Hoofdpijn, boven op het hoofd?!

Geveld met hoofdpijn, 3 dagen lang. Het begon zachtjes, licht storend, niet heel aanwezig. Omdat ik dagen niet geslapen had, door die stomme verkoudheid, besloot ik extra te gaan dutten. Ik sliep een middag en een avond, een nacht en nog een dag en als ik eerlijk ben… had ik nog kunnen slapen! Was het niet dat ik knettergek werd van de aanhoudende hoofdpijn!

Ik was misselijk, draaierig, duizelig… Mijn ogen waren wazig en het daglicht was teveel. Migraine dacht ik, maar migraine, alhoewel iedereen dat anders meemaakt, komt bij mij meestal vanuit de nek, langs mijn oor naar mijn oog en vaak aan één kant. Deze hoofdpijn had zich genesteld rond mijn 7e chakra, ofwel mijn kruin. Een heel vreemde hoofdpijn, waar ik me eigenlijk totaal geen raad mee wist!

Maar ik liet mij natuurlijk niet kennen, ik heb mijn gehele arsenaal aan trucjes tevoorschijn gehaald! Van etherische olie, tot ademhalingtechniek, van yoga asana tot meditatie, zelfhealing tot water drinken, van liggen tot bewegen en wandelen, van er om glimlachen tot de haren uit mijn hoofd trekken en uiteindelijk zelfs een paracetamol, want hoe natuurlijk ik ook leef…. Er zijn grenzen! Maar deze grens werd verlegd… door de hoofdpijn, want de pijn ging niet weg! Wanhopig ben ik met zonnebril achter de computer gesprongen en ik heb me suf gesurfd en werkelijk ik was knetter chagrijnig… En eigenlijk nog steeds, als ik heel eerlijk ben. Maar mijn hoofdpijn is weg! Ha!

Niet van het surfen overigens, maar wel door de kennis van drukpunten! De oorzaak van de hoofdpijn werd op verschillende websites anders

integrativeworks.com

beschreven, daar ben ik dus niet veel wijzer van geworden, wat wel plausibel leek was de uitleg van deze meneer die beschreef hoe de houding van de nek en het hoofd deze hoofdpijn kon veroorzaken. En dat leek me logisch! Dagen had ik in verband met mijn verkoudheid op een verhoogd kussen geslapen, het had geholpen, absoluut! Maar ik moest wel mijn balans vinden, ik had namelijk de neiging van mijn kussen af te rollen, wat ik inderdaad deed door mijn kin wat op te tillen. Mijn nekspieren hadden het heel zwaar gehad… En dan had ik ook nog eens extra dutjes gedaan! In die houding… handig!

Gelukkig liet deze meneer ook 2 drukpunten zien, waarmee de hoofdpijn te verlichten was en het werkte super! Mijn hoofdpijn was binnen een paar uur volledig weg! Foetsie! Enkel en alleen door deze tip!

Achter op het hoofd, net onder de schedelrand zitten aan beide kanten van het hoofd 2 drukpunten, waar je lichte druk op kunt zetten met je vingers of licht masseren. 2 punten die totaal niet in de buurt komen van de plaats van pijn, waardoor je niet snel zult vermoeden dat je juist daar zou moeten zijn!

Ik was zo blij met deze tip, dagenlang heb ik lopen worstelen met deze vreemde hoofdpijn!
Acupressuur, ik had er heus wel eens van gehoord, maar het wordt tijd me er eens in te verdiepen!

Heb je een andere vorm van hoofdpijn, dan wat ik heb ervaren? De andere hoofdpijnen worden ook beschreven op dezelfde website.

Heb je liever wat documentatie in het Nederlands? Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht bij een publicatie van Lilian Kluivers, waar zij uitlegt hoe je pijn kunt verminderen door de juiste drukpunten te gebruiken. Een echte aanrader! Je vindt haar bijdrage aan Libelle Balance op haar website.

Weg met de hoofdpijn, hallo kennis! Welkom acupressuur….. We gaan je vaker inzetten!

4 Comments

    • Tony! So nice to hear from you! Awesome posts you write, really helpful! Loved to get this message from you, hope people will find you in their search to relief! And thank you for the extra information :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *