Is het nieuws?

Kijk je helemaal niet naar het Nieuws? ‘Nee’. Ook niet het NOS? ‘Nee’. Op de radio dan? ‘Nee’. Kranten dan? ‘Nee’.
‘Niks, noppes, nada…. ‘
Ja, maar… Je moet toch op de hoogte blijven van wat speelt? ‘Ja, klopt, dat moet ik, dat is handig…’
Maar niet via het nieuws…!

Het Journaal, het nieuws of hoe je het ook wilt noemen is voor mij geen nieuws en dus hecht ik er geen waarde aan. Het is een selectief product wat mensen afleidt van wat speelt.

Vergelijk het maar met een wiskundige som. Om de uitkomst van de som te kunnen vinden, zul je de som moeten maken, optrekken en aftrekken, vermenigvuldigen en delen, je zult de wiskundige formule moeten kennen. Anders zul je gewoon nooit tot de juiste uitkomst komen. Het journaal is voor mij hetzelfde als een wiskundige som, waarbij alleen wordt getoond wat de uitkomst is. De formule van de som wordt niet verteld of wordt onoverzichtelijk en verwarrend gemaakt… Zodat je niet begrijpt of leert hoe je de som zelfstandig kunt maken….

Het nieuws is geen nieuws, het nieuws is een televisie programma, wat vaart op kijkcijfers.
Om op de hoogte te blijven van wat er afspeelt in de wereld, zul je achter het nieuws moeten kijken. Als het ware naar de formule….
Wat zorgt er voor dat dit gebeurt? Waar komt het vandaan? Op het moment dat het ín het nieuws komt, of ín de krant…. Dan is het geen nieuws, dan is het slechts de uitkomst van iets wat al tijden aan het broeien is… Altijd.

Ik vind mijn informatie over de hele wereld in de ‘formule’…. Ik zoek de plekken waar het broeit en lees mijzelf in, op internet, artikelen, maar ook boeken en lezingen. Zodra de uitkomst van deze informatie in het nieuws naar voren komt is het negen van de tien keer al oud nieuws óf het is een ongelukkig toeval, wat vaak ook weer voort komt uit onderliggende processen…. Hoe naar de situatie dan ook is, want ik heb zeker medeleven voor anderen, wie het overkomt… Het blijft voor mij een optelsom van andere zaken.

‘Een hond bijt nooit de hand die hem voedt….’

Dacht je dat de overheid de hoogste macht was? Dan is dit het échte nieuws…. Dat zijn ze niet.
De overheid als regering bevindt zich ónder een groep zéér rijke mensen, die baas zijn van de banken, de uitgave van geld. Zij bepalen hoeveel geld er in omloop is, niet de overheid. De overheid léént van hen, staat dus in de schulden bij hen. Verder zijn ze ook eigenaar van alle sectoren en multinationals op de wereld. Ze hebben dus enorm veel invloed op alles wat ons bezig houdt. Ze domineren dus het geld, maar ook het nieuws en de farmaceutische industrie én ze sponsoren politieke campagnes, ze duwen personen naar voren bij verkiezingen, die hun belangen zullen blijven beschermen.

Voor hen heeft alles een winstmarge. Ze bevinden zich nooit op gebieden waar geen geld te halen valt, hun doel is winst…. Altijd. En hoe creëer je winst? Door ervoor te zorgen dat mensen afhankelijk blijven van jóuw product. Dat is in alle economische, kapitalistische, lagen zo… De plaatselijke supermarkt, de drogist, magazines…. Maar dus ook medicijnen en ziekenhuizen, tabak, en zelfs het nieuws.

Wanneer je weet dat deze groep rijken ook alle televisiestations in handen heeft, dan begrijp je zodoende ook dat deze groep invloed heeft op alle persberichten, die de wereld in gaan. Gewoon simpelweg omdat zij boven alles staan, boven de bedrijven, de overheden, de banken, alles…. Dan begrijp je ook dat deze persberichten geen nieuws zijn, maar enkel informatie is die zij naar buiten wíllen brengen, waarvan zij toestaan dat het naar buiten komt…!

22347913_sVroeger was journalistiek onafhankelijk en onderzoeksgericht, het nieuws werd gezocht, opgesplitst en uitgezocht. De uitkomst hiervan…. Dát was het nieuws. Tegenwoordig is het nieuws in handen van multinationals en het nieuws is niet meer dan de uitkomst van opgestelde persberichten, welke herhaald en herhaald worden. Er wordt van elkaar gekopieerd. Hoe handig!

Het nieuws is dus geen nieuws. Het is de uitkomst van een som. De uitkomst van een formule, die men wel kent, maar die men liever niet met jou deelt, omdat wanneer je deze formule leert je zult ontdekken dat de uitkomst van de som, die keer op keer getoond wordt, niet klopt.

Je zult de som zelf leren maken en tot andere eindconclusies komen en je zult zien dat de informatie die aan mensen getoond wordt…. Niet klopt. En je zult mensen willen onderwijzen, je zult ze willen vertellen dat de som anders gemaakt moet worden, om het juiste antwoord te krijgen… En daar zit niemand op te wachten… Althans… Ik wel… Ik zit daar wel op te wachten, tot iedereen de som op de juiste manier gaat maken, maar de grote groep elite niet!
Want vanaf dat moment zul je hun informatie niet meer voor lief nemen, wat jou niet meer afhankelijk zal maken van hun product, waardoor zij minder winst zullen maken en hun rijkdom zal verminderen.

Wie het geld heeft heerst. Wie het geld heeft kan alles kopen, producten, maar ook invloed. Invloed in elke laag van de maatschappij. En wie invloed heeft in elke laag van de maatschappij kan alles om zijn vingertje draaien. Ook het nieuws.

Nieuws…. Is dus geen nieuws.
Het echte nieuws én macht begint bij psychologie. Leer begrijpen hoe de psyche werkt en je kunt elk persoon, mits je dat slim aanpakt, inpalmen. En dat wordt ook gedaan.

Het echte nieuws vind je door vóór te lopen op de uitkomst van situaties, die uiteindelijk in het nieuws getoond worden. Zelf de psyche van de mens leren begrijpen, zelf leren begrijpen hoe de geldstroom werkt, hoe macht werkt. Overzicht krijgen over alle facetten van het leven en dat lukt niet door te reageren op het moment, maar enkel door je nieuwsgierigheid te volgen. Triggert mijn bericht over het nieuws je, omdat ik praat over een groep elite? Volg dan je nieuwsgierigheid en zoek uit wat ik daarmee bedoel en wacht niet tot de uitkomst daarvan in het Journaal komt.
Ga op onderzoek en volg je gevoel.
Het zal niet altijd zo zijn, dat wat je leest klopt. Het zal niet altijd zo zijn dat elke deskundige je alle informatie zal geven en niet altijd kom je op de juiste website. Ook buiten het nieuws wordt informatie naar voren gebracht om te misleiden en je zult moeten leren scheiden, leren filteren… Maar dat komt vanzelf!

5191795_sIk ben een surfer en ik bevind me over de hele wereld, om mijn informatie te vinden. Ik kan getriggerd worden door kleine opmerkingen om mij heen en wil dit uitzoeken voor mijzelf. Doordat ik zoveel lees wordt de wereld overzichtelijker en heb ik mijzelf de wiskundige formule tot de uitkomst van de som, de uitkomst van het nieuws aangeleerd en daardoor heb ik geleerd dat de uitkomst negen van de tien keer heel anders is dan getoond wordt. Nieuws is voor mij propaganda , televisie is voor mij propaganda en dat is de reden dat ik er bij uit de buurt blijf.

Los daarvan interesseert het me werkelijk geen ‘piep’ wat bijvoorbeeld een Yolanthe uitvoert…Maar dat is weer een heel ander verhaal.. ;)

Nogmaals, niet alle informatie circulerend op het internet is correct, maar er zijn wél startpagina’s om je zoektocht te beginnen. Ze zijn zeker handig wanneer je de route nog niet kent. Blijf altijd alert, ga op onderzoek!

Word je eigen journaal en blijf open minded… Kráák die formule!

Websites om je eigen nieuwszoektocht te starten…
Earth- Matters
Nieuwe Media Nieuws
Hoe zit het nu echt?
Want to know
Marcel Messing
Het echte nieuws.site-nl
Gewoon-nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *