Ik geloof

Uiteindelijk willen we natuurlijk allemaal bewijs, het hoeft niet op papier te staan, het hoeft geen wetenschappelijke conclusie te hebben, maar fijn zou het wel zijn, wanneer we in ons hart voelen dat iets absoluut waar is.
Het woord ‘geloof’ is een prachtig woord, maar is niet wat het lijkt te zijn.

Wat jouw geloof lijkt te grijpen hangt samen met een persoonlijk weten. Je zou je niet volledig aan iets onderwerpen, wanneer je niet diep van binnen zou ervaren dat het waar is.

De Christen gelooft niet simpelweg omdat hij een bijbel in zijn handen gedrukt kreeg. Ergens op de weg heeft het leven hem getoond dat zijn geloof getoetst is. Dat geldt evengoed voor de Moslim en ook voor de persoon die spiritualiteit aan het ontplooien is of… voor wie dan ook.

Wanneer je ergens in gelooft, dan is het omdat iets in jou geproefd heeft aan de grondbeginselen.

Er wordt me zo vaak gevraagd of het het allemaal wel waard is, of er worden zo nu en dan zinspelingen gemaakt, waaruit blijkt dat een ander het niet waard vindt. Het is te ingewikkeld, of men wil een bepaalde luxe niet opgeven, omdat wat er tegen over staat niet aantrekkelijk genoeg is.

Wandelen op blote voeten vindt men raar, een voetenbad nemen met magnesium is lastig, je moet immers 40 minuten stil zitten en zo zijn er tal van ondernemingen waarvan mensen vinden dat ik dat geweldig doe, maar zelf hebben ze het geduld niet, zien ze het niet zitten of willen ze er misschien wel helemaal niets van weten.

Er wordt gegrapt, waarom zou je chips en cola willen opgeven? Mensen worden immers steeds ouder, dokters steeds slimmer en er moet nog maar bewezen worden dat al de superfoods en gezonde sapjes, vitamines en mineralen ook daadwerkelijk leiden tot een langer leven.

‘Je leeft maar 1 keer! Geniet ervan!’

Dat ik kan genieten van gezonde voeding lijkt niet in het hoofd van deze personen door te dringen en dat ik helemaal geen hamburger van de Mac Donald lekker kan vinden… ook al niet.
Waarom ik mijn leven inricht, zoals ik het inricht?
Omdat ik er in geloof.

Ik geloof. Ik geloof in energie, in healing, in gezond oud worden. Ik geloof in lessen, karma en energetische contracten. Ik geloof, omdat ik het dagelijks ervaar.

Ik geloof in gezonde voeding, vitamines, mineralen en ontspanning. Ik geloof, omdat ik het dagelijks ervaar.

Ik kan het een ander niet bewijzen, ik heb geen wetenschappelijke documenten die aan kunnen tonen dat mijn ervaring ook waarheid is, dat maakt het een geloof.
Mijn lichaam laat zien dat het werkt. Ieder klein dingetje wat ik voor mijn lichaam wíl doen, wat ik mijn lichaam waard vindt heeft een uitwerking op mijn leven.

Het heeft zich getoond, omdat ik vele malen terug viel, vele malen geen zin meer had in een sapje en hem inruilde voor koffie. Ik vond de magnesiumbadjes vervelend, want ik had wat beters te doen.
Dus…. Ik ken het proces echt!

Ik kan je niet beloven dat je langer leeft, maar dat is mijn doel ook helemaal niet. Het gaat me niet om de duur van het leven, maar de kwaliteit van het leven. Liever word ik 70 jaar in blakende gezondheid, dan dat ik 93 word met een scala aan medicatie. Ja, we worden ouder… keer op keer blijkt het uit de statistieken. Maar kijk ook eens naar de kwaliteit van levens.

We reanimeren tot treurnis toe, we stoppen pillen in de oude lichamen, zodat ze nog eens wat jaartjes voort bewegen.
Waardevolle intelligente mensen worden oud, maar met een scala aan problemen en verlaten deze aarde als levende zombies, die draaien op chemische producten en hulpmiddelen.

Niemand kan je vertellen of dit lot een ieder zal treffen en of gezond leven je van deze problematiek weg houdt. Er zijn genoeg bewijzen dat het verhaaltje niet voor een ieder op gaat.
Net als dat we religie opzij schuiven, aan de hand van wat we mogelijk achten, aan de hand van wetenschap, schuiven we ook het geloof van gezond ouder worden door een gezond leven te leiden opzij. We willen bewijs. Nu…. En de gok wagen willen we niet.

Tot er geen bewijs is strooien we met aspartaam en suiker, eten we nep kaas en nep vetten en stoppen we ons hoofd in het zand voor logica.
23572498_sWas het inderdaad de magnesium die mijn PMS liet verdwijnen? Of de ananas die mijn migraine deed verdwijnen? De vitamine B12 die mijn zenuwen deed ontspannen? Was het de ginseng die mij energie bracht? Misschien was het ook de beweging, het vele water drinken en het uitbannen van E-nummers…Misschien was het het opschonen van mijn energie, middels energetische healingen? Who knows? Maar ik geloof, in deed mijn eigen onderzoek.

Uiteindelijk denk ik dat het toch wel een combi is. Zelf ontdekte wetenschap is het vriendje van mijn geloof.
Ik geloof dat alles wat in mijn lichaam hoort in de natuur groeit. En dat is logica. Mac Donald hamburgers groeien niet aan bomen en cola borrelt niet uit de bron.

Om de motor van mijn lichaam te laten draaien heb ik brandstof nodig. Het maakt niet uit welke brandstof ik er in stop, starten doet het wel. Toch, met goede brandstof loopt het als een zonnetje, met slechte brandstof lijkt het toch steeds weer te haperen.

Ook al start de motor in beide situaties, het is de kwaliteit die het verschil maakt.
En misschien ben jij al wel zo gewend geraakt aan de hapering dat je je niet eens kunt voorstellen dat jouw lichaam ook als een zonnetje zou kunnen lopen?

Het is het geloof…. Het geloof in de optie, het proces…
Het geloof in je eigen getoetste waarheid. Meer is het niet. En of het uiteindelijk zal uitwijzen dat je er gezond oud mee wordt?
Ook dat… is een kwestie van geloof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *