Gun jezelf de perfecte affirmatie!

Affirmaties zijn geweldig, kleine overtuigingen die veranderingen kunnen brengen in je leven, je zelfwaarde boosten en negatieve koesteringen de deur wuiven.
Affirmaties zijn gedachten, of ze nu goed zijn of slecht. Het zijn overtuigingen die je jezelf hebt aan gepraat, of die je zíjn aangepraat. Wordt het niet eens tijd je slechtste overtuigingen, meestal de meest aanwezige overtuiging vaarwel te zeggen?

Creëer jouw perfecte affirmatie!

Project9 Hou eens een paar dagen een boekje bij de hand en wees alert op de kleine gedachten die in je hoofd passeren. Waar ben je onzeker over, wat komt er regelmatig voorbij? Wanneer staat die innerlijke criticus op en wat zegt hij of zij? Waar schaam je je voor?
Voorbeelden zijn: ‘Ik kan niets’, ‘Niemand vindt mij aardig’, ‘Mensen gebruiken me’, ‘Ik maak er een rommeltje van op mijn werk’, ‘Ik ben onzichtbaar’.

stap 2
Kies één van deze negatieve overtuigingen, eentje die er goed in hakt en schrijf hem op een stuk papier, of gebruik je computer. Het wordt tijd om deze gedachten voorgoed uit je hoofd te wissen!

stap3
Project8Nu wordt het tijd voor een vervangende gedachte met de juiste ondertoon! Onder de negatieve affirmatie ga je de nieuwe affirmatie opschrijven, je gaat de woorden om draaien, tot je elke negatieve lading hebt verbogen tot iets positiefs.
Misschien zul je moeite ervaren, het zal voelen alsof je liegt, alsof je overdrijft, alsof je jezelf belachelijk maakt. Ha! Dat is een goed teken. Hoe sterker dit gevoel, hoe belangrijker dit is!
Een voorbeeld:
‘Ik kan niets’, wordt: ‘Ik ben tot alles in staat wat ik wil’.
‘Niemand vindt mij aardig’, wordt: ‘Mensen houden van mij voor wie ik ben’.
‘Mensen gebruiken mij’, wordt: ‘ Ik heb recht op tijd en ruimte voor mijzelf’.

stap4
Je nieuwe overtuiging nestelt zich niet binnen een dag, het is een kwestie van herhaling. De oude overtuiging draag je al jaren bij je, geef jezelf de tijd. Wanneer je opmerkt dat de oude overtuiging stiekem binnen sluipt, dan verbeter je jezelf door de nieuwe overtuiging hardop tegen jezelf te zeggen, tot het een klein beetje voelt alsof het klopt. Hardop uiten is sowieso een belangrijke stap in het geheel. Wanneer je het jezelf hoort zeggen wordt het ‘echt’. Herhalen, herhalen, herhalen. Dat is het geheim. Herinner jezelf gedurende de dag aan je nieuwe overtuiging. Schrijf de zin op een notitieblaadje en hang het bij de spiegel, op de deur naar buiten, op de koelkast… Zorg er voor dat je het regelmatig tegen komt en glimlach bij iedere keer dat je het leest. Krijg je de woorden echt niet over je lippen? Begin de affirmatie dan met ‘Ik sta open voor…’ Bijvoorbeeld: ‘Ik sta open voor het recht om tijd en ruimte voor mijzelf te hebben’. Ook al voelt het allemaal nog niet kloppend en geloofwaardig, ga er toch lekker mee door, op een dag zal het minder vreemd aan voelen. Want vergeet het niet… Jij bent deze gedachte absoluut waard!

Project9

2 Comments

 1. interessant, maar alleen al positief en negatief geef al een denk controle
  ik geef liever aan plus en min dit is zachter voor jezelf
  ook een overtuiging geeft weer een blokkade, je zet iets vast en kan daardoor niet meer veranderen zonder jezelf weer te kwetsen, het zelfde geld voor, een waarheid, een mening
  liever een verandering van gedachtes en altijd jezelf een verandering toestaan, alles verander constant dus ook je gedachte
  alles komt voort uit ons denken en daar ligt dus de overtuiging,
  weet je het verschil tussen denken en gedachtes?

  groet Doler

  • Absoluut Doler… sterker nog, het is zelfs mogelijk ze stil te laten zijn. Het denken én gedachten.
   Ik denk alleen dat veel mensen daar nog naar op zoek zijn. :) En dan is het een mooi begin om gedachten die je belemmeren eens in een ander daglicht te plaatsen.
   Dank je wel voor je toevoeging! :)
   Liefs Cindy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *