Kruiden met helende krachten

Vers koken brengt vele voordelen met zich mee. Je kunt zelf bepalen wat je toevoegt en hoeveel je er van toevoegt. Je hebt altijd verschillende kruiden in huis, die stuk voor stuk ingezet kunnen worden ten behoeve van je gezondheid.

Elk kruid heeft zijn eigen krachtige eigenschap, mineralen en gezondheidsvoordelen. 

Hier zijn 5 superfoods, superkruiden, die je niet mag missen in de keuken. Stuk voor stuk super gezond én lekker!

Gebruik ze in gerechten of in drankjes en zet ze bewust in voor je gezondheid!

5 kruiden met helende krachten!

Rode peper

Pepers zitten vol met capsaïcine en dat kan je op héél veel fronten helpen. Het maakt bijvoorbeeld endorfine aan in het lichaam, je wordt er dus heel gelukkig van en endorfine werkt ook als een natuurlijke pijnstiller, prettig! Ontstekingen en bacteriën verdwijnen en wat peper in voeding of in thee houdt de luchtwegen open, wat bij verkoudheden weer een bijholteontsteking helpt voorkomen. (Dit is dus dé reden dat oma pittige kippensoep voor je maakte, wanneer je ziek was!)

Rode peper is ook nog ontstekingsremmend, waardoor het cholesterol waardes in het lichaam kan laten dalen. Cholesterol is in feite namelijk een inwendige pleister, een pleister wat het lichaam zelf aanmaakt, wanneer er interne wondjes/ ontstekingen onstaan. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam, om je te beschermen. Een hoog cholesterol betekent dus automatisch veel ontstekingen in het lichaam en dát is niet zo goed voor je. De ontstekingsremmende werking van pepers herstelt inwendige problemen, waardoor er minder cholesterol nodig is. Dit is de reden waarom de cholesterol waarde weer kan dalen.

Het is bekend dat rode peper helpt bij Diabetes Type 2 en het zou zelfs met zijn capsaïcine kanker kunnen voorkomen….

Die rode wonder vruchtjes verminderen het hongergevoel en boosten je metabolisme, ze kunnen je dus ook helpen met afvallen. Ze bevatten veel caroteen, waarmee ze goed voor je ogen zijn, maar  ook voor een goede groei, sterke botten, mooi haar én voor je huid. Caroteen beschermt je ook nog eens tegen vrije radicalen, je weet toch wel…. die nare dingen die de cellen beschadigen?Daarnaast bezitten ze meer vitamine C dan citroenen en zitten ze boordevol mineralen zoals magnesium, kalium en ijzer en de vitamine B6. Nou, heb je nog meer overtuiging nodig?!

Dat kleine pittige rode ding is dus wel heel erg pittig, maar ook heel erg gezond!

 

Project1Gember

In gember zit fenol 6-gingerol, wat pijnstillend werkt en enorme verschillen kan maken voor mensen met reuma.

Gember werkt ook erg goed tegen misselijkheid, maag- en darmklachten. Gember is een veilig middel om te gebruiken voor misselijkheid tijdens de zwangerschap en het is zeer effectief! Het geeft lucht tijdens verkoudheden, het boost het immuunsysteem en het werkt als een natuurlijk antibioticum.

De vitaminen in gember zijn B1, B2, B6, en vitamine C. De mineralen die in gember zitten zijn natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Stuk voor stuk allemaal erg gezond voor de opbouw van je lichaam en je weerstand.

Gember is heerlijk in thee, vers in sapjes, maar ook heel goed als poeder te gebruiken in de keuken. 

 

Komijn

Komijnzaad levert je veel ijzer op, ijzer is heel erg belangrijk voor de vorming van hemoglobine, hemoglobine zorg voor voldoende zuurstof in het bloed, wat voor een goede stofwisseling zorgt. Het voorkomt bloedarmoede, wat toch nog redelijk veel voorkomt bij vrouwen, kinderen in de groei en tijdens menstruatie kun je geregeld ook wel wat meer ijzer binnen krijgen.

Komijn zorgt voor een 34396082_sbetere spijsvertering en werkt als een natuurlijke detox, waarmee het ook veel voordelen met zich meebrengt. Het zit vol calcium, wat samen met andere mineralen je lichaam sterk houdt.

Met name wanneer je geregeld moe bent of snel tegen een ijzertekort aan zit is komijn een van de kruiden die je vaker zou kunnen gebruiken!

 

Kaneel

Kaneel wordt geroemd om zijn helende eigenschappen! Het heeft weinig vitamines, maar het heeft daarentegen heel veel antibacteriële krachten!

Het is een Superfood voor de hersenen, het laat je helderder denken en stimuleert het geheugen. Het houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en door zijn antibacteriële werking is het een kruid wat candida te lijf gaat.

Kaneel wordt gebruikt voor verkoudheden, maagklachten en het zou kanker voorkomen.

Heb je buikgriep? Kaneel kan diarree stoppen!  En ook het misselijke gevoel verdwijnt. Strooi wat kaneel op een beschuitje, lekker en het helpt je! De combinatie van kaneel met honing is een oud wondermiddel, wat heel veel ziektes de deur zou wijzen.

Maak thee met honing en kaneel en doe er absoluut je voordeel mee!

 

Kurkuma

23292022-kurkuma-poeder-en-fytotherapie-productenKurkuma, de wortel die uiterlijk lijkt op gember, maar fijner van structuur is en toch ook heel anders smaakt!

Inmiddels is het wel bekend dat Kurkuma kanker tegen zou gaan, maar wist je ook dat het een enorme boost aan je immuunsysteem geeft?

Het maakt meer witte bloedcellen aan die het gevecht met de ontsteking aan gaan, waarmee het dus evengoed ook een heel goed kruid is bij een teveel aan cholesterol. Het werkt sterk ontgiftend op het lichaam en kan zelfs zware metalen het lichaam uit werken, waar we allemaal teveel aan hebben.

Het stofje curcumine in kurkuma is hulpzaam voor ontelbare ziektes en aandoeningen, maar een aantal op de lijst zijn bronchitis, allergie, parkinson, kanker, MS, galstenen, wonden … Maar nog zoveel meer! Kurkuma is supergezond en mag echt niet in je keuken ontbreken!

Het ondersteunt dus de totale weerstand, lichaamsprocessen en het brein!

Voeg het toe aan thee of aan gerechten!

 

 

whfoods.com / ncbi.nlm / whfoods.com / wanttoknow / ncbi.nlm.nih.gov

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *