Happy Blue Monday!

Blue Monday, het is weer zo ver! De maandag van de laatste volle week van januari grijpt wereldwijd om zich heen. Of het nu is omdat goede voornemens wat mislukt zijn, of omdat de zomer nog zover weg lijkt, velen van ons ervaren wat depri gevoelens rond deze periode.

De Britse Psycholoog Cliff Arnall vond zijn formule wetenschappelijk genoeg om te kunnen voorspellen op welke dag de meeste mensen het handdoekje in de ring gooien. Depri buien, neerslachtige gevoelens, melancholiek of treurig, volgens Cliff is vandaag de meest depressieve dag van het jaar… Blue Monday of deprimaandag voor ons Nederlanders.

Oh… en ik kan je natuurlijk bestoken met míjn deprimaandag, dat zou kunnen, lekker vanuit mijn eigen ervaring babbelen en oooh wat zou dat een keer lekker zijn, maar nee… Daar zit je niet op te wachten! En ik eigenlijk ook niet, want niets is erger dan je depri gevoelens uitspreken, uitstrooien, en morgen wakker worden met een stralende zonnige dag en ontdekken dat alles, wat je gisteren er uit floepte, vandaag verdwenen is!
Veel beter is het je gevoel te accepteren voor wat het is vandaag, zonder daar een oordeel aan te geven en weten dat de zon altijd weer zal gaan schijnen. Zelfs na Blue Monday!

Ik zou je vandaag willen vertroetelen met wel 1000 positieve affirmaties, maar wanneer je je wat lusteloos voelt heb je toch helemaal geen zin om te lezen… toch?!?!

Nee, veel beter deel ik dit filmpje met je! De gebruiksaanwijzing voor een slechte dag!
Ik zou zeggen… kruip lekker op de bank met een kopje thee en pak er een koptelefoon bij, want dit is zo’n filmpje wat je niet half wilt kijken, maar volledig in je op wilt nemen… tot in detail!

Blue Monday…. Pffff… dat klinkt toch vreselijk depressief? Laten we de dag lekker omdraaien met een motiverend momentje voor onszelf!

Happy Blue Monday!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *