Hennep is een groente

Voor wie geregeld in mijn Etsy shop komt, of weet wat ik nog meer doe naast Blissings, is het vast op gevallen dat ik graag met Hennep werk. De shop is vrij leeg op dit moment en dat heeft twee redenen… Dat is Blissings uiteraard, omdat mijn focus hier op dit moment ligt, maar het is ook hennep wat de oorzaak van het probleem is. Hennep is duur, moeilijk verkrijgbaar en dat is ontzettend jammer en zo onnodig!

De redenen dat ik graag met Hennep werk is omdat het ongelooflijk milieuvriendelijk is en het onze aarde juist goed kan doen. Hennep is heel duurzaam en gigantisch sterk en los daarvan is het ook nog eens 100% natuurlijk en heeft het geen bestrijdingsmiddelen nodig tijdens de groei. Het is gemakkelijk op een natuurlijke manier te verven, wat het geheel tot een heel vriendelijk eindproduct maakt.

Hennep is kort gezegd een gewas wat altijd biologisch zou kunnen zijn, in tegenstelling tot katoen, waar we mee dood gegooid worden. De katoenproductie is ontzettend belastend voor onze aarde (en de katoenplukkers), er worden heel veel chemicaliën gebruikt tijdens de groei en het verwerkingsproces, de enige optie voor katoen is eigenlijk biologisch…. Maar dan nóg vraagt het enorm veel zorg, onderhoud en water, katoen is namelijk heel gevoelig voor ongedierte. Er zijn grote plantages nodig voor kleine opbrengsten, wat uiteindelijk dus helemaal niet zo milieuvriendelijk is.

Hennep daarentegen is geweldig, maar het is wel volledig in het verdommenishoekje gegooid en onterecht!

Nog geen eeuw terug stonden de weilanden niet vol met spruitjes, maar met Hennep. Een gewas wat al eeuwen, zelfs duizenden jaren als belangrijkste gewas geteeld werd en verwerkt werd tot producten als touw, papier en textiel. De zaden waren voeding voor mensen en dieren en werden tot hoogwaardige olie geperst. Een olie die men in de keuken kon gebruiken, maar er werd ook lampolie van gemaakt, zeep en het was zelfs een ingrediënt in verf. Een natuurlijk product, wat kon groeien zonder bestrijdingsmiddelen.

Tegenwoordig is dat heel anders. Hennep ofwel Cannabis Sativa wordt altijd samen met ellende naar voren gebracht, vaak zelfs in één zin.

Jammer is dat, want er bestaan net zoveel soorten Cannabis als dat er mensen zijn, soorten die absoluut niets te maken hebben met het roken van Cannabis. En toch hebben we een geweldig product laten verdwijnen door opgelegde angst én door de invloed van de multinationals in de olieindustrie. Polyester en kunststof wisten zich slim binnen de markt te bewegen, door goedkoop met hun alternatief te zijn, kassa voor de rijksten der rijksten! Niet rekening houdend met het milieu of de gezondheid van mensen en dieren.

Langzaam aan begint Hennep weer terrein te winnen, maar het vecht tegen enorme vooroordelen. Enkel het woordje Cannabis of Hennep doet mensen terug deinzen…. Men denkt direct… Oeh… drugs.

Er bestaan inderdaad varianten van de Cannabis plant met eigenschappen die je kunt roken en ik zal niet ontkennen dat daar wel eens overlast uit komt. Maar….dan nog..

Wees eens eerlijk.. Drink jij nooit een wijntje? En kun jij dat niet gewoon in de supermarkt kopen? Is dit wijntje gezond voor jou? Wordt er moeilijk over gedaan óf heeft het het imago van ‘gezelligheid’? Zijn er geen mensen die alcohol misbruiken, niet meer weten wat ze doen en overlast creëren? Zijn er niet heel wat mensen die hun lichaam kapot drinken? Hun lever? Waarom dan….
Waarom kan men wijn en bier geheel legaal kopen, zonder poespas, en kijken mensen mij gezellig aan met de vraag ‘Wijntje?”

Velen van ons gebruiken medicijnen, dagelijks. Antidepressiva… dagelijks.
4976846_sVelen van ons geven onze kinderen Ritalin, dagelijks…. Veel van onze medicatie kan bestempeld worden als drugs. Medicijnen die de hersenen beinvloeden, wat mensen emotioneel afzwakt, waarvan niet bekend is wat het met de hersenen en de hersenstam kan doen op langere termijn, waar de uitkomsten van onderzoeken tot nu toe niet zo positief over zijn. En toch doen we het ….. Maar een joint, afkomstig van een plant…. Oei, oei, oei…!

Het is onzin.

28522542_sEn ik ben hier niet om te beoordelen of je de medicatie nu wel of niet zou moeten innemen en ik zal ook niet zeggen dat het dagelijks roken van cannabis nou zo goed voor je zal zijn, dat is aan iedereen voor zich. Maar je kunt het één niet goedkeuren en het ander afkeuren, de pot verwijt de ketel dat ie….. zwart ziet.

En wanneer we alcohol nu zouden laten verdwijnen uit winkels, het zouden centreren op bepaalde punten, het illegaal zouden laten zijn, dan zouden we de overlast gaan merken, gaan ervaren… De overlast uit wiet heeft niets te maken met de wiet. Maar met het beleid.

Raar zo’n politiek statement op Blissings… maar ik kan er niet omheen. Er zijn heel veel mensen die heel verantwoordelijk om gaan met het roken van wiet. Zij roken het voor de gezelligheid, zo nu en dan, net zoals jij jouw wijntje drinkt.

Ik ben niet tegen wiet, ook al heb ik er zelf helemaal niets mee. Ik rook niet en het inhaleren van wat dan ook trekt mij absoluut niet aan. Maar wat ik wel weet is dat ik alcohol misschien nog wel erger voor het lichaam vindt dan Cannabis. Wiet roken helpt heel veel mensen met hun pijn of geestelijke problemen, als medicijn, alcohol doet dat niet….Nooit!
En toch mag er reclame gemaakt worden voor alle varianten van alchohol, het wordt getoond en gezien als gezelligheid. Maar… wiet is verkeerd….!

Hmm… Misschien heeft het er mee te maken dat mensen ziek worden van alcohol en ziekte ‘als concept’ winst oplevert voor de farmaceutische industrie? Hennep geneest op een natuurlijke wijze, waardoor men niet afhankelijk is van medicatie… Stttt…. Zip it!

Hennep dus…. Hennep is een heel veelzijdig product, je kunt er alle kanten mee op en er zijn talloze hennepplanten die niets te maken hebben met de variant die je kunt roken. En toch is productie met hennep nog steeds zeldzaam, laten we er voor zorgen dat het zich kan herstellen, voor ons bestwil. Voor de aarde, voor onze gezondheid!

8195791_sHennep is goed voor het milieu en de gezondheid van mens en dier.

  • Het herstelt het land waar het op groeit, het hernieuwt de grond en geeft het weer leven.
  • Het groeit snel, binnen 3 maanden is het 4 meter hoog. En vervolgens kan er weer opnieuw gepland worden, want de bodem raakt niet uitgeput, Hennep voedt de bodem.
  • Het is niet belastend voor het milieu en kan groeien zonder bestrijdingsmiddelen.
  • Een hennepplant haalt meer koolstof dioxide en vervuiling uit de lucht dan 4 bomen.
  • Hennep kan gebruikt worden voor brandstof en papier en kan plastic vervangen, dat was in de jaren ’40 al bekend.
  • Het juicen van de Hennepplant heeft al meerdere keren laten zien dat het tumoren kan laten verdwijnen, dat het kanker aanpakt, zelfs bij mensen die uitgedokterd waren, maar ook vele andere ziektes zoals MS en chronische aandoeningen verbeteren door het regelmatig juicen van de plant. Of noemen we het dan een groente? Als het niet zo’n toestand was, niet zoveel vooroordelen had en mijn kinderen met de rug aangekeken konden worden, dan had ik morgen een grote hennepplant in mijn tuin, ik zou hem dagelijks juicen, net als tarwegras… En dat…. zouden meer mensen moeten doen!
  • Hennepzaden en hennepolie en andere vormen van voeding zijn gelukkig weer algemeen geaccepteerd. Supergezond, maar helaas ligt de prijs nog heel hoog, omdat we zo’n raar beleid hebben rondom de teelt van Cannabis in het geheel.

Kortom…

Hennep kan gebruikt worden in de bouw, als brandstof, als textiel, als voeding, als medicijn. Bomen hoeven niet meer gekapt te worden voor papier, Hennep groeit veel sneller, dan dat een boom groeit en in dat groeiproces doet het de aarde niets anders dan goed! Hennep maakt ontzettend sterke, duurzame, ecologische textiel. Hennep is dus een geweldig alternatief en kan alles herstellen wat de katoenproductie op dit moment kapot maakt… En toch…

Een lapje stof van gewoon katoen kost je soms maar €2,-, een lapje Hennep kost je €40,-

Ergens klopt het niet, ik weet het… en jij ook…

 

Photocredits: Hennep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *