En dat was een dagje detox voor mijn haar!

Oke, goed… Dus mijn haar is er af! En ik ben er zo blij mee, ik kan weer slapen zonder vlecht of staart, geen elastiek of dikke bobbel in mijn nek, mijn haren die in mijn gezicht dansen…Een heel nieuw leven!

Voor ik naar de kapper ging heb ik overwogen mijn eigen natuurlijke producten mee te nemen, maar daar was toch een klein beetje schaamte nog, dus dat heb ik niet gedaan. Vervolgens dacht ik… Zal ik alvast mijn haar wassen??? Gewoon thuis? Maar ook dat heb ik niet gedaan. Ik bedacht me dat die ene keer gewone shampoo, en de  andere producten van de kapper, niet zo’n enorm probleem zou zijn…

Maar …….Ooooh…. pfff….. Dag 1… Net bij de kapper weg, in de middag.. Mijn haar zat perfect! Gekruld, en leuk en glanzend…Te leuk om direct mijn haar weer te wassen, om al de shit er uit te krijgen…( wat versteving hier en daar… niet eens zo bijzonder overigens).

Dag 2 werd al wat minder… Kriebels, wat vette hoofdhuid..

De ochtend van dag 3… wat een ramp! Dat mijn haar een klein beetje vies kan worden op dag 3, na het aanbrengen van al die spulletjes van de kapper, dat is tot daar aan toe, maar dit was absurd! Het hing met strengetjes langs mijn gezicht, zo vies dat het was! En ik herinnerde me wat de kapper zei tegen een een andere dame in de kapsalon: ‘Wij willen tegenwoordig ons haar dagelijks wassen’.

Ehm.. ja… maar ik niet dus! Met het gebruik van de kappersproducten begrijp ik nu wel waarom ze dat willen! Ieuw! Onder de douche dus en haren wassen.

Na 2 keer wassen met mijn Low- Poo shampoo ( als je niet weet wat dat is… check hier mijn blog) dacht ik mijn haar eindelijk schoon te hebben. Maar eenmaal opgedroogd bleek dat niet het geval. Het was nog steeds viezig en vettig. De producten waren er nog niet uit! Tijd voor een goede detox dus!

Ik ben op zoek gegaan naar detox alternatieven, maar die waren vrij duur en vaak chemisch. Wat me wel opviel is dat veel Detox shampoos zeezout gebruiken als hoofdingredient. En dus, omdat ik nog een lange dag voor de boeg had en ik mij toch écht heel vies voelde ben ik opnieuw de douche in gerend, met in mijn handen een flinke scheut zeezout.

Keltisch zeezout1bronIk maakte een mix van mijn keltische zeezout met mijn low poo shampoo( dit keer van Dr. Organic). Om en nabij 3 delen zout en 2 delen shampoo. (Maar ik moet bekennen dat ik heb gegokt. Ik deel het toch met je want het werkte geweldig!)

Het was wel lastig verdelen, het zout voelt raar op de hoofdhuid en heeft een wat scrubbend effect, wat op zich natuurlijk echt een goede detox  kan zijn voor de hoofdhuid. Door toevoeging van de shampoo verliep dit uiteindelijk toch goed.

Mijn haar is nu crispy clean…! Het moet wel volledig herstellen van alles wat is gebeurd, het heeft een licht trauma en mijn slag is weg… Ik weet nog niet hoe ik de volgende keer mijn kappersbezoek aan zal gaan, dit was niet echt iets waar ik op zat te wachten! Voor mijn gevoel moet ik nu opnieuw een ontgiftingsperiode in, het is nu dag 2 na mijn detoxshampoo dag en mijn hoofdhuid zoekt echt naar balans… Het is weer doorbijten dus! En dat na één bezoekje aan de kapper!

Maandenlang was ik mijn haar al met Low Poo en No Poo. Nooit problemen met het uitwassen van natuurlijke haarproducten. Voor mij is het wederom een bewijs dat ik goed bezig ben met de zachte alternatieven die natuurlijke shampoos en haarproducten bieden. Eén keer wassen met reguliere shampoo en mijn hoofdhuid is volledig uit balans! Mijn detoxdag en het vele keren wassen hebben daar natuurlijk ook niet bij geholpen.

Een nieuwe start met schoon haar, zonder  parabenen en andere troep. Op zoek naar producten die beter passen bij mijn wat kortere haar. Ik hou je op de hoogte! Wil jij alle producten uit je haar wassen?

Gebruik zeezout! Een dergelijke detox schijnt overigens niet goed om elke week te doen, 1 x per maand is wel de max en met natuurlijke producten heb ik het dus eerder nog niet nodig gehad.

Wil je starten met No Poo of Low Poo? Lees mijn blog en was ook eerst alle troep uit je haar, je weet nu hoe :)

 

 

 

 

2 Comments

 1. Lieve,
  Wat een gedoe he, ik herken.
  Een alternatief is een “natuurlijke” kapper, bijv. Haarzuiver in Den Haag, zij werken met natuurlijke producten.
  Je kunt ook i.l.v. zeezout baking soda gebruiken (bij de toko, oranje pakje)
  Kijk op google hoeveel mogelijkheden je met dit product hebt.

  Succes en dank voor je blog.

  Shirley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *