Jij weet waarom je zou moeten juicen!

We eten echt allemaal te weinig groente en fruit.
Ja, er zijn super healthy guru’s over de hele wereld, er zijn blogs, er zijn boeken vol recepten. We praten in elk talkshow programma over gezonde voeding en elk magazine staat er vol van. Het lijkt alsof gezonde voeding enorm in de opmars is. Maar dat is het niet. We zijn ons zeker meer en meer bewust van onze voeding, we maken stappen in de goede richting, maar het gemiddelde gezin worstelt met de hoeveelheid groente en het aanbod in de supermarkt.

Dus… Jij weet waarom je zou ´moeten´juicen… En… waarom het loont om sap binnen het gezin te brengen, hoe groot de uitdaging ook kan zijn om gezinsleden zover te krijgen dat groene troebele goedje naar binnen te werken…!

De kinderen worden afgeleid door prachtige reclames op de televisie, die precies zo ontworpen zijn dat ze getriggerd worden tot kopen, zodat ze bij ons komen zeuren en smeken.

Je puber wordt dagelijks geconfronteerd met vrienden en vriendinnen die alleen nog maar cola drinken en van het zakgeld wordt snoep, chocolade en chips gekocht.

De kennis is overal, echt overal voor het grijpen, maar op de lopende band van de supermarkt zien we toch vooral ingepakt voedsel. We missen de meest waardevolle voeding voor ons lichaam en we doen het zelf!

Maar waarom sappen? Kun je niet simpelweg de dosis groente en fruit verhogen? Ja, zeker! Dat kan! Sappen is net zo gezond als het eten van RAW groente en fruit!

Maar zeg eens eerlijk…..
Wanneer was de laatste keer dat jij een RAW broccoli at?

Door onze slechte voedingskeuzes, de afgelopen jaren of misschien wel ons gehele leven, zijn onze darmen overbelast, geïrriteerd. Bijna iedereen heeft wel ergens een probleem in zijn spijsvertering. Maag, darmen… Ze zijn lui of uit balans, nemen niet meer voldoende op, parasieten, candida… te weinig probiotica…. We hebben over het algemeen een slechte vertering, hoe gezond je ook bent, en dit zorgt er voor dat we nog maar weinig voedingstoffen opnemen. We lezen meer en meer over de heilzame werking van RAW food. Maar, ik vertel je… wanneer we nu ineens alleen maar RAW voedsel zouden gaan eten, RAW broccoli, of spinazie, dan zouden onze darmen daar in eerste instantie niet heel blij mee zijn. Ze moeten wennen aan de vezels.

Juicing is de ideale manier om de darmen langzaam weer op gang te brengen, je lichaam meer RAW voeding te geven en het zo aan te bieden dat je darmen het rustig aan mogen doen, voor nu!

Met het juicen van groente en fruit geef je je lichaam een voorsprong in de vertering er van. Het juicen helpt je alle voedingswaarde uit groente en fruit te halen, zodat het als het ware al voor- verteerd het lichaam in gaat, direct naar het bloed en de organen. Dit betekent dat je direct kunt profiteren van al het goeds wat groente en fruit je kan bieden, zonder dat je lichaam er heel hard voor hoeft te werken. De sapjes zijn een magische superboost van vitamines, enzymen en mineralen, verlost van de moeilijk verteerbare vezels, waar het lichaam nu nog moeite mee heeft en de vezels die het lichaam sowieso niet kan opnemen.
Heb je toch nog even een motivatie boost nodig?

Dit zijn de voordelen van zo’n heerlijk groot glas juice!

 •  Out of the box! Juicen maakt meer variatie in je eetpatroon mogelijk. Je kunt gemakkelijk groentes toevoegen, waar je normaal gesproken geen raad mee weet, die je ontwijkt of die je er bij de kids echt niet in krijgt. Samen met wat favoriete groentes of wat fruit maak je er een lekkere combi van.
 • Sap heeft een extreem hoge voedingswaarde. Het gaat regelrecht je systeem in, zonder dat er vitamines, mineralen en enzymen afgebroken worden, het vindt zijn weg naar elke cel die het nodig heeft. Echte vitamines en mineralen, die direct herkend worden door het lichaam, niet in een capsulevorm uit een potje ( meestal nog aangevuld met suiker, kleurstoffen of aspartaam).
 • Het versterkt je immuunsysteem. Je kids worden minder vatbaar, steken jou ook minder aan, bezoekjes aan de huisarts zijn nooit leuk!
 • Het leeeft!!!! De groente wordt niet gekookt, verhit of gebakken. Alle enzymen, mineralen en vitamines zijn nog volledig in tact, de levensenergie van de plant is een belangrijke factor voor jouw levensenergie, je neemt het als het ware in je op!! Wat gebeurt er wanneer jij in een pan zou belanden, met kokend water? Ik hoop het wel, maar ik denk niet dat je het lang overleeft… Dit geldt evengoed voor groente! Niet álle vitamines verdwijnen tijdens het koken, maar… de levensenergie verdwijnt wel!
 • Geen stress in de buik! Omdat de groentes en fruit in sap ontdaan zijn van de moeilijk verteerbare vezels hoeft het verteringssysteem geen moeite te doen om te profiteren van al het goeds wat het lichaam in komt. Er is weinig stress voor de darmen, waardoor de spijsvertering geen energie vreet, wat jou en de kids energie oplevert!
 • Minder moodswings! Met meer groentemomenten zul je ervaren dat de bloedsuikerspiegel meer in balans zal zijn en je zult minder piekmomenten ervaren en zodoende minder dipjes..
 • Get into shape met Juice! Met sap kun je perfect de momenten van trek onderscheppen! Minder snacken dus, wat kan helpen bij afvallen. Lichaamsvet kan drastisch verminderen, wanneer je sap bewust in gaat zetten.
 • Detox! Grotere hoeveelheden groentes helpen je automatisch te ontgiften.
 • Burn baby, burn! Sappen verbetert het metabolisme.
 • Geen vriend van ziektes. Het is veel mensen gelukt de symptomen van hun ziek zijn te verminderen.
 • Ten aanval! Het sap gaat het gevecht aan met alle ontstekingen die zich in het lichaam bevinden.
 • Energieboost. Binnen 20 minuten wordt het opgenomen, waardoor het een snelle energieleverancier kan zijn!
 • Blijf scherp! Sappen houdt de hersenen gezond en scherp en bewezen is dat regelmatig juicen de kans op Alzheimer enorm vermindert!
 • Zero Waste. Resten groente die je normaal zou weg gooien, gebruik je nu om te juicen.
 • Geen goed of fout. Wat je ook doet met Juicen, het is altijd meer en beter dan je eerdere levensstijl! Wat je ook doet, 1 keer per week een sapje, of dagelijks, het is altijd goed!
 • Jummie!! Het is vooral zo ontzettend lekker! Bij elke slok voel je dat je je lichaam goed doet, je begint te waarderen wat de natuur aanlevert… Het is zo jummie!

Voor wie denkt dat slim te zijn door richting supermarkt te wandelen… Vergeet het dus maar! We praten over vers geperst sap, homemade!

Overigens is er ook een groot verschil tussen juice en smoothies. Smoothies hebben zeker hun voordelen, ze hebben hun eigen specifieke gezondheidskenmerken, waar ik later nog eens op terug zal komen. Kort gezegd haal je bij sappen heel veel vezels uit het groente en fruit, dat blijft als pulp achter. Bij smoothies is dat niet zo.

Sappen gaan heel snel je systeem in. Smoothies nemen hun tijd. Dat levert een gevuld gevoel, maar het betekent ook dat veel van de vitamines met het verteringsproces het lichaam verlaten, omdat je darmen dus nog niet optimaal werken.. Sap is een powerboost, smoothies leveren je vooral ook veel vezels.

Gezond… zijn ze heus beiden.

Zolang je ze maar vers bereidt en niet uit een pakje haalt!

 

Bij Bol.com

1001004004821974

€ 19,99

9200000032717754

€ 188,99 Zelf gebruik ik al jaren mijn philips juicer, dit is de opvolger van het model wat ik gebruik. Zeer duurzaam in gebruik!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *