Column: Henna Wellness

12758673-mooie-vrouw-in-spa-salonZo nu en dan heb je dat… dat je jezelf gewoon even wilt verwennen.. Gewoon een maskertje, een crèmepje, lekker even in de zon of een kleurtje in je haar.. Sinds enige jaren doe ik, zoals een beetje overduidelijk wordt voor een ieder die mij een beetje kent of volgt, veel moeite om gifstoffen buiten te sluiten en dus geen kleurtje in mijn haar. Maar ja… Zo nu en dan heb je dat.. dat je jezelf gewoon even wilt verwennen.

Dus dan koop je Henna… kleurloze Henna, om wel precies te zijn. Logica, lijkt mij! Ja…

Kleurloze Henna. En op een of andere manier verwacht ik.. vraag me niet waarom.. dat kleurloze Henna exact eender werkt als de haarkleuringen die ik vroeger nog wel eens uitprobeerde, zo uit het schap van de drogist. Dat ik het zelf aan moest maken, dat vond ik logisch. Tja.. wie natuurlijk werkt, die weet onderhand wel dat dat allemaal niet kant en klaar kan zijn. Dus kleurloze Henna ook niet. Een schaal, kokend water en een vork staat er op het pakje. Roeren tot een crème- achtige substantie… Ik gooi alles bij elkaar, maar wat ik onder crème- achtig versta, dat verstaat de fabrikant niet onder crème- achtig. Ik moet mijn best doen te roeren, het is een sterk goedje! Met mijn stinkend wondermiddel vertrek ik richting douche.

29546519-Bewapend met handdoek en borstel sta ik voor de spiegel en kijk naar mijn wondergoedje. Mijn hand zoekt een flinke kwak Henna en ik besluit de puntjes van mijn haar als eerste te doen, want daar kan het wel de meeste verzorging gebruiken, daar mag het wat langer in blijven zitten. Maar fout.
De Henna koekt direct de haren aan elkaar als een vaste massa klei en ik krijg ze niet meer uit elkaar getrokken. Oeps.. Komt dat ooit nog goed? Maar dapper zet ik door, we zullen het zien. Met klodders Henna- klei weet ik nog net tussen de haren te komen aan de bovenkant van mijn hoofd, ik sla wat en ik kneed wat net zolang ik het vermoeden heb elk haartje bereikt te hebben. Er valt geen weg meer te begaan met mijn haar, het is een grote aangekoekte massa klei… en het stinkt. Ik maak me zeer ongerust over de gevolgen over 20 a 30 minuten, krijg ik dit er ooit uitgespoeld en als ik het er uitgespoeld krijg, krijg ik dan in hemelsnaam nog een borstel door mijn haar of heb ik een soort getoupeerd kapsel waar de schaar in moet?

Gelukkig valt het mee. Het kost wat spoelwerk, uit mijn haar en de gehele ondergekleide douche, en een crème- spoelinkje, maar het gaat er uit. Althans de Henna- klei….. Niet de geur! En ook al komt het niet van dezelfde plant, mijn haar ruikt verdacht veel naar een joint! Hmmm en hoelang zal dat duren?

Die nacht droom ik van mijn haar dat ontzettend kort en uitgevallen is. Ik loop met korte haren rond en baal daarvan, ik zie mijzelf meerdere keren in ruiten en spiegels, het moest er af… De schaar er in… Alles de schuld van de Henna.

Maar als ik de volgende dag wakker word is de nachtmerrie voorbij. Mijn haar stinkt inderdaad nog steeds, maar het is supergezond, stralend en…. lang.. Pfieuw..

Nu dansen mijn lokken in de zon, helemaal gelukkig en vrolijk door Henna! … althans..

Die wietlucht blijft verdacht…!

 

Fotocredits:123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *