Heeft jouw wortelchakra een blokkade?

Een goede gronding is essentieel voor de gevoelige mens, zonder goede gronding, zonder connectie met de aarde ben je sneller uit balans, sneller uitgeput én gevoeliger voor emoties en stemmingen van anderen. De kans is groot dat je dat wel weet, inmiddels, de kans is óók groot dat je je uiterste best doet om te aarden, maar dat je binnen no time de connectie weer verloren bent.

Wat nu als het niet aan jouw wilskracht ligt? Misschien ligt het wel aan een blokkade in je onderste chakra, die er voor zorgt dat je de verbinding niet behoudt!

Onze eerste chakra, het wortelchakra, is verbonden met de aarde. Het is een chakra wat heel erg gericht is op overleving en de materiële wereld, onze plek hier op aarde. Het wortelchakra ontwikkelt zich in de vroege kinderjaren, wanneer er daar iets mis gaat is er al snel een onbalans die heel je leven mee gaat. Heb je problemen met hechten, veiligheid of heb je overgewicht? Grote kans dat je wortelchakra niet optimaal presteert! Maar het chakra is evengoed ook de drijfveer van ons materiële bestaan, een goed ontwikkeld eerste chakra zorgt voor balans in geven en nemen, geldzaken en gevoelens van veiligheid.

Een belangrijk chakra dus, voor ons bestaan, ons welbevinden en…. onze positie in de wereld.

Los daarvan is het ook dé energetische verbinding, die overmatige energie afvoert en ons ook weer oplaadt door contact te maken met de energiebron van de aarde.
Voor wie nog niet zo bekend is met chakra’s en energie kan dit al snel zweverig klinken, maar denk maar eens aan je huis. Het energiesysteem in ons huis is geaard, we hebben een aardlek- schakelaar, die er voor zorgt dat een teveel aan energie, elektriciteit, linea recta de aarde in verdwijnt, zodat ons huis niet onder grote spanning komt te staan en apparaten ontploffen.
Het wortelchakra is onze aardlekschakelaar, het houdt ons gezond, het laadt ons op met helende energie en voert straling van ons lichaam af.

Nu hebben we sowieso wat problemen met die verbinding, we leven op rubberen schoenen, ons huis heeft laminaat, ons lichaam heeft geen direct contact meer met de aarde. Daarmee hebben we onze lijfelijke verbinding al verprutst. Gelukkig kan onze energetische verbinding makkelijker contact maken met de energie van de aarde, maar ook daarin kunnen veel blokkades ontstaan, waardoor je veel gezondheidsproblemen kunt ervaren.. Wanneer je wortelchakra geblokkeerd is kun je je energie niet meer goed kwijt en de helende energie van de aarde kan jou ook slecht bereiken.

Loop jij geregeld tegen problemen aan waar je van uit balans raakt? Lukt het je maar niet om te aarden, of ben je snel bang? Ervaar je veel financiële problemen, wat je ook doet? Misschien wordt het eens tijd een blik te werpen op je eerste chakra.

Heeft jouw wortelchakra een blokkade?

 • Je bent veel moe, uitgeput.
 • Je krijgt dingen maar niet gedaan, je ervaart problemen in discipline en hebt de neiging enkel de leuke dingen te willen doen.
 • Je bent snel geïrriteerd.
 • Je hebt het gevoel dat niemand je ziet, dat niemand aan je denkt.
 • Je maakt je veel zorgen over het leven of over je carrière.
 • Je bent angstig, de wereldproblematiek ligt op je schoot en van daaruit handel je. Je bent je niet bewust van jouw eigen cirkel in de wereld, alles komt bij je binnen als een bedreiging.
 • Veel behoefte aan ‘kopen’, geld omzetten in spullen geeft je een gevoel van controle, een gevoel van veiligheid en het heft je onrust op. Nieuwe spullen zorgen ervoor dat je balans ervaart.
 • Je wordt steeds egoïstischer, je hebt sterk het gevoel dat je daar ook het recht toe hebt, je wilt de eerste zijn met alles en bent bang overgeslagen te worden, wanneer iets verdeeld wordt. Anderen doen dat toch ook?!
 • Je hebt problemen met voedsel. Of je zoekt naar controle en je slaat door in gezondheid, of je eet overmatig en hebt te maken met overgewicht. Ook cravings zijn een teken van een verstoring van de balans.
 • Je komt niet tot bewegen/ tot actie.
 • Je voelt je geregeld ‘niet van deze wereld’, een beetje donzig in het hoofd.
 • Nerveus zijn is je niet onbekend.
 • Je kunt een afstand voelen tussen jou en je geliefden, je kunt jaloers zijn of juist ‘gevoel’ missen, waarvan je weet dat het er wel zou moeten zijn.
 • Warrig zijn. Ongegrond zijn geeft onzekerheden en onrust, je krijgt de dingen maar niet helder.
 • Je kunt slecht focussen.
 • Lichamelijke klachten zoals o.a. rusteloze benen, zere benen, pijnlijke onderrug, duizeligheid, vermoeidheid, overspannen zijn en veel hoofdpijn.

Al deze kenmerken komen je vast niet onbekend voor, het is namelijk een wereldwijd probleem. Veel mensen hebben op dit moment blokkades in hun wortelchakra en die blokkades liggen niet altijd alleen maar in het verleden. Er wordt door media, overheden en bedrijven veel ingespeeld op angst… en angst is een directe aanval op het wortelchakra. Er wordt veel geld aan verdiend en er worden veel kansen gecreëerd om de vrijheden van mensen in te dammen. Oorlogen zijn van alle dag, ze draaien allemaal op onbalans in de eerste chakra’s. Speel in op de angsten van de mens, speel in op de onbalans van veiligheid en men wordt blind voor de waarheid.

Onze wortelchakra krijgt nogal wat ‘klappen’ te verduren met al het nare nieuws om ons heen… en de onbalans die we toch al hadden begint direct zijn tol te eisen. Het uit zich in ons gedrag in het nu en in de toekomst. De aandacht komt te liggen op overleving, een heel primair denkpatroon, waar weinig ruimte voor tolerantie is. Weg evolutie!

Opgroeien zonder onbalans in ons wortelchakra is bijna een utopie, weg blijven van alles wat de onbalans creëert in de huidige maatschappij vraagt ook al enorm veel van je, maar…. het opruimen van de blokkade kan wel, doen dus!!

De blokkade van je wortelchakra opruimen is makkelijker dan je denkt, het vraagt enkel wel om blijvende veranderingen in je leven. Zorg voor je gezondheid, zorg voor je balans en daarmee zorg je ook voor balans in de maatschappij, alles is immers energetisch met elkaar verbonden.

Hoe?

Denk aan energetische healingen op het chakra, geluidhealingen en binaural beats, maar je kunt het ook veel aardser houden door fysiek te gaan gronden.
Hier lees je meer over hoe je dát doet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *