eens een complimentje! Wie vindt dat nu niet leuk om te krijgen?

6. Hou deuren open voor anderen, lift deuren ( kijk even uit je doppen voor je op het knopje drukt!), gewone deuren en als je dat toch doet…. Herhaal dan punt 1 en gebruik het gebaar van punt 2. Effect gegarandeerd!

Project17. Bak eens koekjes voor de buren! Of koop gewoon wat lekkers, omdat je boft dat je lieve buren hebt. Ik mis mijn oude buurtjes, de buurt waar ik nu woon is enorm op zichzelf, ik besef me des te meer hoe bijzonder mijn oude buurtje was. Miss ya guys!

8. Neem eens wat uurtjes van je collega over, zodat hij of zij eerder naar huis kan en niet omdat je daar in de toekomst je voordeel mee kan doen, maar simpelweg omdat je weet dat het goed voor haar of hem is.

9. Neem eens wat tijd voor die persoon die altijd alleen is, lach naar hem of haar, ga er eens bij zitten en betrek hem of haar erbij. Toon interesse voor je medemens.

10. Vertel mensen dat je trots op hen bent, vertel ze wat voor invloed ze hebben gehad op jouw leven, men is zich daar helemaal vaak niet van bewust. Vertel het!

2 Comments

  1. Het valt niet te ontkennen wel te onderkennen; er hangt een hoop chaos in de lucht de tweede helft van dit jaar. Gelukkig heb ik een hele, lieve spirituele vriendin, waarbij ik af en toe mijn batterij weer wat op kan laden…en zij bij mij. Ons laatste gesprek gesprek ging hier letterlijk over. Hoe gaan we de wereld “redden” of in ieder geval een mooiere plek laten zijn? Door de kleine geluksmomentjes! Bedankt dat je dit weer precies op papier weet te zetten. Je hebt mijn dag in ieder geval net weer een stukje leuker gemaakt! ThankX
    Lieve groet, Marion

    • Aaaww… wat lief van je! Ontzettend fijn en belangrijk om mensen om je heen te hebben met wie je over dit soort dingen kunt praten! Energie hoog houden :D ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *