Kijk! Geen geitenwollen sokken!!!

‘Wat jij?? Bezig met al die naturel dingen, healing, reading, spiritualiteit?? Goh, dat had ik nooit verwacht… Jij bent toch altijd met creatieve dingen bezig, mode enzo…oh ja… en yoga, oh is yoga spiritualiteit? Hmmmm?! Kun jij dat dan? Goh… daar heb ik een heel ander beeld bij… van die mensen met sandalen, geitenwollen sokken enzo….’

In hemelsnaam, waar komt dat beeld vandaan?!

Even voor alle duidelijkheid.. ik heb ze dus wél… die geitenwollen sokken, althans zo’n variant er op, lekker hip. Maar niet om ze in mijn sandalen te dragen… gewoon lekker na de yoga of thuis op de bank met een kop thee, filmpje kijken….
(Oh, nee, of moet ik zeggen…. “Om te dragen tijdens een healing… reading, duivelse rituelen en enge spooky praktijken met entiteiten”…???? Brrrrr…..)

Oh… en ik weet wel, ze zijn er vast wel. De mensen met de aluhoedjes of mensen met hun hoofden in zweverige werelden…

Dat was lang de reden dat ik nooit begon aan ‘spiritualiteit’, het beeld dat mensen me zouden scharen onder dergelijke zweef- rituelen.. Alhoewel het wel mijn interesse had! Op latere leeftijd ben ik me gaan inlezen, gaan verdiepen, ik begon met yoga, daarna eens een intuïtieve training.. Lekker veilig ;) Het beeld van mensen bezig met spiritualiteit klopte totaal niet. Ja… ik heb ervaren dat veel wel op een dergelijke manier te ervaren ís, maar dat is iets waar je zelf voor kiest! Een raar beeld, alsof iedereen hetzelfde zou zijn….!

Ook regelmatig weer opgelegd door de media. Valt het je niet op, de filmpjes waar altijd een belachelijk makende honende toon onder zit, zodra mensen over energie en spiritualiteit beginnen te praten? Mij wel en het begint me meer en meer te irriteren.
Want nogmaals…. Ik ken niemand die er zweverig in staat, het is maar net wat je er zelf mee doet.
Voor mij is spiritualiteit het meest nuchtere en praktische wat er ooit in mijn leven is gekomen! Werkelijk….!

Ik denk dat anno 2014 de gemiddelde mens zeker wel 1 keer in zijn leven een psycholoog heeft mogen ontmoeten. En zo ik dus ook. En hoe lief ook… en ik moet zeker zeggen dat ik de beste en meest geweldige psycholoog ooit ( met spirituele interesse!!!) heb gehad die meerdere oogkleppen heeft verwijderd, maar dan nog is praten voor mij zeker niet altijd de oplossing. Het kan toegevoegde waarde hebben, absoluut, maar het was voor mij niet wat ik zocht. En ik denk dat heel veel mensen dat gevoel kennen.

Mijn reis door spiritualiteit- land vond ik veel praktischer, veel duidelijker. Het gaf mij inzichten en momenten van ‘Oooh…. Doe ik dat daarom?!’ En alles met als startpunt mijzelf, mijn innerlijke proces.

Goed…. Hoe geef ik je een beeld daarbij??

Er zijn heel veel mogelijkheden, waarmee je voor jezelf diepgang kunt vinden in handelingen die je doet, waarmee je inzichten voor jezelf creëert. Zo heb je psychologen en reguliere coaches, maar er zijn ook mensen die deze technieken combineren met hun eigen sensitiviteit en heldere vermogens. Soms zijn het laag drempelige trainingen, soms zijn het yogaleerkrachten of spirituele leraren, soms zijn het één op één momenten, waar je individueel geholpen kunt worden. Ze vragen altijd eigen inzet en je leert er veel van.

Wanneer je gewoon geïnteresseerd bent, meer zou willen weten over intuitie, energie, aura’s en inzicht wil hebben in je patronen zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor workshops, cursussen en zelfs opleidingen met beroepscertificaten. Yoga is er een mooi voorbeeld van, maar er zijn ook mogelijkheden die los staan van de lichamelijke activiteiten.

Intuitieve trainingen en healing opleidingen leren je bijvoorbeeld bij jezelf te blijven, goed gegrond te zijn, je ruimte af te bakenen en je eigen energie te herkennen binnen ruimtes, waar veel andere energieën zijn. Zeker voor sensitieve mensen zijn dit opleidingen met veel inzichten en vaardigheden, waar je in je dagelijks leven veel aan hebt. Een healing opleiding lijkt je voor te bereiden op het geven van healingen. En dat is ook zeker zo! Na een healing opleiding kún je anderen helpen, maar het gaat in eerste instantie evengoed nog om je eigen proces. Het is het opschonen van je eigen energie, waarmee je groeit tot healer. Je leert jezelf een healing te geven en zo je energie regelmatig op te schonen, wat een heel waardevol tool is, wanneer je gevoelig bent voor de energie van anderen. Er is veel verschil in healingen, zo kun je kiezen voor opleidingen als Reiki, waarbij er vaak een externe bron is waar energie uit gehaald wordt, maar er zijn ook healingopleidingen waarbij je enkel je eigen energie in beweging zet of… wanneer je een ander healt, de energie van die persoon weer in beweging zet. Er is dus wel degelijk verschil in de technieken. En het is maar net wat bij jou past.

Bij een afgestudeerd healer kun je vervolgens je energie weer in balans láten brengen, lichamelijke klachten kunnen verlichten, maar wees er wel van bewust dat geblokkeerde energie altijd in verband staat met gedragspatronen. Los je deze patronen niet op… dan keren blokkades gewoon weer terug. Zelf de verandering aan gaan, dat is iets wat je moet willen. Een healer kan jou keer op keer behandelen, geen probleem. Maar misschien wil je een keer de diepte in gaan en de blokkades oplossen?

Een reader is een persoon die zichzelf heeft opgeschoond qua energie en over het algemeen een proces heeft doorlopen van intuïtieve trainingen, healingen en vervolgens een reading opleiding heeft gedaan. Deze persoon heeft zijn heldere vermogens leren inzetten om jou te helpen. Een reader kan contact maken met jouw energie, zodoende blokkades in je systeem opsporen en je daarmee inzicht geven in je situatie, je proces en je ontwikkeling. Heel handig dus, wanneer je niet verder komt. Het kan je net even helpen bij die blinde vlek, die uiteraard iedereen heeft! Sommige readers combineren het met een healing, anderen houden het bij de basis van waarnemen. Sommige readers ‘checken’ zelf in op jouw energie, anderen gebruiken gidsen, engelen, of andere lijntjes…

Zelf een opleiding tot reader volgen kan ook. Want iedereen heeft deze heldere vermogens. Tijdens een opleiding tot reader schoon je je heldere vermogens en intuitie op. Welke opleiding je gaat doen hangt af van jouw interesse. Wil je readen, puur vanuit je eigen vermogen, met de mogelijkheid gidsen in te zetten? Wil je contact maken met engelen of entiteiten?

Een medium maakt contact met ‘de andere kant’ of een specifieke vraag. Bij een medium kun je terecht, wanneer je vragen hebt over overledenen of iemand die in je leven is. Het kan dus wat meer buiten jezelf liggen. Een situatie of een andere persoon behoort tot de mogelijkheden. Al kan een reader dat vaak ook…. Een reader is over het algemeen meer gericht op innerlijke ontwikkeling. Een medium heeft wat meer aandacht voor jouw vraag in het moment. Personen die zichzelf medium noemen hebben deze gave veelal van jongs af aan, ze konden er niet omheen of ze hebben op latere leeftijd ontdekt dat ze mediamieke gaves hebben.

Wat ik heb ervaren de laatste jaren is dat sommige mediums niet geloven dat de mediamieke gaves aan te leren zijn. Er is dus soms een verschil in visie.

Waar je tijdens intuitieve trainingen en readingopleidingen je heldere vermogens opschoont en er van uit gaat dat iedereen ze heeft, heb je met mediumschap regelmatig te maken met ‘aangeboren gaves’. Niet ieder medium heeft dan ook een opleiding gevolgd. Veel mediums varen op de aanwezigheid van hun gaves. Het is aan jou wat je prettiger vindt en hoe je er zelf over denkt. Mijn persoonlijke ervaring is wel dat een reader, die zijn vermogens heeft opgeschoond je eerder zal stimuleren zelf je vermogens op te schonen, hij of zij zal je bewust maken van de mogelijkheid zelf aan de gang te gaan met energie. Hij of zij heeft dus ook geleerd zijn readee te begeleiden. Een medium kan je daarentegen juist weer antwoorden geven, waar je soms naar snakt. Bij een reader is het antwoord niet altijd specifiek. Een reader kijkt wat ontwikkelingsgerichter, een medium kan wat meer ja of nee antwoorden geven. Ongetwijfeld zijn hier uitzonderingen op! Bij readers en bij mediums.

Dan heb je ook nog energetisch coaching. Dit is een vorm van begeleiding, waarbij jij zelf veel werk doet, maar de coach begeleidt jou middels diverse technieken, net als elke andere coach dat zal doen. Enkel deze coach kan energie lezen en jouw blokkades boven brengen, wat een extra dimensie kan geven aan jouw zoektocht. Heel praktisch dus, als je niet weet waar je elke keer op blokkeert. De opleiding tot energetisch coach is een vrij lang project. Deze coaches hebben healing kwaliteiten en readingkwaliteiten. Het is dus een langdurige beroepsopleiding.

De zweverigheid waar men regelmatig naar verwijst, wanneer het gaat om spiritualiteit staat er volledig los van, het staat veel meer in verbinding met de persoonlijkheid van de persoon die zichzelf healer, reader, coach of medium nóemt!

Zo heb ik mensen ontmoet die heel zweverig in het leven staan, die trokken veelal dezelfde types aan. Maar ik ken méér mensen die heel aards in het leven staan en gewoon hebben ontdekt wat al deze aangeleerde spirituele technieken voor ze kan doen. Het zijn leraren, secretaresses, dokters of verkoopsters, moeders, oma’s, schilders of kunstenaars…. Zoveel verschillen er zijn in de wereld, zoveel verschil is er in de spirituele ontdekkingstocht. Dus laat je niet uit het veld slaan door het zogenaamde imago van de spirituele wereld! Zoek gewoon iets wat bij jou past!

all rights reservedPersoonlijk ben ik niet van het zweverige. Energie is voor mij een gegeven, een feit… Iets wat er is, net als de zon, de maan, de sterren… die ene boom. Energie is niets speciaals en personen die het aanvoelen zijn niet speciaal, ze hebben zich enkel gespecialiseerd. Net als een ander dat doet in homeopathie, architectuur, onderwijs… of whatever.
Ik bén dan ook niet spiritueel…. Ik heb interesse in spiritualiteit, net als dat ik dat heb in mode, lezen, schrijven, en zoveel nog meer!

Dus nee… voor mij geen geitenwollen sokken en geen sandalen inderdaad….Tenzij ze super hip zijn!!!
Er is nog veel meer om voor te leven! Het draait dus ook om leven… Niet vanaf een afstandje of in een andere dimensie…. Voor mij staat spiritualiteit voor het hier én het nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *