Kleimasker voor de droge huid.

Klei is een van de natuurlijke grondstoffen van de aarde, het wordt al eeuwen gebruikt in de verzorging van de huid en het is misschien wel werelds meest geliefde Wellness behandeling. Wanneer je een droge gevoelige huid hebt denk je wellicht dat het slim is uit de buurt te blijven van kleimaskers, ze staan er om bekend overtollig talg uit de huid te halen, iets wat je geregeld achter laat met een nog drogere huid. Maar zet dat vooroordeel maar aan de kant. Kleimaskers zijn namelijk heel effectief voor de droge gevoelige huid!

Ondergetekende wiebelkont heeft niet altijd geduld voor maskertjes, vind het niet altijd praktisch qua planning. Je zou dus denken dat ik maskers over sla. Maar, nee…. Dit is een van de dingen waar ik tijd voor vrij máák. Meestal in het weekend, zo vlak voor het douchen, want ze doen je zoveel goeds!

Ik heb een aantal favorieten, vandaag deel ik er een van. Een voor de gevoelige, droge en ouder wordende huid en hoe verrassend… met klei!

Ik koop zelf grotere voorraden klei, over het algemeen bentoniet, en maak daar verschillende producten mee. Het is dan ook absoluut onnodig om die kleine pakjes bij de drogist te kopen, waarmee je kleimaskers kunt maken, er zit niets meer in dan… klei! En ze zijn in verhouding gewoon duur. Je betaalt voor de verpakking. Voor minder dan € 4,- koop je veel grotere hoeveelheden, die heel lang houdbaar zijn.

Klei heb ik standaard in huis en zo varieer ik nog eens met de ingredienten. Ik voeg wat toe en ik laat eens wat weg. Uiteindelijk ontstond dit masker. Een masker wat de droge huid voedt, kalmeert en in balans brengt. Je huid voelt zuiver en schoon en glanst van gezondheid. Poriën worden gereinigd en dode huidcellen verwijderd.

Een heerlijk masker, waar zelfs ik wel 10 minuten voor ga zitten!

Bentoniet gezichtsmasker met citroen en sesamolie!

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels bentoniet klei
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • water

Mijn bentoniet klei heeft de kwaliteit foodgrade, dat betekent dat hij ook veilig is bij inname. De bentoniet en de sesamolie koop ik hier.

27999083-claySesamolie heeft een geweldig effect op de huid, het is heel voedend en dringt diep door in de huid. Het is versterkend, verjongend en geeft de huid een gezonde gloed.

Citroen verwijdert dode huidcellen, verkleint poriën en stimuleert de huid. Met zijn vitamine C heeft het een geweldig effect in een masker. Citroen is juist voor een droge huid heel geschikt in een masker!

Bentoniet…. Tja.. ik ben een fan, dat weet je allang! Bentoniet ontgift, brengt de huid in balans en voegt talloze mineralen toe aan de huid, het heeft een absorberende werking, waardoor het vuil wordt verwijderd en het de huid ontgift.

Bentoniet mag niet in aanraking komen met aluminium of metaal, dus gebruik een houten lepeltje, mix het samen met de sesamolie. Voeg wat citroensap toe en blijf roeren. Wanneer de mix nog wat stug en droog aanvoelt, dan kun je het verder aanvullen met water, blijven roeren!

Zorg dat de huid schoon is, leg een warme natte doek op het gezicht, zodat porien zich alvast kunnen openen en breng het masker royaal aan. Zet je timer op 10 minuten en wacht geduldig af! Tik tak, tik tak… Genoeg artikelen op Blissings om de tijd door te komen ;)

Wanneer de tien minuten om zijn spoel je het masker af met lauwwarm water, dep je je gezicht zachtjes droog. Je zult ervaren hoe fris en zacht je huid weer voelt.
Wanneer het nodig is kun je nog wat sesamolie op de huid smeren, voor een extra zacht gevoel.

Je huid is minder droog en straalt van gezondheid!

Een absolute aanrader!

2 Comments

  1. superleuk dat ik op jouw artikel val, ik ga je masker zeker eens proberen. Heb er momenteel ook eentje op : van phyto5 de witte klei masker (serie metaal)

    • hahaha…. Op dit moment zelfs?!
      Laat je me weten hoe het je bevallen is? Ga ik eens op zoek naar jouw variant! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *